“Zowel de klanten als de medewerkers zijn tevreden met de nieuwe dynamiek”: Bekende verhuur- en verhuisfirma Sofanie uit Veurne wordt Allto

Wie Veurne wel eens binnenrijdt langs de E40, merkte het al op: er is weer volop bedrijvigheid op de koer van Sofanie. De bekende verhuur- en verhuisfirma werd enkele maanden geleden overgenomen door vier dertigers met ambitieuze groeiplannen. “Tegen het einde van het jaar staan hier zestig nieuwe machines en willen we met Allto een tiental medewerkers tewerkstellen.”

Wie de voorbije decennia moest verhuizen aan de kust, schakelde daarvoor wellicht een van de meubelliften of vrachtwagens van Sofanie in of stockeerde hier zijn meubels. Daarnaast verhuurden Jo Dedrie en Chantal Vanarendt sinds 1988 ook tal van bouwmachines; de jongste vijftien jaar bijgestaan door dochter Sofie.

“De eerste contracten die de vorige zaakvoerder afsloot, pende hij naar verluidt neer op bierkaartjes in het café van zijn ouders. ‘Sofanie’ vernoemde hij uiteindelijk naar de drie dochters: Sofie, Stefanie en Lizie”, vertellen Jos Coene (31) en Klaas Debergh (34). Zij namen het bedrijf begin juli over, samen met Thijs Dewicke (32) en Pieter-Jan Deman (33). In juni draaiden ze alvast een maand mee met de vorige eigenaars, waarbij ze – naast die anekdotes – ook heel wat bruikbare tips meekregen. Die ervaring combineren ze nu met hun jeugdig enthousiasme.

In de lift

Thijs en Pieter-Jan werkten voorheen al als zelfstandigen en blijven hun andere bedrijven runnen. Ze zijn vooral achter de schermen actief met een ondersteunende rol. Jos en Klaas gaven dan weer hun jobs in de bouw op voor dit nieuwe avontuur, waarbij zij nu de dagelijkse leiding op zich nemen.

“Zowel de klanten als de medewerkers zijn tevreden met de nieuwe dynamiek”

“Vanuit hun ondernemingszin onderzochten Thijs en Pieter-Jan vorig jaar al het potentieel van de verhuurmarkt. Hoogwerkers, schaarliften en verreikers worden uit veiligheidsoverwegingen alsmaar vaker aangewend. Bovendien bieden de industriezones van Duinkerke en Zeebrugge heel wat groeikansen. Toen ze hoorden dat Jo de pensioengerechtigde leeftijd naderde en er geen opvolging zou zijn, vielen de puzzelstukjes in elkaar. Door onze affiniteit met dergelijke bouwmachines, betrokken ze ons mee in de overnameplannen. Wij zaten al snel op dezelfde lijn en vullen elkaar goed aan, met elk onze kennis op technisch of zakelijk vlak. Daarbij gaat de één voort op zijn buikgevoel en baseert de ander zich liever op de cijfers”, vertelt Jos.

Werkgelegenheid

Het viertal besloot algauw om het machinepark fors uit te breiden.

“Er zitten nu al een veertigtal nieuwe bouwmachines in ons verhuurgamma en daar moeten er tegen het einde van het jaar nog twintig bijkomen. Dat brengt het totaal dan op een honderdtal machines, bovenop het tuin-, interieur- en bouwgereedschap. Bovendien hebben we een dealership van Manitou kunnen bekomen, waarbij wij dus zelf hun machines mogen verkopen en ook onderhouden. Die nieuwe tak brengt ook extra werkgelegenheid met zich mee. Tegen het einde van het jaar willen we een tiental externe medewerkers tewerkstellen. Dat zijn er nu al zes. Onze technicus en de twee verhuizers werkten hier overigens al voor de overname. Net als de bestaande en nieuwe klanten zijn ook zij tevreden met de nieuwe dynamiek”, weet Klaas.

Nieuwe naam

Daartoe behoort ook een nieuwe naam: Allto. “Voor de verhuistak en meubelbewaring profiteren we nog even van de naambekendheid van Sofanie, waarbij we voorlopig opereren onder de vlag ‘Sofanie by Allto’. De nieuwe machines binnen de verhuring bestickerden we wel alvast met de nieuwe naam. Die zinspeelt op het Engelse ‘all tools’ en het Nederlandse ‘altijd overal’”, aldus Klaas.

“Op termijn willen we verschillende divisies uitbouwen: Allto Rent, Allto Machinery/Services en Allto Move”, klinkt het tot slot.

Je vindt Allto in de Ondernemingenstraat 13 in Veurne. Op vrijdag 25 oktober zet het bedrijf van 10 tot 18 uur voor iedereen de deuren open met demonstraties, een hapje en een drankje. Meer info: www.allto.be.

The post “Zowel de klanten als de medewerkers zijn tevreden met de nieuwe dynamiek”: Bekende verhuur- en verhuisfirma Sofanie uit Veurne wordt Allto is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dit weekend opnieuw extra politiecontroles op zwaar vervoer op viaduct Vilvoorde

Dit weekend controleert de federale wegpolitie opnieuw extra op voertuigen zwaarder dan 3,5 ton op het viaduct van Vilvoorde. Sinds begin augustus mag zwaar vervoer in de richting van Zaventem niet meer over het viaduct rijden. Dat verbod is ingevoerd om de laswerken onderaan de brug beter te kunnen uitvoeren. De voorbije weekends werd het weekendverbod echter door veel vrachtwagenchauffeurs

Lees meer »

Hulp voor Gaza vanuit België: vliegtuig met 500 tenten onderweg – Israël biedt Hamasleider veilige uittocht in ruil voor gijzelaars

Op de luchthaven van Melsbroek is woensdagochtend om 9.15 uur een vliegtuig met hulpgoederen vertrokken naar Gaza. Het gaat om een B-FAST-missie. Aan boord bevinden zich meer dan 500 tenten die uitgerust zijn voor de winter. Sinds het begin van de oorlog in Gaza stuurde België ongeveer 1.250.000 euro aan hulpgoederen naar de regio.

Lees meer »

Schepen Jan Vandoolaeghe stopt met politiek: “Ik wil niet nog eens een burn-out meemaken”

Na een politieke loopbaan van 36 jaar zet schepen Jan Vandoolaeghe (61) er een punt achter. Zes jaar geleden werd hij schepen met 896 voorkeurstemmen. Op dit moment is hij bevoegd voor Sport, Burgerzaken, Onderwijs, Personeelsbeleid en Feestelijkheden. Maar voor de Zonnebekenaar is het nu tijd voor andere zaken.
The post Schepen Jan Vandoolaeghe stopt met politiek: “Ik wil

Lees meer »

Na commotie op gemeenteraad: oppositie in Heuvelland mag rapport van Audit Vlaanderen inlezen

In Heuvelland zullen de gemeenteraadsleden van de oppositie, dat zijn CD&V en N-VA, deze week nog het rapport van Audit Vlaanderen krijgen. Dat heeft burgemeester Wieland Demeyer (Gemeentebelangen) beloofd. Maandagavond verliet de voltallige oppositie uit protest de gemeenteraad, omdat ze het rapport van Audit Vlaanderen niet mochten inzien. Dat onderzoek kwam er na een melding over mogelijke fraude in Heuvelland.

Lees meer »

Nestlé Waters treft schikking van 2 miljoen euro met Franse gerecht

Nestlé Waters gaat een boete van 2 miljoen euro betalen. Het bedrijf heeft een schikking getroffen met het parket. Dat heeft de procureur van het Franse Epinal gemeld. Nestlé Waters moet die boete betalen, nadat aan het licht kwam dat flessenwater van merken als Perrier en Contrex niet aan de eisen voldeed van puur mineraalwater.

Lees meer »

Broers Teo en Leo leren Bruggeling hotdogs eten: “Een gat in de markt”

In de Noordzandstraat 94, pal in de uitgaansbuurt ‘t Zand, gingen de broers Leo en Teo Demets van start met Top Dogs, een takeaway voor liefhebbers van hotdogs. “In het buitenland, vooral in Canada, zag ik veel populaire hotdogkraampjes maar in Brugge lijkt het een gat in de markt”, zegt Teo.
The post Broers Teo en Leo leren Bruggeling

Lees meer »