Logopedie De Voor(r)uit opent in Lichtervelde

De bekende logopediepraktijk Vooruit startte op 2 september in de nieuwe locatie in de Hoogstraat, met een nieuwe teamverantwoordelijke.

Logopedie De Voor(r)uit werd 15 jaar geleden opgestart door Sarah Den Baes. Sarah besloot zelf om het rustiger aan te doen, en als zelfstandig logopedist in bijberoep bij haar thuis verder te werken. Eline Andersag (28) neemt voortaan het roer over, in de Hoogstraat 4. “Ik werk samen met Astrid Dieryck (28), die ook al bij het team hoorde en Jacey Dekeyzer (21). Jacey is pas afgestudeerd en nieuw in de praktijk.”

“De naam wijzigt een klein beetje, we laten de tweede R weg. Verder blijft alles zoals het voorheen was. Onze focus ligt vooral op kinderen. Voor kleuters bieden we taal en spraak aan, lagereschoolkinderen kunnen bij ons terecht voor steun bij lezen, schrijven en rekenen. Slikken en stem wordt ook gedaan bij zowel kinderen als volwassenen. Jacey zal de allerjongsten en de volwassenen op haar nemen”, vertelt Eline.

Geëngageerd

“Ik deed mijn stage op de neurorevalidatie en zou me hierin graag verder verdiepen”, zegt Jacey. “In principe werken we vooral in de praktijk en gaan we naar de scholen, maar een thuisbezoek, als mensen minder mobiel zijn, is ook mogelijk.”

De kinderen worden vooral doorgestuurd naar een logopediepraktijk op vraag van de leerkrachten. “Zij hebben hier een belangrijke rol in, de leerkrachten informeren de ouders als ze vinden dat logopedie een hulp kan zijn. De ouders krijgen een lijst mee waar ze terecht kunnen. Wij zijn een jong, geëngageerd en gemotiveerd team dat voortdurend blijft bijscholen waardoor onze kennis groeit. In de Hoogstraat hebben we ruime bureaus, zodat de kinderen tussenin ook eens van hun stoel kunnen komen en we hen wat actiever kunnen begeleiden. En we zijn centraal gelegen, wat ook een pluspunt is”, besluit Eline.

Meer info bij Eline Andersag, [email protected], 0478 69 67 90.

The post Logopedie De Voor(r)uit opent in Lichtervelde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Youri H. (33) riskeert 9 jaar cel nadat hij Francis (16) van de weg maaide: “Extra zwaar voor de familie dat beklaagde beweert dat hij zich niets herinnert”

In de politierechtbank van Dendermonde werd er vandaag voor het eerst gepleit in het dodelijk ongeval waarbij Francis Aerts (16) op 1 augustus 2022 overleed. De jonge tiener werd van de weg gemaaid door Youri H. (33), die 2,7 promille in zijn bloed had en ook zwaar onder invloed was van drugs. Die avond veroorzaakte hij maar liefst 3 ongevallen,

Lees meer »

Belgen willen niet langer dan een uur per dag pendelen

Belgen willen liefst maar een halfuurtje van hun werk wonen waardoor hun totale pendeltijd maximaal één uur per dag is. Dat blijkt uit een onderzoek van SD Worx naar aanleiding van de Internationale Week van de Mobiliteit van volgende week. West-Vlamingen en Vlaams-Brabanders zijn het meest tevreden over hun pendeltijd, Limburgers zijn het meest ontevreden.

Lees meer »

‘Kotmadam Sarafian’ maakt zich voor het eerst kwaad en terecht: “Wie doet er glasscherven in drinkbak van de hond?!”

Barbara Sarafian (56) moet voor het eerst van haar oren maken als kotmadam. Enkele studenten hadden een zware avond achter de rug en lieten aan de actrice weten dat ze alles later zouden opruimen. Maar dan ontdekt ‘Kotmadam Sarafian’ glas in de drinkbak van haar hond Mike. “Wie heeft dat gedaan?!”, klinkt het meteen boos en verontwaardigd.

Lees meer »

“Ik heb zelf niet naar de scène durven kijken”: ‘Familie’ kreeg uitzonderlijk +16-label voor horrorbeelden

Een lijk dat in stukken wordt gezaagd en ledematen die in een kuil worden gekieperd. Die gruwelscènes openden het nieuwe seizoen van ‘Familie’, waardoor de soap voor één keer het logo +16 kreeg. Uitzonderlijk, want het gebeurde amper één keer eerder in de 34-jarige geschiedenis van de reeks. De maker en kijkers van ‘Familie’ reageren. “Ons kind is huilend naar

Lees meer »

Maria Jonckheere viert 103de verjaardag in wzc Sint-Jozef in Oostkamp

Dinsdag 10 september vierde Maria Jonckheere haar 103de verjaardag in het woonzorgcentrum Sint-Jozef in Oostkamp. Marie verblijft er sinds 2022 en is op 12 juni van dit jaar verhuisd naar de nieuwbouw van afdeling De Sterrenkijker.
The post Maria Jonckheere viert 103de verjaardag in wzc Sint-Jozef in Oostkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Als ik vrijkom pak ik je”: fikse celstraf voor Oostendenaar die ex hardnekkig bleef lastigvallen en met de dood bedreigde

Een 34-jarige Oostendenaar heeft voor de Brugse rechtbank 25 maanden effectieve celstraf gekregen voor belaging, vernieling, bedreigingen, slagen en smaad. Niels Z. terroriseerde zijn ex in de nasleep van een knipperlichtrelatie.
The post “Als ik vrijkom pak ik je”: fikse celstraf voor Oostendenaar die ex hardnekkig bleef lastigvallen en met de dood bedreigde appeared first on KW.be.

Lees meer »

EK wielrennen is grootste operatie ooit voor politie in Limburg

Het EK wielrennen dat vanaf woensdag van start gaat in Hasselt, Heusden-Zolder en omgeving is voor de lokale politie in Limburg het grootste evenement dat ze ooit heeft georganiseerd. Er worden helikopters en drones gebruikt, maar ook agenten worden op verschillende manieren ingezet. Op bepaalde dagen zijn er meer dan 450 politiemensen operationeel.

Lees meer »