Zweedse ‘Afvalkoningin’ staat terecht voor illegale dumping van 200.000 ton afval: “Grootste milieuschandaal van het land”

In Zweden is het proces begonnen tegen het failliete afvalbedrijf Think Pink. Dat wordt ervan beschuldigd ongeveer 200.000 ton afval illegaal te hebben gedumpt, met schadelijke gevolgen voor mens en milieu. De voormalige bedrijfsleider Bella Nilsson, die zichzelf de ‘Afvalkoningin’ noemt, en 10 anderen staan terecht. 

Meer krantenkoppen in België

West-Vlaamse wijnbouwers verwachten mindere oogst door nat voorjaar en … hongerige reetjes

De West-Vlaamse wijnbouwers kijken over het algemeen positief vooruit naar de komende oogst. “We zullen een tiental dagen later oogsten dan vorige jaren. De kwaliteit van de druiven ziet er voorlopig nog zeer oké uit. Het volume van druiven zal waarschijnlijk ook wat minder zijn, maar dat is niet te vergelijken met de Limburgse wijnbouwers, die verliezen hebben door de

Lees meer »

Morgen 24 urenstaking op Charleroi: “Luchthaven zal op 15 procent van capaciteit draaien”

Een 24 urenstaking zal donderdag voor de nodige hinder zorgen op de luchthaven van Charleroi. Dat laat de directie van de luchthavenuitbater weten in een persbericht. De operationele capaciteit wordt uit voorzorg teruggeschroefd tot 15 procent, heel wat vluchten zullen dus geschrapt worden. De getroffen passagiers zullen door hun luchtvaartmaatschappij gecontacteerd worden, klinkt het bij Brussels South Charleroi Airport.

Lees meer »

LIVE. “Tientallen doden bij aanval op tentenkamp Gaza”, Israël spreekt van “antiterreuroperatie”

Bij een luchtaanval op Khan Younis zijn volgens artsen en aan Hamas gelieerde media veertig mensen om het leven gekomen. Zestig anderen zijn mogelijk gewond geraakt. Het Israëlische leger meldt dat het een terroristisch commandocentrum heeft aangevallen, volgens de Palestijnse autoriteiten werd vluchtelingenkamp Al-Mawasi getroffen.Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in onze liveblog.

Lees meer »

Dokters Maria en Aline getuigen over seksuele intimidatie door patiënten. “Naakt en mét erectie zei hij: ‘Kom, onderzoek mij maar’”

“Elke keer zei hij dingen als ‘ik wil bonga bonga of retteketet doen met jou’.” Volgens een internationale studie krijgt meer dan de helft van de vrouwelijke artsen te maken met seksueel grensoverschrijdend gedrag door patiënten. In Vlaanderen ligt dat aantal rond de veertig procent. Huisartsen Maria (30) en Aline (35) maakten het al mee en getuigen over hun ervaringen

Lees meer »