Vier arrestaties, onder wie vader van ontslagnemend Alexia Bertrand, in corruptieonderzoek naar bouw van hotel in Tsjaad

Het federaal parket heeft vier mensen opgepakt na huiszoekingen in ons land voor vermeende betrokkenheid van corruptie bij de bouw van een hotel in Tsjaad. Dat laat het federaal parket in een persmededeling weten. Volgens de Franstalige krant ‘Le Soir’ is een van de gearresteerden Luc Bertrand, ceo van Ackermans & Van Haaren en vader van ontslagnemend staatssecretaris Alexia Bertrand. 

Meer krantenkoppen in België

“Ik won de strijd die al bij mijn geboorte begon”: paralympisch kampioene Léa Bayekula is blikvanger op Memorial Van Damme

Noem haar geen ster of idool, want zo voelt ze zich niet. Léa Bayekula (29), vrijdag een van de blikvangers op de Memorial, wil wel een voorbeeld zijn, een inspiratie voor kinderen die net als zij met een handicap leven en voor wie haar twee gouden medailles op de Paralympische Spelen bewijzen dat topsport geen onbereikbare droom hoeft te zijn.

Lees meer »

Vlaamse asielen vangen recordaantal dieren op

De 182 erkende Vlaamse dierenasielen hebben vorig jaar een recordaantal van 49.377 dieren opgevangen. Dat meldt Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Tegelijk was er ook een recordaantal adopties: 35.627 dieren kregen een nieuwe eigenaar.

Lees meer »

Gemeente De Panne sluit deal met Plopsaland: “Zij betalen minder belastingen en we moeten hen per jaar minder geven voor het gebruik van het zwembad”

De gemeente De Panne betaalt sinds 2011 ongeveer 750.000 euro per jaar aan Plopsa voor het gebruik van het zwembad Plopsaqua. De gemeente op zijn beurt trok de belasting op vertoningen en vermakelijkheden op waardoor Plopsa niet 95.000, maar 450.000 euro moest betalen voor zijn pretpark en zwembad in De Panne. Daarop trok Plopsa naar de Raad van State. Nu

Lees meer »

Wat als je vakantiehuis niet lijkt op de foto’s van de boekingssite?  “Je hoorde de muizen op zolder en de bedden waren doorgezakt”

Zo snel mogelijk actie ondernemen, is het advies van reisexpert Britta Baeke als je vakantieplek er niet uitziet zoals op de foto’s bij de boeking. "Hoe langer je wacht, hoe moeilijker om je gelijk te halen of je geld terug te krijgen." De reisexpert geeft advies als antwoord op een aantal getuigenissen die binnenkwamen bij het Radio2-consumentenprogramma ‘WinWin’.

Lees meer »

Israël voor het eerst met raket aangevallen vanuit Jemen

Voor het eerst is Israël aangevallen vanuit Jemen. Dat meldt het Israëlische leger. De raket werd tijdig onderschept, maar daar waren naar verluidt verschillende pogingen voor nodig. Er vielen geen gewonden. Het luchtalarm weerklonk in verschillende steden in het centrum van Israël.Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Handjes schudden en recepties afschuimen: West-Vlaamse stemmenkanonnen verklappen hun campagnegeheimen

Facebook, TikTok, Instagram? De meeste stemmenkanonnen van de West-Vlaamse lokale politiek houden er zich amper mee bezig, zo blijkt uit een exclusieve rondvraag van onze redactie. Hét recept voor verkiezingswinst is voor de meesten al jaren ongewijzigd: zes jaar lang aanwezig zijn op recepties en evenementen, flyers en ander drukwerk verspreiden en vooral heel veel huisbezoeken. “Ze willen allemaal liever

Lees meer »

Geen kwaad opzet gemoeid bij overlijden van man (46) in Aartrijke

Het West-Vlaams parket, afdeling Brugge, bevestigt dat er geen kwaad opzet gemoeid was bij het overlijden van een 46-jarige man in Aartrijke. Het levenloze lichaam van de veertiger werd vorige week aangetroffen in zijn appartement.
The post Geen kwaad opzet gemoeid bij overlijden van man (46) in Aartrijke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Parket vordert zes jaar cel tegen Matteo Salvini

Op een proces over migranten op de Middellandse Zee heeft het parket een gevangenisstraf van zes jaar gevorderd tegen de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini. De voorzitter van de rechtse regeringspartij Lega wordt vervolgd omdat hij in 2019 als minister van Binnenlandse Zaken een schip van een Spaanse hulporganisatie wekenlang de toegang tot een haven weigerde.

Lees meer »