Sabine Van Eynde bouwt kunstgalerie om tot art studio: “Ik richt me voortaan volledig op mijn eigen kunstwerken”

Glaskunstenares Sabine Van Eynde uit Koekelare kiest voor een nieuw concept. Ze doopt haar kunstgalerie om tot Art Studio. Sabine toont er eigen werk en organiseert ook workshops. “Vrienden hadden mij er al meermaals op gewezen dat ik mijn eigen werken nooit in de kijker zet.”

Sabine Van Eynde opende in 2021 bij haar thuis in de Sterrestraat kunstgalerie De Sterre. Sabine, die glaskunstenares is en thuis haar atelier heeft, organiseerde de voorbije jaren in De Sterre expo’s met werk van gastkunstenaars. “Oorspronkelijk was het plan om Galerie De Sterre ooit om te vormen naar mijn persoonlijke Art Studio, maar door recente ontwikkelingen heb ik besloten om deze transformatie al in september te laten ingaan. De geplande straatwerken, die eerst in september en oktober zouden plaatsvinden, zijn namelijk uitgesteld naar volgend jaar. Opnieuw zou ik heel de planning voor 2025 moeten omgooien, ik had dit namelijk al eens moeten doen vanwege de voorbereidende straatwerken en het maakte me echt moedeloos”, begint Sabine, die ook reporter is voor deze krant.

De geplande werken gaven Sabine de ruimte om sneller over te schakelen naar haar nieuwe concept: Art Studio Sabine Van Eynde.

Artistieke focus

“Ik wil me volledig richten op mijn eigen kunstwerken. De afgelopen jaren heb ik veel gastkunstenaars mogen ontvangen, maar daardoor kwam mijn eigen werk wat op de achtergrond te staan. Vrienden hadden mij er al meermaals op gewezen dat ik mijn eigen werken nooit in de kijker zet. Ik was te veel bezig met de promo van mijn gastkunstenaars.”

Daarnaast kreeg Sabine dit jaar ook andere boeiende kansen en freelance-opdrachten, die evenzeer haar tijd en aandacht vragen. “De afgelopen periode voelde ik de behoefte om mijn artistieke focus te herzien en een omgeving te creëren waarin ik mijn werk optimaal kan presenteren en verder ontwikkelen. Hoewel ik altijd genoten heb van de interactie met gastkunstenaars, besefte ik dat ik op zoek was naar een nieuwe manier om mijn kunst te delen, die beter aansluit bij mijn creatieve wensen.”

Sabine geeft ook workshops. “Als erkende ambachtsvrouw wil ik mijn kennis en vaardigheden delen door workshops te geven die ik opvat als privéles. Maar het is uiteraard geen probleem als mensen in duo komen. Tijdens een workshop, die een hele dag duurt, maken we samen een glasraam in A4-formaat. Eigen ontwerpen zijn ook mogelijk”, besluit Sabine.

Art Studio Sabine Van Eynde is elke zondag van 14 tot 18 uur open (tenzij anders vermeld op haar facebookpagina) en telefonisch na afspraak op het nummer 0496 99 89 15.

The post Sabine Van Eynde bouwt kunstgalerie om tot art studio: “Ik richt me voortaan volledig op mijn eigen kunstwerken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Trump weigert tweede debat met Harris

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is niet van plan om deel te nemen aan een tweede debat met zijn Democratische tegenstandster Kamala Harris. Dat laat hij donderdagavond weten via Truth Social.

Lees meer »

Brugse Skeelerclub blaast Rollerparade nieuw leven in

De Brugse Skeelerclub en Stad Brugge zetten in samenwerking met de Sportdienst Brugge de schouders onder een nieuwe Brugse Rollerparade. Het wordt op zondag 15 september overigens een unieke editie, in samenwerking met de Autoloze Zondag en De Dag van de Sport.
The post Brugse Skeelerclub blaast Rollerparade nieuw leven in appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jean Beernaert en Anny Coussein zijn 65 jaar getrouwd

Jean Beernaert (90) en Anny Coussein (88) vierden hun briljanten jubileum. Anny, geboren in Ieper in 1936, groeide op met haar twee broers en studeerde Latijn-Grieks in Ieper en Gent. Jean werd in 1934 in Menen geboren, waar zijn familie een graanhandel had. Na zijn studies aan het Institut Gramme in Angleur ontmoette hij in
The post Jean Beernaert

Lees meer »

Johnny Verhaeghe stelt tentoon in wijngaard De Valk: “Eerste naam is Misleiding”

In de houten chalet achteraan wijngaard De Valk, op de hoek van de Tabakstraat en Nieuwe Zoetendaalstraat, pakt Johnny Verhaeghe (68) dit weekend uit met een nieuwe tentoonstelling van zijn schilderijen. Met De Misleiding krijgt de expositie voor de eerste keer ook een naam.
The post Johnny Verhaeghe stelt tentoon in wijngaard De Valk: “Eerste naam is Misleiding” appeared

Lees meer »

‘Bommen en Granaten’-proces rond ‘Dikke’ Nordin wordt voortgezet

Voor de correctionele rechtbank van Antwerpen wordt maandag de ‘Bommen en Granaten’-zaak voortgezet, een omvangrijk dossier rond wapen- en drugshandel. Het proces, dat al in het voorjaar van 2022 van start is gegaan, liep veel vertraging op doordat de advocaten van kopstuk ‘Dikke’ Nordin E.H. tot tweemaal toe een wrakingsverzoek indienden tegen de rechters.

Lees meer »