Dierenasiel Gent bouwt extra muur om geluidsoverlast tegen te gaan: “Bijna half miljoen extra kosten en niemand wil meebetalen” 

Het nieuwe dierenasiel in Gent is begonnen aan de bouw van een geluidswerende muur van 5 meter hoog om lawaaihinder van blaffende honden voor de buurt te verhinderen. Het asiel had van de stad tot eind dit jaar gekregen om een oplossing te vinden. "Het is wrang dat we alleen opdraaien voor de 440.000 euro onverwachte kosten", klinkt het. 

Meer krantenkoppen in België

WZC Zilvervogel brengt dementie onder de aandacht

Woonzorgcentra Zilvervogel Woumen en Zilvervogel Reninge organiseren naar aanleiding van de Week van de Dementie verschillende activiteiten om dementie onder de aandacht te brengen.
The post WZC Zilvervogel brengt dementie onder de aandacht appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wat Dave Grohl doet voor zijn ‘buitenechtelijk’ kind had Vlaamse Lies ook graag gehad: “Mijn vaderdagcadeautje werd teruggestuurd”

Foo Fighters-frontman Dave Grohl (55) geeft toe dat hij een buitenechtelijk kind heeft, waar de zanger en drummer voor wil zorgen. Hij hoopt dat zijn gezin hem vergeeft. In theorie mooi. In de praktijk een ander paar mouwen, zeggen experts. “Het woord ‘buitenechtelijk’ zegt het al: je staat er buiten en hoort er niet bij.”

Lees meer »

Groei werkgelegenheid valt bijna stil, verwacht Planbureau

Het Planbureau verwacht dit en volgend jaar weinig nieuwe jobs. In 2024 zouden er slechts 16.000 nieuwe banen bijkomen en volgend jaar 25.000, zo blijkt uit nieuwe economische vooruitzichten die woensdag werden gepubliceerd. Hierdoor zou ook de werkgelegenheidsgraad nauwelijks stijgen.

Lees meer »

Deelauto op Marktplein in Ingelmunster

Sinds kort staat er een nieuwe deelauto op het Marktplein. Je kan reserveren via het platform Claus2you. Je gebruikt de deelauto wanneer je er één nodig hebt en dat zonder instapkosten. De ideale oplossing voor wie slechts af en toe een auto nodig heeft. Het autodeelplatform van Claus Mobility is toegankelijk voor particulieren en bedrijven.
The post Deelauto op

Lees meer »

Vier Zwaantjes mikken op medailles in het WK skeeleren in Italië: “We hebben de parabolische bochten goed geoefend”

Vanaf dit weekend nemen vier renners van Zwaantjes Roller Club Zandvoorde aan het wereldkampioenschap skeeleren deel. Al ruim een week geleden reisden ze al naar Italië zodat ze zich optimaal konden voorbereiden. Bondscoach Remi Hubert nam junior Lyssa Vansteenkiste en de seniores Indra Médard, Fran en Stien Vanhoutte in zijn tienkoppige selectie op. Fran Vanhoutte en Indra Médard zijn algemeen

Lees meer »

250 deelnemers voor een boeiende ‘En Route’

Het mooie weer was een stimulans om de fietsers aan te sporen om deel te nemen aan de Open Monumentendag in Meulebeke op zondag 8 september onder de noemer ‘En Route’. Het lokaal bestuur had ervoor gezorgd dat zes locaties konden bezocht worden, waarvan vier niet altijd toegankelijk zijn voor het publiek. Men kon starten
The post 250 deelnemers

Lees meer »

LIVE. Eerste dorpen worden geëvacueerd in Polen, Tsjechië en Oostenrijk na zware regenval door storm Boris, ook Duitsland zet zich schrap

Verschillende landen in Oost-Europa zetten zich schrap voor cycloon Boris. Weerdiensten verwachten extreme regenval en waarschuwen voor overstromingen. In het grensgebied tussen Tsjechië en Polen treden rivieren al uit hun oevers als gevolg van de aanhoudende regen, en werden al twee dorpen geëvacueerd. Volg het nieuws over de extreme weersomstandigheden in deze liveblog.

Lees meer »

Koppel uit Genk in Brusselse cel op verdenking van grootscheepse fraude en oplichting: ze hielden er een luxueus leven op na

Een koppel uit Genk zit in een Brusselse cel voor grootscheepse fraude en oplichting. De 2 slaagden erin om zakenpartners te overtuigen om aandelen te kopen in hun bedrijven, maar die waren in werkelijkheid waardeloos. Met vervalste overschrijvingen konden ze ook een notaris om de tuin leiden. Het koppel hield er een luxueus leventje op na en woonde in een

Lees meer »