Marvin Odent strijdt opnieuw mee voor brons, maar eindigt zesde in de wegrit op de Paralympische Spelen

Na zijn vierde plaats in de tijdrit op woensdag, pakte Marvin Odent (40) een zesde plaats in de wegrit. Hij deed lang mee voor brons, maar moest op de laatste helling de rol lossen.

In een uitgeregend Clichy-Sous-Bois ging Marvin Odent om 16.05 uur van start in de wegrit van de klasse MH3. De 40-jarige handbiker werd woensdag nog vierde in de tijdrit. Vanuit zijn woonplaats Hollebeke reisden er twee supportersbussen af.

Strijd voor brons

Er werden vier ronden van 14,2 kilometer afgelegd. In de eerste ronde zat Marvin mee in een achtervolgende groep op ruim een minuut van de ongenaakbare Fransman Mathieu Bosredon. Diezelfde Bosredon reed in de tweede ronde lek en werd weer bijgebeend. Niet veel later koos hij opnieuw het hazenpad. Marvin kwam bij het ingaan van de laatste ronde door op een derde plaats, met in zijn zog drie concurrenten. Op de laatste helling moest Marvin de rol lossen en zo eindigde hij als zesde.

Estafette op zaterdag

Bosredon won uiteindelijk voor de tweede dag op rij, in een tijd van 1u34’36”. De Fransman won woensdag al de tijdrit. Johan Quaile pakte net als in de tijdrit zilver. Het brons ging naar de Italiaan Mirko Testa. Marvin eindigde op 5’24” van Bosredon, op 22 seconden van brons. Zaterdag neemt Marvin nog deel aan de estafette.

The post Marvin Odent strijdt opnieuw mee voor brons, maar eindigt zesde in de wegrit op de Paralympische Spelen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kanaalzone West krijgt vorm in Ooigem

De gemeente Wielsbeke en de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) realiseren in de Sluisstraat in Ooigem extra ruimte voor lokale ambachtelijke bedrijvigheid.
The post Kanaalzone West krijgt vorm in Ooigem appeared first on KW.be.

Lees meer »

KAJ Pittem verkent Voerstreek tijdens kamp

Het jaarlijkse kamp van de Pittemse afdeling van de KAJ vond plaats in Teuven, een dorp dat dicht bij het bekende drielandenpunt gelegen is.
The post KAJ Pittem verkent Voerstreek tijdens kamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bib Zwevezele ontleent ook spellen

Vanaf half september kan je in de bibliotheek van kerk Hille in Zwevezele ook terecht voor meer dan 200 spellen. “Wie lid is van de bib kan gratis twee spellen per keer ontlenen”, vertelt cultuurschepen Brecht Warnez.
The post Bib Zwevezele ontleent ook spellen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Deze vierde plaats is correct”: Robin Orins nadat hij nipt naast podium grijpt op EK tijdrijden bij beloften

Robin Orins eindigde woensdagnamiddag op de vierde plaats in de tijdrit bij de beloften op het EK wielrennen in Limburg. Hij zag er het goud voor het derde opeenvolgende jaar naar Alec Segaert gaan.
The post “Deze vierde plaats is correct”: Robin Orins nadat hij nipt naast podium grijpt op EK tijdrijden bij beloften appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oppositie verlaat tijdens stemming over overdracht deel N8 in Wevelgem tijdelijk de gemeenteraad

Dat burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V) over de overdracht van een stuk van de drukke gewestweg N8 in Wevelgem nog voor de bespreking op de gemeenteraad van donderdagavond communiceerde met de media, is duidelijk niet naar de zin van de oppositiepartijen N-VA, Groen en Vooruit. Ze namen niet deel aan de stemming over de overdracht en verlieten tijdelijk de zitting.

Lees meer »