Dorpscomité Hoegaarden bouwt kerk uit bierbakken

Een kerk gebouwd uit bierbakken. Neen, u heeft niet te veel gedronken als u in Hoegaarden passeert, langs de kerk van deelgemeente Outgaarden. Daar hebben buurtbewoners een replica gemaakt van de orginele kerk. Alleen is deze kleiner én uit bierbakken gemaakt. Geleverd door brouwerij Hoegaarden die daar ook thuis is. 

Meer krantenkoppen in België

Vermoedelijke bestuurder (21) aangehouden na joyride met ambulance

In Antwerpen is een tweede verdachte gevat in het onderzoek naar de ambulance die zondag (even) werd gestolen tijdens een medische interventie. Dat meldt het Antwerpse parket. Het gaat wellicht om de man die achter het stuur kroop en met de ambulance wegreed. De 21-jarige Antwerpenaar is aangehouden door de onderzoeksrechter.

Lees meer »

Franse supermarktmedewerkers vinden 40 kilogram cocaïne tussen levering bananen

Woensdag was niet zomaar een werkdag voor de medewerkers van de supermarktketen Grand Frais in het Franse dorp Beaune. Tijdens het uitladen van een bananentransport stuitten ze op minstens 10 kilogram cocaïne. Dat bevestigde het parket van Dijon op vrijdag. Ook in drie andere filialen van de supermarktketen werden pakketten cocaïne aangetroffen, waardoor het totaal vermoedelijk op 40 kilogram uitkomt.

Lees meer »

“Het wordt erg onrustig”: Geraerts voelt druk toenemen na nieuwe nederlaag met Schalke, Wilmots staat pal achter z’n coach

Na een nieuwe nederlaag in Karlsruhe (2-0) zakt Schalke 04 na vijf speeldagen nog wat verder weg in de Duitse tweede klasse. Zo komen er steeds meer vraagtekens te staan achter de positie van coach Karel Geraerts (42). Zijn de dagen van de ex-coach van Union stilaan geteld? “Zijn positie staat niet ter discussie”, houdt sportdirecteur Marc Wilmots de druk

Lees meer »

Meer dan duizend muziekfans op eerste dag van Schippersweekend in Lauwe

“Au revoir slecht weer, bienvenue Coely!” Het miezerige weer deerde de meer dan duizend aanwezigen op het terrein van Het Schippersweekend in Lauwe dit weekend niet. De openingsdag van het festival zette meteen de toon, en stoomde de festivalgangers klaar voor een weekend van muzikale euforie.
The post Meer dan duizend muziekfans op eerste dag van Schippersweekend in Lauwe

Lees meer »

Brugse politie aanziet Club-Dortmund als risicowedstrijd

Op woensdag 18 september om 21 uur neemt Club Brugge het in het Jan Breydelstadion op tegen het Duitse BVB Dortmund in het kader van de UEFA Champions League. Deze wedstrijd wordt beschouwd als een risicowedstrijd. Het stadsbestuur en de lokale politie nemen veiligheidsmaatregelen om alles in goede banen te leiden.
The post Brugse politie aanziet Club-Dortmund als risicowedstrijd

Lees meer »

Brazilië neemt miljoenen in beslag van bedrijven Elon Musk

In Brazilië heeft een rechter van het Hooggerechtshof de overdracht bevolen van ruim 3 miljoen dollar van rekeningen van bedrijven van X-topman Elon Musk naar de Braziliaanse overheid. Het geld staat geblokkeerd op rekeningen van sociaalnetwerkbedrijf X en satellietbedrijf Starlink.

Lees meer »