“We willen vaste waarde worden in de linkerkolom”: Basket Blankenberge opent competitie in De Sportdoze

Het zal raar aanvoelen, geen basketbal meer in d’Hoogploate in Blankenberge, maar in De Sportdoze. Voor One-coach Pieter De Rycker primeert echter het sportieve. Na het seizoen van de omschakeling naar de jeugd volgt nu het seizoen van de bevestiging. Starten doen ze meteen met een derby: promovendus Avanti Brugge Two komt op bezoek.

De laatste voorbereidingswedstrijd zit erop. Tegen Amon Gentson van coach Bert Wyseur was de kustploeg gauw uitgeteld, maar de meervoudig West-Vlaams coach van het jaar had vooral lof voor de sportzaal: “Wat een prachtig complex! Een infrastructuur waar veel hoger geplaatste basketbalteams jaloers op zullen zijn.”

“Meteen een derby tegen Avanti, dat had ik liever wat uitgesteld” – coach Pieter De Rycker

Het raakte zijn collega bij de thuisploeg, Pieter De Rycker, nauwelijks. “Natuurlijk is dit een grote verandering, maar hoe onze club dit met de stad regelt, laat ik graag over aan de voorzitter. Wij willen ons concentreren op het sportieve. Na een jaar vol blessures en het noodgedwongen inpassen van piepjonge spelers, rekenen we nu op enige regelmaat. We willen graag een vaste waarde worden in de linkerkolom, maar de concurrentie zal hard zijn. Roeselare en Zwevezele, die vorig jaar al sterk waren, zullen er opnieuw staan, samen met de Kortrijkse ploegen. De grootste sprong vooruit verwacht ik echter van SKT Ieper Three.”

Runner-up van vorig seizoen, Wytewa Roeselare, staat al op de tweede speeldag geprogrammeerd en ook de opener is niet van de poes: “Meteen een derby tegen Avanti, dat had ik liever een beetje uitgesteld. Van de Bruggelingen wordt veel verwacht en ze zullen met hun jong geweld hoog eindigen.”

beloftevolle lichting

“Ook bij ons is er een heel beloftevolle lichting op komst”, blikt hij nog hoopvol vooruit. De samenwerking met Bruno Van Gorp, die de Two-ploeg en de U18 leidt, is voorbeeldig. Wellicht kunnen we in de loop van het seizoen al enkele van die jonge spelers uit de wachtkamer halen.” (Mark Devenyns)

Zaterdag 7 september om 20.30 uur: Blankenberge One – Avanti Brugge Two.

The post “We willen vaste waarde worden in de linkerkolom”: Basket Blankenberge opent competitie in De Sportdoze is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Atletiekvedette McLaughlin-Levrone heeft nog wat in de tank om Memorial-publiek te verwennen: “Misschien loop ik wel onder 50 seconden”

Sydney McLaughlin-Levrone (25) zakt komend weekend voor de allereerste keer af naar Brussel voor de Memorial Van Damme. De Amerikaanse atletiekvedette blikte op een persconferentie terug op haar prestaties in Parijs en ook al vooruit op de Memorial en de Spelen van 2028 in eigen land. “Ik had al veel goede dingen gehoord over de Memorial en over Brussel en

Lees meer »

“Als ik vrijkom pak ik je”: fikse celstraf voor Oostendenaar die ex hardnekkig bleef lastigvallen en met de dood bedreigde

Een 34-jarige Oostendenaar heeft voor de Brugse rechtbank 25 maanden effectieve celstraf gekregen voor belaging, vernieling, bedreigingen, slagen en smaad. Niels Z. terroriseerde zijn ex in de nasleep van een knipperlichtrelatie.
The post “Als ik vrijkom pak ik je”: fikse celstraf voor Oostendenaar die ex hardnekkig bleef lastigvallen en met de dood bedreigde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duizenden gedupeerden, onder wie ook Belgen, dagen bakfietsenmerk Babboe voor rechter na veiligheidsproblemen

Het Nederlandse advocatenkantoor Birkway start namens 14.000 gedupeerden uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Duitsland een rechtszaak tegen de Nederlandse bakfietsenfabrikant Babboe. Dat maakte advocaat Quirijn Bongaerts bekend in het Nederlandse consumentenprogramma ‘Radar’. Het kantoor wil dat de gedupeerden een schadevergoeding krijgen voor de onveilige fietsen van Babboe.

Lees meer »

Duitsland wil grenscontroles invoeren aan alle grenzen in strijd tegen illegale migratie en terreur

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser heeft opdracht gegeven om aan alle landsgrenzen de paspoortcontroles te hervatten. De regering wil zo het aantal mensen dat zonder visum het land binnenkomt sterk terugdringen, leggen regeringsbronnen uit aan het persbureau DPA. Nog volgens die bronnen heeft Faeser de Europese Commissie op de hoogte gebracht.

Lees meer »