En nog een bronzen medaille erbij: Tim Celen wordt derde in tijdrit

Een bronzen medaille voor Tim Celen (26) in de tijdrit (MT1-2) op de Paralympische Spelen. De derde Belgische medaille van vandaag en inmiddels de zesde in totaal in Parijs. Ewoud Vromant en Maxime Hordies veroverden eerder vandaag tweemaal zilver. 

Meer krantenkoppen in België

Politie Polder houdt nieuwe actie om overlast in station Diksmuide in te perken

Politiezone Polder hield dinsdag een nieuwe gerichte controleactie aan het station van Diksmuide om daar overlast in te perken. Het station staat er al langer om gekend. Uiteindelijk ging het om een ontradende actie en konden er geen inbreuken of drugsbezit worden vastgesteld.
The post Politie Polder houdt nieuwe actie om overlast in station Diksmuide in te perken appeared

Lees meer »

Basket Midwest Tielt mikt op rustig debuut in eerste provinciale

Na bijna op sterven na dood te zijn geweest, heeft de Tieltse club in een recordtempo, met drie promoties in vier jaar, de hoogste provinciale reeks bereikt. Voorzitter Tom Scherpereel wil niet alle pluimen op zijn eigen hoed steken. Zijn bestuursploeg heeft daar een aanzienlijke rol in gespeeld. Ook de terugkeer van coach Hans Vanoosthuyse heeft bijgedragen aan de opmars

Lees meer »

Dominique Pélicot zal na twee dagen afwezigheid morgen voor het eerst getuigenis afleggen over de tientallen verkrachtingen van zijn echtgenote

Voor de tweede dag op rij was Dominique Pélicot (71), de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pélicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, niet aanwezig op het ophefmakende verkrachtingsproces. De zeventiger werd naar het ziekenhuis gebracht voor een medische behandeling, maar zal woensdag terugkeren naar het proces en zal ondervraagd kunnen worden. Dat heeft de rechtbankvoorzitter

Lees meer »

Eerste Talentcenter voor studiekeuzebegeleiding in West-Vlaanderen bevindt zich in Kortrijk

Op maandag 9 september werd het zevende Talentcenter van Voka officieel geopend in Flanders Make in de Graaf Karel de Goedelaan in Kortrijk, de eerste in West-Vlaanderen. In het Talentcenter ontdekken leerlingen van het zesde leerjaar tot en met het tweede middelbaar hun talenten en interesses om zo een weloverwogen studiekeuze te kunnen maken.
The post Eerste Talentcenter voor

Lees meer »

Nieuwe partij ‘Samen voor Democratie’ stelt zich voor: “Neuzen staan in dezelfde richting”

In Nieuwpoort komt de nieuwe Vlaamse politieke partij ‘Samen voor Democratie’ op bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Initiatiefnemer is dermatoloog Steven De Vos. Hij komt in de IJzerstad op met een beperkte lijst met zeven kandidaten.
The post Nieuwe partij ‘Samen voor Democratie’ stelt zich voor: “Neuzen staan in dezelfde richting” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amerikaanse buitenlandminister Blinken waarschuwt dat Iran ballistische raketten heeft geleverd aan Rusland: “Bedreiging voor heel Europa”

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken beschuldigt Iran er dinsdag van raketten aan Rusland te hebben geleverd om Oekraïne “in de komende weken” aan te vallen. “Dit vormt een bedreiging voor heel Europa” en toont volgens Blinken aan hoe de “destabiliserende invloed van Iran tot ver buiten het Midden-Oosten reikt”, luidt het op een persconferentie in Londen.

Lees meer »

Koppel uit Genk in Brusselse cel op verdenking van grootscheepse fraude en oplichting: ze hielden er een luxueus leven op na

Een koppel uit Genk zit in een Brusselse cel voor grootscheepse fraude en oplichting. De 2 slaagden erin om zakenpartners te overtuigen om aandelen te kopen in hun bedrijven, maar die waren in werkelijkheid waardeloos. Met vervalste overschrijvingen konden ze ook een notaris om de tuin leiden. Het koppel hield er een luxueus leventje op na en woonde in een

Lees meer »

Alles was geregeld voor hun huwelijk, tot nietsvermoedende bruid krijgt te horen dat ze maand eerder al trouwde

Een vrouw uit het Franse Vélizy-Villacoublay (op zo’n 15 kilometer van Parijs) had haar speciale dag heel anders voorgesteld. Tijdens het plannen van haar bruiloft kwam ze erachter dat zij op papier al getrouwd was. Een andere vrouw bleek onder haar naam, met behulp van haar identiteitskaart die zij eerder was kwijtgeraakt, een maand eerder getrouwd te zijn.

Lees meer »