Kunstacademie Anderlecht verbiedt smartphone tijdens lesuren: “Verlammend voor de creativiteit”

Leerlingen van de Academie Beeldende en Visuele Kunsten Anderlecht moeten voortaan hun telefoon afgeven bij het begin van de les. De maatregel geldt niet voor volwassenen die er les volgen. Aan hen kan geen verbod worden opgelegd worden, al hoopt de directie dat ook zij hun gsm bij het begin van de les zullen afgeven. 

Meer krantenkoppen in België

Duitsland wil grenscontroles invoeren aan alle grenzen in strijd tegen illegale migratie en terreur

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser heeft opdracht gegeven om aan alle landsgrenzen de paspoortcontroles te hervatten. De regering wil zo het aantal mensen dat zonder visum het land binnenkomt sterk terugdringen, leggen regeringsbronnen uit aan het persbureau DPA. Nog volgens die bronnen heeft Faeser de Europese Commissie op de hoogte gebracht.

Lees meer »

Misnoegde werknemers verzamelen aan Audi-fabriek: blokkade gaat voort, personeel wordt niet meer betaald

Enkele tientallen arbeiders van de Audi-fabriek in Vorst stonden deze ochtend opnieuw buiten aan de hoofdingang van de site aan de Brits Tweedelegerlaan. Dat bevestigde vakbondsafgevaardigde Ludovic Pineur aan Belga kort voor 6 uur. De vakbonden zijn van plan om een gerechtsdeurwaarder te laten komen om de sluiting van de fabriek vast te stellen. Dat liet een andere vakbondsbron weten.

Lees meer »

Zoekactie naar mogelijke drenkeling in Brugge blijkt vals alarm: “Passant zag fiets in het water drijven”

De hulpdiensten zijn dinsdagavond uitgerukt nadat een voorbijganger een fiets opmerkte in de Brugse ringvaart. Om zeker te zijn dat er geen sprake was van een persoon te water, doorzochten duikers van de brandweer de omgeving. Dat leverde evenwel niks op.
The post Zoekactie naar mogelijke drenkeling in Brugge blijkt vals alarm: “Passant zag fiets in het water drijven”

Lees meer »

KIJK. “Gooi jouw strips maar weg, niet de mijne”: verhuisstress zorgt voor gekibbel tussen Staf en Monique in ‘Camping Coppens’

De familie Coppens verhuist in het vierde seizoen van ‘Camping Coppens’ van het platteland naar de stad en dat brengt heel wat inpakstress met zich mee. Het blijkt voor Staf (43) en Monique (51) soms moeilijk om overeen te komen: wat mag er mee naar het nieuwe huis en wat gaat er naar de container? Het begin van vele dilemma’s…

Lees meer »