Celstraf gevorderd voor dertiger die Verenigd Koninkrijk verliet, maar bij terugkeer betrapt werd in Zeebrugse haven

Een 37-jarige Marokkaan riskeert voor de Brugse rechtbank zes maanden cel voor het herhaaldelijk binnendringen van de Zeebrugse haven.

Nordin A. liep op 27 mei, 31 mei en 2 juni tegen de lamp tijdens zijn pogingen om via de Zeebrugse haven het Verenigd Koninkrijk te bereiken.

Volgens zijn advocaat woonde A. opmerkelijk genoeg al eens vijf jaar met zijn gezin in het Verenigd Koninkrijk. “Mijn cliënt verloor er evenwel zijn werk en trok naar het Europese vasteland om een nieuwe job te zoeken”, verduidelijkte meester Didier Scheldeman. “Maar dat lukte niet en dus wil hij nu terug naar zijn familie. Eigenlijk is dit een heel schrijnende situatie.”

Meester Scheldeman drong aan op mildheid. De rechtbank doet uitspraak op 2 oktober.

(AFr)

The post Celstraf gevorderd voor dertiger die Verenigd Koninkrijk verliet, maar bij terugkeer betrapt werd in Zeebrugse haven is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zeepkistenrace lost opnieuw alle verwachtingen in: “Deelnemers worden elk jaar creatiever”

De derde editie van de Blankenbergse zeepkistenrace was een voltreffer. Volgens organisator Guy De Coninck waren er naar schatting tussen de 1.500 en 2.000 kijklustigen, en da’s een pak meer dan vorig jaar. “Logisch ook, want hoe meer deelnemers, hoe meer aanhang die meebrengen.” Liefst 23 karren, ofwel tien meer dan vorig jaar, bolden de Leopoldhelling af.
The post

Lees meer »

Ruben Van Gucht komt terug op ‘vrouwenbenen-incident’: “Voor mij een weet, voor jullie een vraag”

Ruben Van Gucht (37) beleefde een drukke sportzomer, waarin hij maar liefst elf weken in het buitenland doorbracht voor onder andere het EK voetbal en de Olympische Spelen. Tijdens een uitzending op Radio 2 ontstond er ophef toen onverwacht de benen van een onbekende vrouw in beeld verschenen. In het programma ‘Café congé’ blikt de sportjournalist nu terug op dat

Lees meer »

Bijna 1.000 rijbewijzen ingetrokken na verstrenging rond bellen achter het stuur: “Gsm-gebruik is één van de grootste oorzaken van verkeersongevallen”

Gsm-gebruik achter het stuur blijft een groot probleem. Sinds 1 juni 2024, de dag waarop de politie in de kustprovincie veel strenger begon toe te zien op dergelijke inbreuken, werden al 936 rijbewijzen ingetrokken. “Mensen moeten beseffen dat afleiding tijdens het rijden supergevaarlijk is”, zegt Filiep Jodts, de grote baas van het parket West-Vlaanderen.

Lees meer »