Reigershof viert 25 jaar biologisch boeren in De Haan met opendeurdag: “Kom naar de geitjes en lammetjes kijken”

Feest op Het Reigershof in De Haan: onlangs was het 25 jaar geleden dat het familiebedrijf als eerste Vlaamse geitenboerderij het biocertificaat kreeg, en dat wordt op zaterdag 7 september gevierd met een opendeurdag. “We willen van die gelegenheid ook gebruikmaken om onze coöperatie nog eens in de kijker te zetten.”

Het Reigershof werd opgericht in 1987 met en kleine kudde geiten en schapen. Na tien jaar kwam de omschakeling naar biologische bedrijfsvoering, en werd het de eerste biologische geitenboerderij in Vlaanderen. “We melken hier tweemaal daags zo’n 280 geiten, en al die melk wordt op de boerderij verwerkt in een twintigtal verschillende rauwmelkse kazen. Deze worden niet alleen verkocht in onze eigen boerderijwinkel, maar ook aan marktkramers, restaurants en groothandels. Sinds vijf jaar zijn we aan het doorschakelen naar biodynamische bedrijfsvoering. Opnieuw heel wat pionierswerk dus”, vertelt geitenboer Renaat Devreese (61).

“Door aandelen te kopen, kan je medevennoot worden in het bedrijf”

Ruim drie jaar terug vormde hij zijn familiale boerderij – ook dochter Silke (34) en broer Hannes (36) helpen mee – om tot een coöperatie. “Op die manier wilden we de continuïteit van onze boerderij verzekeren naar volgende generaties toe”, aldus Renaat. Klanten en sympathisanten kunnen door aandelen te kopen medevennoot worden in het bedrijf, en worden dan actief betrokken bij de dagelijkse werking van de geitenboerderij. “We willen van onze opendeurdag gebruikmaken om dit principe nog eens in de verf te zetten, want hier in België is dat toch nog altijd vrij uniek. Op 19 september houden we een infoavond om een en ander toe te lichten”, geeft Renaat nog mee.

Kaasmakerij bezoeken

Tijdens de opendeur van komende zaterdag kan je uitzonderlijk ook de kaasmakerij bezoeken. “We zetten die dag onze manier van boeren in de kijker, daarnaast pakken we uit met een biomarkt en leuke kinderanimatie. Er zal ook een bar aanwezig zijn met biodranken en kaasplankjes, en we voorzien doorlopend muziek. Er is altijd veel belangstelling voor onze boerderij, en verwachten ook nu weer een pak volk”, besluit Renaat. Iedereen is op zaterdag 7 september van 10 tot 18 uur welkom om een kijkje te komen nemen op de geitenboerderij. De kleintjes kunnen zich uitleven op het strokasteel of bij de grime, en natuurlijk ook geiten en lammetjes kijken.

Het Reigershof is gelegen in de Polderstraat 4 in Klemskerke. De opendeurdag is gratis. Meer info op www.reigershof.be

The post Reigershof viert 25 jaar biologisch boeren in De Haan met opendeurdag: “Kom naar de geitjes en lammetjes kijken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoe slechte akoestiek een gezellig avondje uit kan verpesten 

Samen op restaurant gaan, kan heel gezellig zijn. Tot je binnenkomt en het geluid van de zaal je om de oren slaat. Dat is de ergernis van Xavier Taveirne in de podcast ‘Mens erger je niet’ van het consumentenprogramma ‘WinWin’ op Radio2. "Dat is vaak in de hippe, duurdere tenten omdat die plafonds hebben van 47 meter hoog en vergeten

Lees meer »

“Een fout kan haar campagne dodelijk treffen”: onze VS-experte Greet De Keyser over eerste debat tussen Harris en Trump

Donald Trump en Kamala Harris hebben elkaar nooit voorheen persoonlijk ontmoet. Straks staan ze voor het eerst op het podium voor hun eerste en waarschijnlijk enige debat. De regels zijn dezelfde als tijdens het Trump/Biden-debat: geen publiek, microfoons worden uitgeschakeld bij de kandidaat die niet aan het woord is en antwoorden — die ze niet konden voorbereiden — mogen maar

Lees meer »

Onderzoek naar pesten op het werk in Plopsaland afgerond: “Er zijn geen strafbare feiten bewezen”

Het onderzoek naar vermeend geweld en pesten op het werk bij Plopsaland heeft geen strafbare feiten aan het licht gebracht. Dat meldt de West-Vlaamse afdeling van het arbeidsauditoraat Gent. De verhalen in de pers werden tegengesproken door andere medewerkers en door verschillende berichten.
The post Onderzoek naar pesten op het werk in Plopsaland afgerond: “Er zijn geen strafbare feiten

Lees meer »

1.200 werkende asielzoekers betalen voor opvang

Sinds het op 1 juli voor werkende asielzoekers in een opvangcentrum verplicht is geworden om een bijdrage te betalen voor hun opvang, hebben 1.200 asielzoekers dat daadwerkelijk gedaan. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V).

Lees meer »

Jong Keukengeweld bij Restaurant Pauline. Geniet van een driegangenmenu aan een voordelige prijs

Dankzij Jong Keukengeweld, een initiatief van Horeca Vlaanderen, kunnen jongeren van 18 tot en met 35 jaar online een plekje reserveren bij topchefs. Ook in Kortrijk kan je genieten van een driegangenmenu aan een voordelige prijs. Restaurant Pauline aan de Gentsesteenweg verwelkomt je voor slechts 67 euro, met aangepaste dranken.
The post Jong Keukengeweld bij Restaurant Pauline. Geniet van

Lees meer »

Diepvriesbedrijf Crop’s uit Ooigem breidt uit in VS: “Dat is ook goed nieuws voor de fabrieken in België’

Het bedrijf Crop’s, met hoofdzetel in Ooigem, is gespecialiseerd in diepvriesgroenten en -fruit en kant-en-klaarmaaltijden en slaat nu een slag in de Verenigde Staten. Het neemt de diepvriestak over van voedingsbedrijf National Cortina. “Dat is goed nieuws voor onze fabrieken”, luidt het.
The post Diepvriesbedrijf Crop’s uit Ooigem breidt uit in VS: “Dat is ook goed nieuws voor de

Lees meer »

Zesde editie Highlight Festival klokt af op 12.500 bezoekers

Met 9.000 bezoekers op zaterdag en 3.500 bezoekers op vrijdag blijft Highlight Festival al zes edities op rij groeien. Medeorganisator Lennert Vintevogel is dan ook een tevreden man, ook over de keuze om geen waarborg te vragen voor herbruikbare bekers. “We doen dat omwille van de trakteercultuur in de Westhoek”, zegt Lennert.
The post Zesde editie Highlight Festival klokt

Lees meer »

Straks uitspraak over mislukte staatsgreep in Congo, Belg riskeert doodstraf

Een militaire rechtbank in de Congolese hoofdstad Kinshasa spreekt zich vrijdag uit in het proces over de mislukte staatsgreep van eerder dit jaar. Verschillende buitenlanders, onder wie ook de Belgische militaire expert Jean-Jacques Wondo, staan daar terecht. Wondo riskeert de doodstraf. Hij zou zich schuldig gemaakt hebben aan terrorisme en steun aan gewapende groepen. Zijn familie lanceerde vorige week nog

Lees meer »