Nachtmerrie voor Jonas Van de Steene: handbiker moet na aanrijding en stevige crash in nadarhekken opgeven in wegrit

Handbiker Jonas Van de Steene heeft op de Paralympische Spelen in Parijs in de wegrit van de MH4-klasse moeten opgeven. De Oost-Vlaming crashte in de derde ronde stevig in de nadarhekken, nadat hij langs achter werd aangetikt door de Zwitser Fabian Recher. De handbike van Van de Steene raakte zwaar beschadigd. 

Meer krantenkoppen in België

Stromae laat voor het eerst in maanden van zich horen: “Tot snel”

Stromae (39) worstelt nog steeds met zijn gezondheid, nadat hij vorig jaar zijn ‘Multitude’-tournee moest annuleren. Maar toch wil hij zijn fans bedanken voor de onvoorwaardelijke steun die de Brusselse zanger al mocht ontvangen. Daarom verrast hij hen met een film van zijn liveshows. “Ik wil jullie de kans geven om toch te genieten.”

Lees meer »

Langverwachte popartversie van Cowboy Henk ingehuldigd

Eindelijk is het zover: de langverwachte popartversie van Cowboy Henk siert sinds 15 september de rotonde aan de Oudenaardsesteenweg, richting Zwevegem. Cowboy Henk, een icoon in de stripwereld, krijgt hiermee opnieuw een prominente plek in Kortrijk. “Cowboy Henk zit in de harten van de Kortrijkzanen”, zegt schepen van Cultuur Axel Ronse.
The post Langverwachte popartversie van Cowboy Henk ingehuldigd

Lees meer »

Kwart van gezinnen meldt nieuwe zonnepanelen niet of te laat aan bij netbeheerder: “Gevaarlijk voor het stroomnet”

Een kwart van de Vlaamse gezinnen geeft nieuwe zonnepanelen niet of te laat aan bij netbeheerder Fluvius. Zo’n melding is nochtans verplicht, want Fluvius moet weten waar en hoeveel zonnepanelen er liggen om overbelastingen op het stroomnet voorkomen. Bovendien krijgt je als eigenaar ook geen geld voor stroomoverschotten die je op het net zet, als je je panelen niet aangeeft.

Lees meer »

Christine straks al 25 jaar achter de toog van Don Quichotte: “Als boerendochter kende ik niet veel van café houden”

Christine Vankeirsbilck uit Pittem zal volgend jaar al een kwarteeuw achter de toog staan van café Don Quichotte in de Pontweg, vlakbij de rotonde met de Tramstraat. “Onze ligging hier is goed, op donderdag genieten we ook van het volk op de markt.”
The post Christine straks al 25 jaar achter de toog van Don Quichotte: “Als boerendochter kende

Lees meer »

Wilde Evy (35) haar schoonmoeder Clementine (69) vergiftigen? “Dit was een schreeuw om aandacht die verkeerd is uitgedraaid”

Jarenlang waren ze de beste vriendinnen. Haar nummer 1, noemde Clementine (69) haar schoondochter Evy (35) nog. Tot ze tot twee maal toe neerstuikte en wakker werd in het ziekenhuis… door medicijnen waar enkel haar schoondochter aan kon geraken. Lijnrecht staan de twee nu tegenover elkaar in de rechtbank. Gaat het om een koelbloedige moord, gepleegd uit geldbejag? Of was

Lees meer »

Venezuela roept ambassadeur in Spanje terug voor overleg

Venezuela heeft haar ambassadeur in Spanje teruggeroepen voor overleg. Dat heeft de Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken Yvan Gil donderdag bekendgemaakt, enkele uren nadat de Spaanse premier in Madrid een ontmoeting had met de Venezolaanse opposant Edmundo Gonzalez Urrutia, die politiek asiel heeft gekregen in Spanje.

Lees meer »

‘Kotmadam Sarafian’ maakt zich voor het eerst kwaad en terecht: “Wie doet er glasscherven in drinkbak van de hond?!”

Barbara Sarafian (56) moet voor het eerst van haar oren maken als kotmadam. Enkele studenten hadden een zware avond achter de rug en lieten aan de actrice weten dat ze alles later zouden opruimen. Maar dan ontdekt ‘Kotmadam Sarafian’ glas in de drinkbak van haar hond Mike. “Wie heeft dat gedaan?!”, klinkt het meteen boos en verontwaardigd.

Lees meer »

Werknemers Audi staan hele dag voor gesloten fabriekspoorten: “We willen duidelijkheid, dit is mentaal zwaar”

Maandag hebben enkele honderden werknemers van Audi Brussel de hele dag voor de fabriekspoorten verzameld, maar de fabriek zelf bleef onherroepelijk dicht. De meeste aanwezigen wilden wel aan het werk, maar willen vooral duidelijkheid. “Iedere dag thuiskomen en tegen je vrouw moeten zeggen dat je niet weet of je de volgende dag kunt werken, dat is mentaal zwaar.”

Lees meer »

Tackle: “Tegen Genk moeten we weer doen waar we het best in zijn”

Altijd raak, vlijmscherp, maar fair. Zo tackelen onze huisanalisten Henk Vanhee (Club) en Roel Jacobus (Cercle) week na week de meest opvallende voetbalgebeurtenissen van het afgelopen weekend en werpen ze hun blik op hun volgende thuiswedstrijd. Stevig en zuiver op de bal, zoals een uitstekende tackle hoort te zijn.
The post Tackle: “Tegen Genk moeten we weer doen waar

Lees meer »

Reconversie erfgoedsite Sint-Janshospitaal nu écht van start: “Dit moet een levendige en toegankelijke plek worden”

Met de ondertekening van de overeenkomst door Stad Damme, Global Estate Group en bouwgroep Monument gaat de reconversie van de site rond het Sint-Janshospitaal officieel van start. Naast een grondige restauratie van de historische gebouwen komen er op de site ook 26 nieuwe huizen en appartementen.
The post Reconversie erfgoedsite Sint-Janshospitaal nu écht van start: “Dit moet een levendige

Lees meer »