Belgische kampioenen Beerpong laten in hun bekers kijken: “Om finale te halen moet je wel wat kunnen drinken”

Op zaterdag 7 september wordt op Beats ‘n Bots in Lichtervelde opnieuw het BK Beerpong georganiseerd. Vorig jaar was het een duo uit Ardooie dat aan het langste eind trok. Maxime Debruyne (20) en Axel Loyson (21), die uiteraard hun titel gaan verdedigen, delen wat tips met ons. “Je moet vooral goed kunnen drinken om het tot de finale uit te houden.”

256 deelnemers, goed voor 128 duo’s, nemen straks opnieuw deel aan het BK Beerpong. Vorig jaar waren Maxime Debruyne en Axel Loyson voor het eerst van de partij. “Vroeger werd dat BK in het Antwerpse gehouden, het was nu eens dicht bij huis.”

“Eerlijk? Er komt niet veel tactiek bij kijken”

Beerpong heeft weinig geheimen voor het duo. Ze zijn beiden vaste gast in Jeugdhuis De Komeet. Ze groeiden beiden op in Ardooie, al woont Maxime net over de grens met Pittem. Maxime is voorzitter van Jeugdhuis De Komeet, dat in afwachting van een nieuw onderkomen nu tijdelijk onderdak heeft in het vroegere café ‘t Paradijs op het Marktplein in Ardooie. Axel Loyson hoort tot de crew van het jeugdhuis, hij onderhoudt mee de hoogspanninginstallaties van Elia. Maxime studeert bedrijfsmanagement en begint straks aan zijn laatste jaar. “We spelen ook samen voetbal bij De Komeet”, klinkt het.

Nationale sport

In het weekend zijn ze dus vaak te vinden in het jeugdhuis en dat blijkt een pleisterplaats voor beerpongers. “We hebben hier vier tafels, ik denk dat ze al 15 jaar oud zijn. Het is hier zowat dé nationale sport in ons lokaal, veel jongeren komen ook daarom naar hier. En wij spelen ook haast ieder weekend, maar daarom ook niet altijd samen.”

Maxime Debruyne (links) en Axel Loyson wil hun titel met hand en tand verdedigen.

Vorig jaar vertrokken Maxime en Axel zonder grote verwachtingen naar het BK Beerpong. “We wilden gewoon een namiddag leute hebben.”

128 duo’s nemen het er eerst in een poule en vervolgens in een knock-outfase tegen elkaar op. “We verloren vorig jaar geen enkele partij, één keertje hadden onze tegenstanders maar één bekertje over, in de finale versloegen we onze opponenten met 10-7. De regels op het BK zijn er wat anders dan bij ons, maar dat hadden we snel in de vingers.”

Pintje drinken

Met plezier deelt het duo wat tips, maar ze voegen er meteen aan toe dat er geen grote tactische strategieën zijn. “Het is maar een spel natuurlijk”, klinkt het doodeerlijk. “Oefenen is belangrijk, je focus houden tijdens de wedstrijd eveneens en hoe verder je raakt, hoe meer bier je moet drinken natuurlijk. Ook je tegenstander scoort punten, dus moet je die bekertjes leeg drinken. En als je dan ziet dat je tot en met de finale negen wedstrijdjes moesten afwerken, dan heb je tegen het eind van de avond toch wel wat op. Maar dat maakt dus deel uit van het spel.”

Maxime en Axel verdedigen dus hun titel in Lichtervelde. “En we staan nu misschien met wat meer ambitie aan de start dan vorig jaar. Maar het is niet dat we nu extra getraind hebben, we blijven gewoon verder spelen in het Jeugdhuis.”

Maxime Debruyne en Axel Loyson aan de bal.

Aan hun overwinning vorig jaar hielden ze naast een tricolore kampioenentrui over. “Ook restaurantbons die we nog moeten opsouperen, een aantal drankbons voor de avond zelf die we dan met onze vrienden hebben opgedronken en ook elk een professionele beerpongtafel. Bij mij staat die op kot in Gent”, zegt Maxime. “Maar die is eigenlijk wat te groot om daar comfortabel te kunnen spelen.” Axel: “Mijn tafel kreeg een plaatsje in het tuinhuis, maar ik speel ook meestal in het jeugdhuis. Hier zitten je vrienden en heb je ook meteen gasten om mee te spelen. En de drank staat hier koud”, lacht hij.

Beerpong wordt gespeeld met tien bekertjes waarin het pingpongballetje gemikt moet worden, maar er bestaan al varianten. “We spelen soms ook piramidepong waarbij we dus een toren van bekertjes maken.”

Ook enkele vrienden doen mee aan het BK in Lichtervelde, maar veel ogen zullen gericht zijn op Axel en Maxime.

The post Belgische kampioenen Beerpong laten in hun bekers kijken: “Om finale te halen moet je wel wat kunnen drinken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Het tast de geloofwaardigheid aan: is dit het moment voor theater?”: Carl Devos na “beschamende” impasse in Vlaamse formatie

“De Vlaamse formatie heeft veel weg van een dolle draaideurenkomedie,” schrijft politicoloog Carl Devos. Hij fileert het gebrek aan “ernst, professionalisme en vertrouwen” dat leidde tot een gênant schouwspel. Een vertoning die niet snel vergeten zal worden. Desondanks benadrukt Devos het belang van professionalisme tussen de onderhandelaars. “Als het dan niet goed zit tussen een handvol mensen, heeft dat verdergaande

Lees meer »

Jongeman opgepakt nadat hij verontrustende beelden van Brugse school op sociale media deelt: “Vind me op het nieuws”

De politie was vrijdagochtend massaal aanwezig op de school SASK in Sint-Kruis, een deelgemeente van Brugge. Een jongeman deelde op sociale media verschillende beelden van de school, met daarop telkens de onheilspellende tekst “vind me op het nieuws”. Het Gentse parket kan voorlopig enkel bevestigen dat er iemand is opgepakt. “De jongeman werd meegenomen ter verhoor”, klinkt het.

Lees meer »

DE INSIDER. Onze man trok naar een Turkse haarkliniek: “1.800 euro voor een nieuwe coupe. Maar dan is het maanden bang afwachten”

Haar is big business in Turkije. Dagelijks vertrekken er vluchten vanuit België, met mensen die een all-in pakket bestelden: weekendje Istanbul én een nieuwe coupe, voor amper 1.800 euro. Maar ben je dan wel zeker van een goed resultaat? En is het wel gezond? Onze reporter trok mee met twee mannen naar een haarkliniek, en volgde het hele proces. “Wat

Lees meer »

Vlaming geeft zijn leven 7,3 op 10

In het eerste halfjaar van 2024 gaven Vlamingen hun leven een gemiddelde score van 7,3 op 10. De algemene levenstevredenheid is daarmee gelijk aan die van de laatste zes maanden van vorig jaar. Dat blijkt woensdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen op basis van een bevraging bij 6.000 Vlaamse 18-plussers.

Lees meer »

KIJK. “Ze eten honden en katten”: dit zijn de opmerkelijkste passages van de debatnacht

Donald Trump en Kamala Harris stonden afgelopen nacht (Belgische tijd) voor het eerst tegenover elkaar in een rechtstreeks uitgezonden televisiedebat. Het 90 minuten durende duel in Philadelphia tussen de twee presidentskandidaten werd gekenmerkt door persoonlijke aanvallen terwijl ze in discussie gingen over abortus, immigratie en buitenlands beleid. Dit zijn de opvallendste passages.

Lees meer »

Bruggelinge riskeert celstraf voor lasterlijke aangifte tegen politiemotard: “Zij is een totale hufter in het verkeer”

Een 34-jarige Bruggelinge diende een klacht in tegen de politiemotard die haar op de bon slingerde. Nu riskeert Z.N. zes maanden cel wegens lasterlijke aangifte. “Ze wou enkel wraak nemen”.
The post Bruggelinge riskeert celstraf voor lasterlijke aangifte tegen politiemotard: “Zij is een totale hufter in het verkeer” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Houthi’s eisen raketaanval vanuit Jemen op: “Ruim twee miljoen zionisten moesten naar schuilkelders vluchten”

De Houthi’s uit Jemen hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor een raketaanval op Israël. “Een ballistische raket werd afgevuurd op een positie van het Israëlische leger. Meer dan twee miljoen zionisten moesten naar de schuilkelders vluchten, voor het eerst in de geschiedenis”, aldus een woordvoerder. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Lonen en pensioenen slorpen 40 procent van gemeentekas op

Dik 40 procent van het geld dat lokale besturen de voorbije legislatuur uitgaven, ging naar lonen, sociale bijdragen en pensioenen. Dat blijkt vrijdag uit een analyse van ‘De Tijd’ op basis van de officiële jaarrekeningen van de 300 gemeenten voor de ­aflopende legislatuur.

Lees meer »

Gemeenteraadslid Dino Lateste trekt lijst Groen

Ook Groen maakt zich op voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. De lijst van de partij wordt getrokken door gemeenteraadslid Dino Lateste. Schepen Stefaan Standaert staat op de derde plaats en Filip Standaert wordt lijstduwer. “Levendige en zorgzame dorpskernen, het streven naar een sociaal Maldegem en klimaatveiligheid zijn onze speerpunten”, zegt voorzitter Peter Timmerman. “Met
The post Gemeenteraadslid Dino

Lees meer »

Vijf Golden Retrievers op bezoek bij Atelier B

De eerste schoolweek werd in Atelier B, school voor buitengewoon secundair onderwijs voor jongeren met autisme, op een originele en ontspannende manier afgesloten. Vzw Therapy Dogs kwam immers langs met vijf schattige Golden Retrievers zodat de leerlingen op de speelplaats naar hartenlust konden knuffelen met de lieve honden. Het is immers wetenschappelijk bewezen dat de
The post Vijf Golden

Lees meer »