Dames KSV Rumbeke (1) goed van start: “Collectief sterkte prestatie”

De dames van KSV Rumbeke kunnen nog steeds met tevredenheid terugblikken op de vorige campagne met een vijfde plaats als eindresultaat. Coach Pedro Boudrez kon de bijna volledige spelersgroep bijeen houden en aanvullen met een drietal jongeren en drie rasechte aanwinsten. Het gevolg is dat ze hun start niet gemist hebben. Zondag werd thuis met 3-0 gewonnen van KSV Bredene B, nu wacht de verplaatsing naar SC Oostrozebeke.

“In de voorbereiding lag het accent om de nieuwkomers te integreren in de basisploeg”, aldus trainer Pedro Boudrez. “Dat gebeurde vooral in onze trainingsmomenten, want met slechts drie oefenwedstrijden werd er niet veel gespeeld. Toch voelde ik wel aan dat de spelersgroep klaar was voor de vervroegde competitiestart. Vervroegd moeten we inderdaad wel zeggen, want normaliter zouden we pas starten op 23 september. Doordat er echter een 15de ploeg in de reeks is, starten we nu drie weken eerder.”

Collectief sterk

“Tegen Bredene klommen we vroeg op voorsprong, halverwege de eerste periode volgde al de verdubbeling van de stand. Rond het uur was bij een 3-0-stand de match gespeeld, want ervoor had de kustploeg maar één keer kunnen dreigen met een stilstaande fase. Achteraf kon ik iedereen feliciteren met de collectief sterke prestatie.”

Zaterdag reizen de dames van KSV Rumbeke naar promovendus Oostrozebeke. “Voor mij is dat een nobele onbekende, maar ik heb wel al enige info ingewonnen. Het is een ploeg die nog steeds teert op het enthousiasme van vorig jaar. Toen zij ze in tweede provinciale kampioen geworden met slechts vijf verliespunten. Vooral hun twee snelle spitsen zullen extra in het oog moeten gehouden worden. Zelf kan ik niet over mijn complete kern beschikken, maar mijn gevoel zegt dat de kern sterk genoeg is om dit op te vangen. Hopelijk levert het ons de drie punten op, want daarna volgt een zwaar drieluik met achtereenvolgens Egem, Damme en Staden, zeg maar de drie titelkandidaten”, besluit de 49-jarige bediende uit Dadizele. (SBR)

Zaterdag 7 september om 19.30 uur: SC Oostrozebeke – KSV Rumbeke.

The post Dames KSV Rumbeke (1) goed van start: “Collectief sterkte prestatie” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Deze vierde plaats is correct”: Robin Orins nadat hij nipt naast podium grijpt op EK tijdrijden bij beloften

Robin Orins eindigde woensdagnamiddag op de vierde plaats in de tijdrit bij de beloften op het EK wielrennen in Limburg. Hij zag er het goud voor het derde opeenvolgende jaar naar Alec Segaert gaan.
The post “Deze vierde plaats is correct”: Robin Orins nadat hij nipt naast podium grijpt op EK tijdrijden bij beloften appeared first on KW.be.

Lees meer »

Knokke-Heist blikt tevreden terug op Ironman: “Dit wordt een vaste waarde”

Het voorbije Ironmanweekend was een succes. Het evenement bracht zowel bij de deelnemers als de toeschouwers veel volk op de been in Knokke-Heist. De Ironman 70.3, een triatlon over de halve afstand, was voor de atleten een unieke beleving, al was een felle landwind misschien wel de grootste tegenstander.
The post Knokke-Heist blikt tevreden terug op Ironman: “Dit wordt

Lees meer »

Lotte Santens is nieuwe groepsleider bij de Chirowietjes

Kinderen van het eerste leerjaar tot en met tieners uit het zesde middelbaar konden zondag 8 september langs bij de Chirowietjes tijdens hun startdag. De activiteiten vinden plaats elke zondag van 14 tot 17 uur in de Leysafortstraat 17. “We hadden een mooie opkomst”, vertelt Lotte Santens, die dit jaar de groepsleiding op zich neemt.
The post Lotte Santens

Lees meer »

Gevaarlijk kruispunt aan Vinktstraat in Aarsele wordt aangepast: “Hier gebeurden al verschillende ongevallen”

Het kruispunt waar de Molenweg en de Poekestraat samenkomen op de Vinktstraat in Aarsele zal naar aanleiding van geplande rioleringswerken in de omgeving aangepast worden. De twee straten worden uit elkaar getrokken en krijgen elk een aparte aantakking op de Vinktstraat.
The post Gevaarlijk kruispunt aan Vinktstraat in Aarsele wordt aangepast: “Hier gebeurden al verschillende ongevallen” appeared first on

Lees meer »

Broers Teo en Leo leren Bruggeling hotdogs eten: “Een gat in de markt”

In de Noordzandstraat 94, pal in de uitgaansbuurt ‘t Zand, gingen de broers Leo en Teo Demets van start met Top Dogs, een takeaway voor liefhebbers van hotdogs. “In het buitenland, vooral in Canada, zag ik veel populaire hotdogkraampjes maar in Brugge lijkt het een gat in de markt”, zegt Teo.
The post Broers Teo en Leo leren Bruggeling

Lees meer »

3.500 jaar oude kruik die werd vernield door 4-jarige jongen gerestaureerd en weer te zien

De 3.500 jaar oude kruik die in augustus aan diggelen viel in een museum in Israël nadat een nieuwsgierig 4-jarig jongetje de pot omstootte, staat terug tentoongesteld. De zeldzame pot uit de bronstijd is sinds woensdag weer te zien in het museum. Professionele restaurateurs slaagden erin het voorwerp voorzichtig weer in elkaar te zetten, dankzij onder meer 3D-technologie en speciale

Lees meer »

Aantal klachten over mentaal welzijn gedaald tot niveau van voor lockdowns: corona-jongeren zijn veerkrachtiger dan gedacht

Herinner u hoe tijdens de lockdowns het ene doembericht op het andere volgde, over hoe onze jongeren zaten weg te kwijnen en hoe dat blijvende gevolgen zou hebben voor hun ontwikkeling? Maar zie nu: een van de grootste onderzoeken ooit naar het mentaal welzijn van Vlaamse jongeren toont dat de corona-generatie veerkrachtiger is dan gedacht. “Al is er ook minder

Lees meer »