Vijftiger verzet zich tegen vier jaar cel voor Pakistaans-Portugese schijnhuwelijken

Een 53-jarige Pakistaanse man heeft verzet aangetekend tegen zijn verstekveroordeling tot vier jaar effectieve gevangenisstraf voor mensensmokkel. Waseem A. zou vanuit Portugal een cruciale rol gespeeld hebben bij schijnhuwelijken tussen Portugese vrouwen en Pakistaanse mannen, die vervolgens in België kwamen wonen.

De bal ging aan het rollen toen enkele Pakistaans-Portugese koppels zich in 2015 in Ieper vestigden. Het onderzoek wees uit dat de huwelijken niet koosjer waren. Op basis van valse Portugese documenten werden in België tientallen huwelijken geregistreerd. Op die manier kregen de Pakistaanse mannen verblijfsrecht in België. Na een tijdje keerden de Portugese vrouwen gewoon terug naar hun thuisland.

Op 15 januari 2019 werden in Ieper en in het Brusselse in totaal zestien huiszoekingen uitgevoerd. Daarbij werd vooral gefocust op enkele panden in Anderlecht. De Pakistaanse mannen werden immers ingezet als werkkrachten door firma’s uit Anderlecht. Ze moesten kledij verkopen op allerlei markten. De feiten zouden al sinds oktober 2012 aan de gang zijn.

Spilfiguur

Het openbaar ministerie vorderde zeven jaar gevangenisstraf voor Zawar W. (52). De spilfiguur keerde voor de feiten al terug naar Pakistan, waar hij in de regio Punjab zelfs minister van het Gevangeniswezen werd. De Brugse correctionele rechtbank veroordeelde hem op 5 juni 2024 uiteindelijk tot vijf jaar effectieve gevangenisstraf, 192.000 euro boete en 200.000 euro verbeurdverklaring. Een huis, een magazijn en een kantoorgebouw werden verbeurdverklaard.

Vanuit Anderlecht zouden drie neven van W. aan de touwtjes getrokken hebben. Qamar (47), Shahid (45) en Khizar A. (42) werden daarom respectievelijk tot drie, vier en twee jaar effectieve celstraf veroordeeld.

Ten slotte werd bij verstek vier jaar effectieve gevangenisstraf en 136.000 euro boete uitgesproken voor Waseem A. (53). Een Portugese beklaagde verklaarde dat ze net als vijf andere vrouwen uit haar omgeving in een café geronseld werd door de vijftiger. Bovendien zou hij voor valse Portugese huwelijksakten gezorgd hebben. Ondertussen heeft A. verzet aangetekend tegen zijn verstekveroordeling, waardoor hij een nieuw proces krijgt.

De zaak wordt op 16 oktober behandeld.

The post Vijftiger verzet zich tegen vier jaar cel voor Pakistaans-Portugese schijnhuwelijken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tweede zone verlaagde Leieboorden officieel ingehuldigd

Zes jaar na de opening van de vernieuwde Leieboorden bij de Broeltorens is nu ook de tweede verlaagde zone klaar. Op zaterdag 14 september vanaf 16 uur vond het openingsfeest plaats met animatie, muziek, buitenbars en terrassen. Na de officiële inhuldiging om 19 uur volgde een spectaculaire fonteinshow en gratis receptie.
The post Tweede zone verlaagde Leieboorden officieel ingehuldigd

Lees meer »

Verantwoord bewegen met BeweegCoach

Afgelopen weekend opende BeweegCoach zijn negende centrum op de campus van Vabi en Klein Seminarie. BeweegCoach wil mensen op een professionele manier begeleiden naar een actieve(re) levensstijl. “Ons kernwoord is laagdrempeligheid: op vlak van locatie en prijs.”
The post Verantwoord bewegen met BeweegCoach appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zesde editie Highlight Festival klokt af op 12.500 bezoekers

Met 9.000 bezoekers op zaterdag en 3.500 bezoekers op vrijdag blijft Highlight Festival al zes edities op rij groeien. Medeorganisator Lennert Vintevogel is dan ook een tevreden man, ook over de keuze om geen waarborg te vragen voor herbruikbare bekers. “We doen dat omwille van de trakteercultuur in de Westhoek”, zegt Lennert.
The post Zesde editie Highlight Festival klokt

Lees meer »

Leffingeleuren mikt op 12.000 toeschouwers: “Onze festivalformule is uniek”

Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 september loopt het dorpscentrum van Leffinge weer lekker vol voor Leffingeleuren. Editie nummer 47 is al sinds vorige week helemaal uitverkocht, al kunnen liefhebbers wel nog terecht op het gratis gedeelte van het festival. “Net die formule maakt Leffingeleuren uniek”, klinkt het.
The post Leffingeleuren mikt op 12.000 toeschouwers: “Onze festivalformule

Lees meer »

Baseballclub brengt prachtig eerbetoon aan overleden Luca (21): “Hij was er altijd voor iedereen, met de nodige humor”

Een gigantisch nummer ‘2’ – “zijn rugnummer” – vormen met zo veel mogelijk mensen. De baseballclub Sunville Tigers uit het Limburgse Zonhoven hield woensdagavond een opvallend eerbetoon aan Luca Pignatelli. De 21-jarige overleed vorige week nadat hij door twee treinen werd aangereden in Diepenbeek. “Luca was er altijd voor iedereen, met de nodige humor.”

Lees meer »

Vlaams Belang stelt volledige lijst voor in Oostrozebeke met Glenn Coppens als lijsttrekker

Het gerucht dat er een derde partij zou deelnemen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen in Oostrozebeke circuleerde al langer. Een lijst met namen bleef echter lang uit. Ondertussen is de kogel door de kerk. Vlaams Belang heeft een voltallige lijst met lijsttrekker Glenn Coppens op kop.
The post Vlaams Belang stelt volledige lijst voor in Oostrozebeke met Glenn Coppens als

Lees meer »

“Ik dacht dat de speurder gewoon een cameraman was”: Rik Verheye en Pedro Elias flaterden erop los in ‘Klopjacht’

Ondanks een ‘dikke’ Porsche met 700 PK werden boezemvrienden Rik Verheye (37) en Pedro Elias (49) al na één dag gevat in ‘Celebrity Klopjacht’. Hun deelname was geen succesverhaal, in tegenstelling tot hun vriendschap. Al tien jaar zijn ze onafscheidelijk, ook al blijkt de vriendschap onderhouden soms moeilijk. “Rik heeft zo zijn eigenaardigheden.”

Lees meer »

Kanaalzone West krijgt vorm in Ooigem

De gemeente Wielsbeke en de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) realiseren in de Sluisstraat in Ooigem extra ruimte voor lokale ambachtelijke bedrijvigheid.
The post Kanaalzone West krijgt vorm in Ooigem appeared first on KW.be.

Lees meer »