Schietpartij in Amerikaanse middelbare school: twee doden en meerdere gewonden, verdachte opgepakt

Bij een schietpartij op een middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia heeft een verdachte, die door de politie opgepakt kon worden, meerdere mensen neergeschoten. Volgens Amerikaanse media kwamen zeker twee mensen om het leven en raakten vier mensen gewond.

 

Meer krantenkoppen in België

Gemeenteraad twist over de invoering van bedrijfswagens voor stadspersoneel: “Dit is een stap te ver”

Wie een directeursfunctie uitvoert bij de stad Menen, kan voortaan rekenen op een bedrijfsvoertuig. Dat werd (opnieuw) beslist op de gemeenteraad van woensdag laatstleden. Een omstreden keuze, die niet op goedkeuring van de oppositie kan rekenen. Een noodzakelijke, volgens de schepen. “Is wat de markt vraagt.”
The post Gemeenteraad twist over de invoering van bedrijfswagens voor stadspersoneel: “Dit is

Lees meer »

Is het graf van Merlijn gevonden?

Archeologen suggereren dat ze mogelijk het graf gevonden hebben van Merlijn ‘de tovenaar’, één van de meest tot de verbeelding sprekende personages uit de middeleeuwse literatuur.

Lees meer »

Roeselare volgens Gaia meest diervriendelijke gemeente van West-Vlaanderen, vijf gemeenten gebuisd

Van alle gemeenten en steden in West-Vlaanderen, zet Roeselare zich het best in voor dierenwelzijn. Dat blijkt uit een grootschalige enquête van dierenrechtenorganisatie Gaia. Met een score van 80 procent staat Roeselare gedeeld 16de op de Vlaamse rangschikking. Vijf West-Vlaamse gemeenten scoorden minder dan de helft.
The post Roeselare volgens Gaia meest diervriendelijke gemeente van West-Vlaanderen, vijf gemeenten gebuisd

Lees meer »

Breakdancer die geen enkel punt scoorde op Olympische Spelen is plots… nummer één van de wereld

Herinnert u zich Rachael Gunn, ook wel bekend als ‘Raygun’, nog? De Australische breakdancer ging over de tongen toen ze op de Olympische Spelen in Parijs uitpakte met onverwachte, technisch niet heel moeilijke moves en geen enkel punt scoorde. Ze kreeg na haar performance bakken kritiek te slikken, maar wat blijkt nu? ‘Raygun’ is de huidige nummer één op de

Lees meer »

Peruaanse ex-president Alberto Fujimori overleden

De Peruaanse ex-president Alberto Fujimori is overleden op 86-jarige leeftijd. “Na een lange strijd tegen kanker is onze vader, Alberto Fujimori, zonet vertrokken voor een ontmoeting met de Heer”, klinkt het in een bericht in naam van zijn vier kinderen, op een online account van zijn dochter Keiko Fujimori.

Lees meer »

Spegelaere Supermarkten wint ‘Food Retail Personality’

Op dinsdag 10 september 2024 heeft Spegelaere Supermarkten tijdens de ‘Food Personality Awards’ in Avelgem de felbegeerde titel ‘Food Retail Personality’ in de categorie Food Retail gewonnen. Deze erkenning markeert een mijlpaal in de 60-jarige geschiedenis van het familiebedrijf, dat uitgroeide van een bescheiden lokale supermarkt tot een pionier op het gebied van winkelbeleving en duurzaamheid.
The post Spegelaere

Lees meer »

Verkiezingsaffiches duiken weer op in straatbeeld: waarom ze bij lokale verkiezingen extra belangrijk zijn

Ze duiken stilaan weer op in het straatbeeld: de verkiezingsaffiches. Deze keer voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. "Omdat veel lokale afdelingen onder een andere naam opkomen, zijn die affiches belangrijk", analyseert Reinout Van Zandycke, expert politieke communicatie. "Het wordt voor de kiezer een hele klus om zijn favoriete kandidaat te vinden in het stemhokje."

Lees meer »