Jared Isaacman, ruimtefanaat met grote portemonnee en groot hart

18:13 Als er niet opnieuw een kink in de kabel komt, vertrekt vrijdag de commerciële ruimtereis Polaris Dawn. Jared Isaacman, oprichter en CEO van het fintechbedrijf Shift4 Payments, zal als eerste niet-ast… 

Meer krantenkoppen in België

Jules (42) en Peter (25) stierven 30 jaar geleden bij ramp in Ramsgate: “Eigenlijk hadden ze een ferry eerder, maar de treinen staakten”

14 september is het exact dertig jaar geleden dat in Ramsgate een loopbrug naar de ferry Prins Filip richting Oostende instortte. Zes mensen lieten het leven en er vielen zeven zwaargewonden. Jules Keersmaekers (42) en Peter Vervoort (25) gingen cd’s kopen in Engeland. “Door een treinstaking in Londen moesten ze een latere overzetboot nemen”, vertelt Denise Gijsbrechts (80), de moeder

Lees meer »

NPE is klaar om het beleid zelf in handen te nemen in Pittem: “Communicatie en dienstverlening staan bij ons op één”

Op vrijdagavond 13 september stelde NPE officieel haar kandidaten en programma voor waarmee ze naar de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober trekken. Met een lijst met heel wat nieuwe gezichten en een goed onderbouwd programma beweren ze klaar te zijn om het heft in eigen handen te nemen.
The post NPE is klaar om het beleid zelf in handen te

Lees meer »

Voetballer (16) stuikt in elkaar tijdens training in Tessenderlo: “We hebben 20 à 30 minuten gereanimeerd, tot de spoedarts er was”

Een 16-jarige voetballer van Ham United is woensdagavond tijdens de training onverwacht in elkaar gestuikt. De jongen werd eerst nog gereanimeerd door trainer én ambulancier Wesley Claes, maar werd later in kritieke toestand afgevoerd naar het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. “Elke winter krijgen we in samenwerking het Rode Kruis EHBO-cursussen op de club. Maar je hoopt natuurlijk dat je dat

Lees meer »

Verwoestende bosbranden Hawaï gevolg van verschillende factoren

De grote natuurbranden die over het Hawaïaanse eiland Maui raasden vorig jaar augustus, waren het gevolg van een complexe samenloop van factoren die “jaren in de maak zijn geweest”. Dat staat in een rapport dat vrijdag is gepresenteerd over de bosbranden. Bij het natuurgeweld kwamen meer dan honderd mensen om het leven.

Lees meer »

Nieuwe formule om te ontdekken of je (over)gewicht hebt is “accurater dan BMI”: bereken hier zelf je BRI

Heel gespierd en geen grammetje vet? De Body Mass Index (BMI) zal beweren dat je tóch overgewicht hebt. Daarom hebben wetenschappers nu de BRI ontwikkeld: de body roundness index. Die houdt geen rekening meer met je gewicht, wel met je heupomtrek. Hoe je je BRI berekent? Simpel: 364,2?-?365,5?×?v(1?-?(heupomtrek in cm)?/?2p)^2?/?(0.5?×?lengte in centimeter)^2). Of met één klik hieronder.

Lees meer »

Percussie-ensemble DrumSpirit uit Dadizele beleeft momenteel hoogdagen: “Voor het eerst in 10 jaar tijd nog eens een internationale wedstrijd”

DrumSpirit, het Dadizeelse percussie-ensemble, beleeft hoogdagen. De muzikanten stonden afgelopen zomer tijdens Tien Om Te Zien op het podium met Metejoor en kijken reikhalzend uit naar hun tour volgend jaar doorheen de Verenigde Staten. “Daar nemen we voor het eerst sinds 2014 weer deel aan een grote internationale wedstrijd.”
The post Percussie-ensemble DrumSpirit uit Dadizele beleeft momenteel hoogdagen: “Voor

Lees meer »

Schade aan auto, verlichtingspaal en dak nadat 86-jarige tractorbestuurder controle verliest

In de Monseigneur Schottestraat in Jonkershove (Houthulst) zorgde de bestuurder van een tractor zaterdagavond voor schade aan verschillende voorwerpen na een ongeval. Dat gebeurde nadat de 86-jarige bestuurder een bocht verkeerd inschatte, daarbij een auto raakte en een verlichtingspaal afreed die op een dak van een huis viel. De bejaarde man raakte lichtgewond.
The post Schade aan auto, verlichtingspaal

Lees meer »

Agressieve bedelaar uit Knokke-Heist ontoerekeningsvatbaar volgens psychiaters

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een agressieve bedelaar uit Knokke-Heist met een maand verlengd. S.D. (42) veroorzaakt al maanden overlast langs de Lippenslaan in Knokke-Heist. Volgens de gerechtspsychiaters zou de verdachte ontoerekeningsvatbaar zijn.
The post Agressieve bedelaar uit Knokke-Heist ontoerekeningsvatbaar volgens psychiaters appeared first on KW.be.

Lees meer »

250 deelnemers voor een boeiende ‘En Route’

Het mooie weer was een stimulans om de fietsers aan te sporen om deel te nemen aan de Open Monumentendag in Meulebeke op zondag 8 september onder de noemer ‘En Route’. Het lokaal bestuur had ervoor gezorgd dat zes locaties konden bezocht worden, waarvan vier niet altijd toegankelijk zijn voor het publiek. Men kon starten
The post 250 deelnemers

Lees meer »

Voorbije twaalf maanden waren de natste ooit

Sinds 1 oktober 2023 is er 1.186 millimeter in de pluviometer van Ukkel beland. Daarmee hebben we officieel de natste twaalf opeenvolgende maanden achter de rug sinds het begin van de metingen in 1833. Dat bevestigt onze weerman David Dehenauw. Het vorige record (1.182 mm) werd gevestigd tussen 1 sept 2001 en 31 augustus 2002.

Lees meer »