Waarom Israël van de UEFA mag deelnemen aan de Nations League en Rusland niet?

De Rode Duivels spelen hun thuismatch van vrijdag in Hongarije. Geen enkele stad in ons land wilde België-Israël organiseren. Een te groot veiligheidsrisico in een tijd dat Gaza in brand staat. Terwijl UEFA en FIFA in 2022 amper vier dagen oorlog nodig hadden om Rusland te verbannen uit hun competities, doet Israël wel mee. Waar zitten de verschillen? 

Meer krantenkoppen in België

Pools dorpje overspoeld na dambreuk: beelden tonen forse kracht van het water – Jill Peeters: “Zeker komend etmaal kan het nog stevig doorregenen”

Door een dambreuk is het Poolse dorpje Stronie ?l?skie compleet overspoeld. De ellende is echter nog niet voorbij, waarschuwt onze weervrouw Jill Peeters. Voorlopig staat de dodentol na de passage van cycloon Boris op zeven. Roemenië is het zwaarst getroffen met vijf doden, in Oostenrijk stierf een brandweerman tijdens een interventie. Het laatste slachtoffer viel in Polen te betreuren. Volg

Lees meer »

2 drugslabs opgerold in Houthalen-Helchteren op minder dan 1 week tijd: 2 verdachten aangehouden

De politie heeft in Houthalen-Helchteren op zeer korte tijd 2 drugslabs aangetroffen. Het eerste werd vorige week ontdekt, daar werd vermoedelijk de drug MDMA geproduceerd. Na enkele huiszoekingen vonden de speurders een tweede lab met chemicaliën en ingrediënten om synthetische drugs te maken. 2 verdachten zijn opgepakt, zij zijn intussen aangehouden en opgesloten in de gevangenis.

Lees meer »

Mexicaanse hoofdaanvaller Diego González weg bij Knack Volley

Diego González, de Mexicaanse hoofdaanvaller van Knack Volley, revalideert in zijn thuisland van een blessure die hij opgelopen heeft in het tussenseizoen en komt niet meer terug naar Roeselare. Knack Volley is nu op zoek naar een back-up voor Basil Dermaux, die als hoofdaanvaller zal fungeren.
The post Mexicaanse hoofdaanvaller Diego González weg bij Knack Volley appeared first on

Lees meer »

KLJ Wijtschate krijgt nieuw dak

Recent werd op het lokaal van KLJ Wijtschate een nieuw dak gelegd door de gemeente. Ook Jeugdhuis Westouterik in Westouter kreeg in de afgelopen legislatuur een nieuw dak.
The post KLJ Wijtschate krijgt nieuw dak appeared first on KW.be.

Lees meer »

Freddy en Hilda klinken op gouden huwelijksgeluk

Freddy Plovie en Hilda Hoornaert mochten op zondag 25 augustus hun vijftigste huwelijksverjaardag vieren. Freddy (72) groeide op in Ruddervoorde en Beernem. Hij werkte als lasser en elektricien in de Brugeoise. Hilda (72) is afkomstig uit Zwevezele. Ze werkte als naaister, maar startte uiteindelijk een carrière als onthaalmoeder. Het koppel leerde elkaar kennen in de
The post Freddy en

Lees meer »