Ex-topman Volkswagen “heel erg geraakt” door beschuldigingen in dieselschandaal

De voormalige topman van het Duitse autoconcern Volkswagen, Martin Winterkorn, heeft woensdag voor de rechtbank in Braunschweig gezegd dat de aanklachten tegen hem in het proces rond het dieselschandaal hem “geraakt” hebben. De 77-jarige Winterkorn wordt aangeklaagd voor fraude, valse verklaringen en marktmanipulatie.

 

Meer krantenkoppen in België

Conflict bij Audi Brussels bereikt kookpunt: directie zet werknemers zonder loon thuis, vakbonden laten deurwaarder ‘lock-out’ vaststellen

De sfeer aan de Audi-fabriek in Vorst wordt steeds grimmiger. Op vraag van de vakbonden heeft een deurwaarder vastgesteld dat de fabriek dicht is. “Er zijn 200 à 300 werkwilligen die niet binnen mogen”, zegt ACV Metea-vakbondsman Ronny Liedts. Er wordt gesproken van een ‘niet-wettelijke lock-out’. De actie kwam nadat het management zondagavond had aangekondigd dat de fabriek gesloten zou

Lees meer »

Vrouw verbergt gestolen spullen in kinderwagen: “Frappant dat ze hiermee aan de kassa probeerde te passeren”

Een 30-jarige Française moest zich woensdagmorgen voor de rechtbank in Kortrijk verantwoorden voor diefstal. Ze werd betrapt toen ze de Aldi in Menen wilde verlaten met etenswaren en verzorgingsproducten die ze niet betaald had. In het totaal ging het om goederen ter waarde van 104 euro.
The post Vrouw verbergt gestolen spullen in kinderwagen: “Frappant dat ze hiermee aan

Lees meer »

Bruggeling Ruben Cottenjé zoekt handtekeningen voor de verkiezingen: “Politiek kopstuk hield zijn belofte niet”

Bruggeling Ruben Cottenjé (48) heeft nog enkele dagende tijd om zijn kandidatuur in te dienen voor de Brugse gemeenteraadsverkiezingen. Net als in 2012 wil deze conservatieve Brugse dandy en Belgicist dat doen met zijn erfgoedpartij ‘Lijst Burgemeester’. Maar hij zoekt nog verlossende handtekeningen.
The post Bruggeling Ruben Cottenjé zoekt handtekeningen voor de verkiezingen: “Politiek kopstuk hield zijn belofte niet”

Lees meer »