Handzame kermist vier dagen lang

Na Edewalle en Kortemark blijft de gemeente gewoon kermissen, want het volgende feestgedruis vindt vanaf 6 september alweer plaats in Handzame, waar een heus feestdorp op poten gezet wordt, van de Gildezaal tot aan café ‘t Schaek.

Vrijdag 6 september vind je tal van pop-upbars van lokale verenigingen en van De Tweesprong terug in de nabijheid van oc De Gildezaal. Ter hoogte van jeugdhuis De Meeuwe voorziet Chiro Spartok een piconbar. Daar staan sinds kort twee nieuwe hoofdleiders aan het roer, want Jorijn Mooyaert gaf de fakkel door aan Mare Neyrinck en Fien Gadeyne. De kermis wordt officieel geopend om 19 uur. Om 21 uur treedt coverband Radio Spandex op in De Gildezaal. In café ‘t Schaek staan Gio Vano en Jordy Vannet op de planken. De toegang is volledig gratis.

Zaterdag 7 september staan vanaf 13 uur drie wielerwedstrijden voor OV/WF op de agenda. Eerst start categorie C, C+ en Dames, daarna is het de beurt aan v-categorie B en B+, terwijl de A-categorie aan de meet verschijnt om 16 uur. Vanaf 17 uur start Café Romantiek in De Gildezaal met flipperkast, voetbaltafel, darts, tapbiljart, airhockey en een plaatje uit de jukebox. The Blik Dooze Band Internationaal speelt er ten dans om 20.30 uur, terwijl je in ‘t Schaek terechtkan voor een avondje karaoke.

The Gitsy Streetband wekt Handzame op zondag 8 september met een aperitiefconcert om 11 uur. In de Gildezaal is die middag een kermisbuffet. Er is ook een karikaturist aan het werk tussen 14 en 17 uur. De Slampampers treden op om 15 uur, terwijl sportliefhebbers datzelfde uur kunnen genieten van de wielerwedstrijd voor elites zonder contract. De inschrijving voor de wedstrijd gebeurt in oc Hansam en is een organisatie van Sport & Nering.

Bietenstoet

Handzame kermis wordt op woensdag 11 september afgesloten met de bietenstoet. De ouderraad verzorgt de bar in de Gildezaal en de stoet vertrekt om 19 uur, onder muzikale begeleiding van Sint-Cecilia Handzame. Kinderen die een uitgeholde biet meebrengen, krijgen een extra geschenk.

The post Handzame kermist vier dagen lang is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuw ‘Wensbeeld’-scenario weerspiegelt de toekomstige ‘mooiste zeedijk van de kust’ in De Panne

In de gemeenteraadszitting van De Panne lichtte architect Pieter Popeye het ‘wensbeeld’ toe dat het lokaal bestuur voor ogen heeft voor hun Zeedijk van de toekomst. De ontwerpplannen zullen de volgende jaren wel moeten worden afgetoetst en bijgesteld op basis van de evoluties in de ‘Kustvisie’ van het Vlaams Gewest, het Masterplan met een strategisch beleidsplan om onze kust te

Lees meer »

Tiental jonge koeien uit ingestorte mestkelder gered in Beerst

De brandweer en het speciale dierenredteam (DRT) van Brandweer Westhoek slaagden er zondag in om tien jonge koeien uit een ingestorte mestkelder in Beerst bij Diksmuide te bevrijden. Het ging nochtans om een heikele klus want de opening om hen te reden was klein. “We waren ongeveer vier uren bezig met de interventie”, zegt luitenant Franck Bolle.
The post

Lees meer »

Benjamin en Stéphanie baten nieuwe brocantezaak uit in Veurne: “Antiek en brocante is onze passie en ons leven”

Waarom kiest een Zwitsers koppel na heel wat internationale omzwervingen voor een nieuw project in Veurne of all places? Dat vertelt spraakwaterval Benjamin Aebischer (43) in geuren en kleuren in de nieuwe zaak die hij met partner Stéphanie (49) heeft geopend in de Zuidstraat: Brocante Number Eight.
The post Benjamin en Stéphanie baten nieuwe brocantezaak uit in Veurne: “Antiek

Lees meer »

Wegdek op E40 tussen Oostduinkerke en Veurne wordt vanaf 22 september vernieuwd

Er wordt vanaf 22 september een nieuw wegdek aangelegd over een afstand van 4 kilometer op de E40. Het wegdek van de E40 richting Frankrijk, tussen de op- en afrittencomplexen van Oostduinkerke (nummer 2) en Veurne (nummer 1a), is aan vernieuwing toe.
The post Wegdek op E40 tussen Oostduinkerke en Veurne wordt vanaf 22 september vernieuwd appeared first on

Lees meer »

Kermis in Langemark met klassieke ingrediënten en nieuwigheden: “Petanquetornooi en spelnamiddag”

Naast vaste waarden zoals de avondmarkt op de vrijdag, de kermisduatlon op zaterdag en kermisbarbecue met Moeder Baekelandt op zondag, pakt het vernieuwde Kermiscomité Langemark uit met een gratis petanquetoernooi en kinderspelnamiddag op zaterdagnamiddag.
The post Kermis in Langemark met klassieke ingrediënten en nieuwigheden: “Petanquetornooi en spelnamiddag” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wordt eerste commerciële ruimtewandeling een feit? SpaceX klaar om historische Polaris Dawn-missie te lanceren 

Als alles goed gaat, lanceert het Amerikaanse ruimtebedrijf SpaceX vandaag dan toch de Polaris Dawn-missie. Die missie moet om verschillende redenen een historische ruimtevlucht worden. Zo zullen voor het eerst niet-professionele astronauten een ruimtewandeling maken, en is het de eerste keer sinds de Apollo-missies dat een bemande ruimtemissie nog zo ver de ruimte in reist. De lancering stond al gepland

Lees meer »

Gevaarlijk kruispunt aan Vinktstraat in Aarsele wordt aangepast: “Hier gebeurden al verschillende ongevallen”

Het kruispunt waar de Molenweg en de Poekestraat samenkomen op de Vinktstraat in Aarsele zal naar aanleiding van geplande rioleringswerken in de omgeving aangepast worden. De twee straten worden uit elkaar getrokken en krijgen elk een aparte aantakking op de Vinktstraat.
The post Gevaarlijk kruispunt aan Vinktstraat in Aarsele wordt aangepast: “Hier gebeurden al verschillende ongevallen” appeared first on

Lees meer »