Vandenbroucke wou miljoenen covidvaccins vernietigen, maar moet ze van rechter eerst allemaal tellen: “Ongemak volledig aan zichzelf te wijten”

Het zit minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) niet mee. Een rechter verbood hem eerder al om 200 miljoen euro aan vervallen covid-vaccins, geneesmiddelen en testmateriaal te vernietigen omdat het “cruciaal bewijsmateriaal” zou kunnen zijn in een dispuut met de firma Medista. Een andere rechter doet er nu een schep bovenop. Vandenbroucke wordt verplicht om élk pilletje en élke flacon eerst te tellen. HLN las het vonnis en stelt vast dat de rechter geen genade kent: “Ongemak? Dat heeft de overheid aan zichzelf te wijten.” 

Meer krantenkoppen in België

Conflict bij Audi Brussels bereikt kookpunt: directie zet werknemers zonder loon thuis, vakbonden laten deurwaarder ‘lock-out’ vaststellen

De sfeer aan de Audi-fabriek in Vorst wordt steeds grimmiger. Op vraag van de vakbonden heeft een deurwaarder vastgesteld dat de fabriek dicht is. “Er zijn 200 à 300 werkwilligen die niet binnen mogen”, zegt ACV Metea-vakbondsman Ronny Liedts. Er wordt gesproken van een ‘niet-wettelijke lock-out’. De actie kwam nadat het management zondagavond had aangekondigd dat de fabriek gesloten zou

Lees meer »

“Géén nieuw tranendal tegen Frankrijk meer, a.u.b. Tijd voor een dosis feelgood”

Van dé uitschakeling in Sint-Petersburg tot Kylian Mbappé die Jan Vertonghen ging treiteren na z’n owngoal in Düsseldorf. Wedstrijden tegen Frankrijk zijn voor de Rode Duivels de laatste jaren een hoofdstuk vol decepties. Onze chef voetbal Niels Poissonnier kijkt vanavond vooral uit naar hoe de Belgen zich zullen presenteren. “Verliezen tegen ‘Les Bleus’ is geen schande. Maar je moet natuurlijk

Lees meer »

Franse verkrachtingszaak uitgesteld tot maandag, in afwachting terugkeer zieke hoofdbeschuldigde Dominique Pelicot

Het proces in de zaak Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pelicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, is opgeschort tot maandagochtend. De hoofdverdachte is sinds maandag ziek en afwezig op de hoorzittingen. De voorzitter van de strafrechtbank van Vaucluse, Roger Arata, schortte de zitting op.

Lees meer »

Marino verloor net zoals Hilde Crevits beide ouders op een week tijd: “Hij kon niet leven zonder haar en overleed de dag na haar begrafenis”

Marino Mahieu (65) maakte net hetzelfde mee als Hilde Crevits (57). De dag na de begrafenis van zijn mama Mariette (83) moest hij ook afscheid nemen van zijn papa Marcel (88). “Papa’s ogen blonken altijd als hij over mama sprak. Hij kon niet zonder haar en is de dag na haar begrafenis gestorven van verdriet. Ik heb het heel moeilijk

Lees meer »

Tsjetsjeense terrorist veroordeeld tot 15 jaar cel voor plannen aanslag in ons land, ook echtgenote krijgt 8 jaar cel

De correctionele rechtbank van Brugge heeft een Tsjetsjeense man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar voor verschillende terroristische misdrijven. Ook 3 andere beklaagden, waaronder de echtgenote en de broer van de spilfiguur, werden tot celstraffen veroordeeld. "Er waren bijzonder concrete en uitgewerkte plannen om aanslagen te plegen", vertelt persrechter Amélie Van Belleghem.

Lees meer »

Duitse vrouw leent rekening uit om koppel uit Koksijde bijna 28.000 euro lichter te maken

Een 53-jarige Duitse vrouw riskeert in de strafrechtbank van Veurne zes maanden cel omdat ze als mededader van oplichting vervolgd wordt. Doordat ze als ‘money mule’ haar bankrekening ter beschikking stelde van andere criminelen kon zo 27.877 euro gestolen worden van een koppel uit Koksijde.
The post Duitse vrouw leent rekening uit om koppel uit Koksijde bijna 28.000 euro

Lees meer »