Man (24) die Aaron kaakbeenbreuk sloeg opnieuw veroordeeld: “Hij moest maanden met een rietje eten”

De 24-jarige Oostendenaar die vijf jaar geleden de kin van Aaron Vandenbussche (24) middendoor sloeg tijdens een feestje, is ook in beroep veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel. Hij bleef ontkennen dat hij de bewuste slag gaf. Sterker nog: volgens hem was hij niet eens op het feestje aanwezig. Al beweerden sommigen dat anders.

Op 23 februari 2019 ging Oostduinkerkenaar Aaron Vandenbussche samen met vrienden even naar een feestje in café De Wedergeboorte in Lombardsijde. Op dansvloer kwam het tot een schermutseling en Aaron wou tussen komen, maar kreeg plots vanop links een keiharde vuistslag op zijn kin, die middendoor brak.

Camerabeelden

Aanvankelijk werd de zaak geseponeerd omdat niemand kon aangeduid worden, maar na enig zoekwerk, werd Oostendenaar D.V. (24) als verdachte geïdentificeerd, met onder meer camerabeelden als bewijs.

Zo zou het gaan om een man met een baard, een scherpe kaaklijn en zwarte schoenen met witte zool. Ook twee getuigen wezen hem aan als de man die de vuistslag uitdeelde. Hij kreeg zes maanden met uitstel, maar ging in beroep.

Ontkennen

D.V., die ook veroordeeld werd tot een schadevergoeding van 10.000 euro, bleef altijd ontkennen. “Mijn cliënt was niet eens op dat feestje”, zei meester Kris Vincke. Hij vond dat ook de beelden van de camera onbruikbaar zijn. “Het is één grote blinde vlek waarop je niemand kan identificeren!”

Maar de procureur-generaal wees erop dat één van de vrienden van D.V. zichzelf én D.V. herkende op de beelden. D.V. zou buiten zelfs nadien nog eens de vuistslag stoer hebben nagebootst voor zijn vrienden.

De advocaat van Aaron, Kristiaan Vandenbussche, was ook overtuigd dat D.V. de vuistslag gaf. “Het feestje moest nog op gang komen, dus veel volk was er nog niet.” Bovendien kenden de twee elkaar en elkaars vrienden.

“In die periode was D.V. ook gekend als agressieveling, met agressieve liedjesteksten. Mijn cliënt heeft D.V. dus duidelijk herkend. Het zou hem sieren moest hij bekennen en zijn excuses aanbieden.”

Lijdensweg

Aaron Vandenbussche doorliep inmiddels een lijdensweg. Hij werd tal van keren geopereerd, moest maanden met een rietje eten en kijkt op tegen nog verdere operaties. “Vroeger ging hij wekelijks karten, maar dat lukt nu niet meer aangezien hij geen helm meer kan dragen”, zei advocaat Vandenbussche uit.

“En zaalvoetbal zit er ook niet meer in, want hij mag geen kopbal geven.” Hij was ook fervent Club Brugge-supporter. “Maar naar het titelfeest is hij niet geweest”, zegt Vandenbussche. “

Ondanks zijn hardnekkig ontkennen, is nu ook het hof van beroep in Gent overtuigd van zijn schuld en de vuistslag. Het hof bevestigde het vonnis waarbij D.V. werd veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel al zal de later te betalen schadevergoeding minstens even zwaar aankomen bij D.V.

(OSM)

The post Man (24) die Aaron kaakbeenbreuk sloeg opnieuw veroordeeld: “Hij moest maanden met een rietje eten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Seriemoordenaar Staf ‘Vampier van Muizen’ Van Eyken mag gevangenis dag verlaten van minister: “Hij is en blijft zelf ook een mens”

Staf Van Eyken (73) – beter bekend als ‘de Vampier van Muizen’ – mocht maandag de gevangenis voor het eerst in acht jaar verlaten. Dat besliste minister van Justitie Paul Van Tigchelt. Van Eyken vermoordde en verkrachtte in de jaren 70 drie vrouwen en zit al 53 jaar in de gevangenis. Toch mocht hij de begrafenis van een vriend bijwonen,

Lees meer »

EXCLUSIEF. Onze reporter bij horrorhuis waar Dominique Pelicot zijn vrouw door 80 mannen liet verkrachten: “Hoe kun je zo nog in de mensheid geloven?”

De hele wereld kijkt naar Mazan, een Frans dorpje met amper 6.000 inwoners waar een gepensioneerde zeventiger jarenlang zijn vrouw drogeerde en meer dan 80 mannen uitnodigde om haar te misbruiken. Onze reporter trok naar het huis waar de gruwel plaatsvond, sprak met buren en ontdekte een dorp aan de Mont Ventoux dat in een nachtmerrie is terechtgekomen. “Zo’n 30

Lees meer »

Dam in Polen stroomt over: “Geen controle meer over waterkering” – Storm Boris eist vijf levens in Roemenië, rampgebied in Oostenrijk uitgebreid naar 42 gemeenten

In verschillende landen in Centraal-Europa houden inwoners hun hart vast voor cycloon Boris. In enkele dagen tijd valt ongeveer net zoveel regen als gemiddeld in vier maanden. Tienduizenden huishoudens zitten zonder stroom en verschillende dorpen zijn al geëvacueerd. In Roemenië zijn zeker vijf mensen omgekomen en in Polen overstroomt een dam in het zuidwesten van het land. Ook Slowakije, Hongarije,

Lees meer »

Na controverse met Joost Klein: nog altijd geen duidelijkheid over deelname Nederland aan Songfestival 

Het is nog altijd niet duidelijk of Nederland volgend jaar zal deelnemen aan het Eurovisiesongfestival. De Nederlandse openbare omroep AVROTROS heeft van de EBU, de organisator van het Songfestival, uitstel gekregen om een definitieve beslissing te nemen over de deelname. De omroep overweegt om niet langer deel te nemen aan het Songfestival nadat Joost Klein dit jaar werd gediskwalificeerd voor

Lees meer »

G-voetbal J.V.V. Sint-Andries gaat vijfde werkjaar in: “Geweldige sportervaring voor G-sporters”

Bij de G-ploeg van J.V.V. Sint-Andries zijn ze trots op de kleinschalige, sociale werkgroep waar plezier en gezelligheid centraal staan. “Onze missie is om elke G-sporter een geweldige sportervaring te bieden, ongeacht zijn niveau of vaardigheden. Puur voor het plezier.”
The post G-voetbal J.V.V. Sint-Andries gaat vijfde werkjaar in: “Geweldige sportervaring voor G-sporters” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zal de oorlog uitbreiden naar hier? Kolonel Housen geeft antwoord op vragen van onze lezers: “De komende weken worden cruciaal voor Oekraïne”

De oorlog in Oekraïne staat voor een cruciale herfstfase. Het Russische leger zal proberen om nog zo veel mogelijk grondgebied te veroveren voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van begin november, maar wat gebeurt er daarna? Wanneer komt er vrede? Waarom grijpt de NAVO niet harder in? Onze lezers stuurden ons de voorbije dagen tientallen vragen over het conflict. Onze defensie-expert, kolonel

Lees meer »

LIVE FRANKRIJK-BELGIË. Dembélé verdubbelt de score met geweldige goal

De Rode Duivels nemen het in de Nations League op tegen Frankrijk. Bondscoach Tedesco voert één wijziging door: Debast vervangt de geblesseerde De Cuyper. Aan de overzijde zit sterspeler Mbappé op de bank, net als Griezmann, Olise en Barcola. Weten de Duivels daarvan te profiteren? Kijk LIVE op VTM en VTM GO, of volg het in onze liveblog! Voorlopig staat

Lees meer »