Zij staan aan de start van Izegem Koers: de winnaar van vorig jaar, de zoon van De Leeuw en een Olympiër

Door de concurrentie van onder meer de Rondes van Spanje en Groot-Brittannië zijn al heel wat topcoureurs in de WorldTour aan de slag. Voor wedstrijdverantwoordelijke Pieter-Jan Debackere is het dan ook geen sinecure om een kwaliteitsvol peloton samen te stellen. Niettemin komen er zeker al minstens 160 renners aan de start in Izegem, onder meer ook Dries De Bondt, de winnaar van vorig jaar: Dries De Bondt.

Dries De Bondt heeft overigens de goede vorm te pakken, hij won zonet ook voor de derde keer de N8 van Brasschaat. Vorig jaar mocht hij dus ook in Izegem de handen in de lucht gooien. Een jaar eerder had Mathieu van der Poel gewonnen, zijn deelname betekende toen uiteraard een opsteker voor de organisatoren. Streekrenner en tweevoudig winnaar Yves Lampaert kwam vorige week hard ten val tijdens de Renewi Tour, zijn geteisterde rug houdt hem dus ook weg uit het peloton.

Ploegvoorstelling vanaf 13 uur

Maar in Izegem komen wel nog wat streekrenners en andere namen die een belletje doen rinkelen bij wielerfans aan de start. Izegemnaar Louis Blouwe, de neef van Johan Bruyneel, rijdt voor eigen publiek. Uit de regio zijn er onder meer Jonas Rickaert, Warre Vangheluwe, Joran Wyseur, Jordi Warlop, Baptiste Planckaert, Ham Vanhoucke, Ceriel Desal, Kenny Molly… Stefano Museeuw is de zoon van De Leeuw en Lidsay De Vylder was actief op de Olympische Spelen in Parijs. Verder ook nog Milan Menten, Robbe Ghys, Pascal Eenkhoorn, Harm Vanhoucke, Thimo Willems, Coen Vermeltfoort, Timothy Dupont, Pierre en Rudy Barbier, Rait Arm, Gianluca Pollefliet, Damien Touzé…

Izegem Koers wordt op donderdag 5 september om 14 uur op gang geschoten ter hoogte van Kasteel Blauwhuis. De ploegvoorstelling start een uurtje eerder.

The post Zij staan aan de start van Izegem Koers: de winnaar van vorig jaar, de zoon van De Leeuw en een Olympiër is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Natuurpunt dient bezwaar in tegen bouw van nieuwe surfclub op strand van Oostende: “Belemmert werking van strand als zeewering”

In augustus keurde het Oostendse schepencollege de omgevingsvergunning goed voor de bouw van een nieuwe surfclub op het strand van Oostende. Alleen lijkt Natuurpunt nu in opstand te komen tegen de bouw van een surfclub op het strand. De natuurbehoudsvereniging heeft nu bezwaar aangetekend bij de gouverneur.
The post Natuurpunt dient bezwaar in tegen bouw van nieuwe surfclub op

Lees meer »

Handjes schudden en recepties afschuimen: West-Vlaamse stemmenkanonnen verklappen hun campagnegeheimen

Facebook, TikTok, Instagram? De meeste stemmenkanonnen van de West-Vlaamse lokale politiek houden er zich amper mee bezig, zo blijkt uit een exclusieve rondvraag van onze redactie. Hét recept voor verkiezingswinst is voor de meesten al jaren ongewijzigd: zes jaar lang aanwezig zijn op recepties en evenementen, flyers en ander drukwerk verspreiden en vooral heel veel huisbezoeken. “Ze willen allemaal liever

Lees meer »

Basket Midwest Tielt mikt op rustig debuut in eerste provinciale

Na bijna op sterven na dood te zijn geweest, heeft de Tieltse club in een recordtempo, met drie promoties in vier jaar, de hoogste provinciale reeks bereikt. Voorzitter Tom Scherpereel wil niet alle pluimen op zijn eigen hoed steken. Zijn bestuursploeg heeft daar een aanzienlijke rol in gespeeld. Ook de terugkeer van coach Hans Vanoosthuyse heeft bijgedragen aan de opmars

Lees meer »

Victor Vercouillie valt op EK tijdrijden in voor zieke Yves Lampaert: “Een eer om dit te doen, maar weet niet wat te verwachten”

Na het uitvallen van de zieke Yves Lampaert is Victor Vercouillie vandaag de tweede Belgische tijdrijder op het EK voor mannen-elite. Een verrassing, ook voor de 21-jarige West-Vlaming zelf: “Ik had dit niet verwacht”, zei hij dinsdagavond tijdens een persmoment van de Belgische wielerbond. “Toen Sven (Vanthourenhout) mij zaterdag contacteerde om te mogen invallen, dan was dat een verrassing. ‘Wat

Lees meer »