“Belangrijke stemmen in het land zeggen dat hij beter zou opstappen”: is Zelensky’s regerings­her­vor­ming een wanhoopspo­ging?

Oekraïens president Volodimir Zelensky herschikt zijn regering, naar eigen zeggen “met het oog op het verderzetten van de oorlog in de herfst.” Vier ministers hebben hun ontslag al ingediend bij het parlement. Wat drijft Zelensky daarbij? En zal die herschikking de oorlog in de gewenste plooi leggen? Professor internationale politiek (UAntwerpen) Tom Sauer: “Dit is een wanhoopspoging, het wordt hoog tijd dat hij aan een plan B begint te denken.” 

Meer krantenkoppen in België

Eerste kolomzetting bij bedrijvenpark Steenpoort in Hooglede

Dinsdag werd met een eerste kolomzetting het startschot gegeven van bedrijvenpark ‘Steenpoort’ langs de Bruggesteenweg in Gits. Het gaat om een project van LCV Real Estate, de vastgoedvennootschap van Willy Naessens en Dirk Deroose.
The post Eerste kolomzetting bij bedrijvenpark Steenpoort in Hooglede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kledingketen Lolaliza slachtoffer van cyberaanval

Kledingketen Lolaliza is onlangs slachtoffer geworden van een cyberaanval. Dat bevestigt het bedrijf in een kort statement. Een deel van de persoonlijke gegevens van klanten en personeel zou gehackt zijn, net als enkele bedrijfsgegevens. De winkels en de webshop blijven open, het bedrijf werkt aan een oplossing.

Lees meer »

Vermoedelijke bestuurder (21) aangehouden na joyride met ambulance

In Antwerpen is een tweede verdachte gevat in het onderzoek naar de ambulance die zondag (even) werd gestolen tijdens een medische interventie. Dat meldt het Antwerpse parket. Het gaat wellicht om de man die achter het stuur kroop en met de ambulance wegreed. De 21-jarige Antwerpenaar is aangehouden door de onderzoeksrechter.

Lees meer »

Brugse stadsgids die in reitjes werd geduwd, heeft gesprek gehad met dader: “Ik zou te weinig respect hebben voor erfgoed”

De Nederlandse stadsgids Pascal Gerritsen die afgelopen zomer in de Brugse reitjes is geduwd, heeft een gesprek gehad met de man die hem heeft aangevallen. Het blijkt een stadsgids te zijn van een andere organisatie die vond dat hij, met zijn flamboyante stijl, te weinig respect toont voor het Brugse erfgoed. Het stoorde hem onder meer dat de Nederlander op

Lees meer »

Mannen als bij wonder slechts lichtgewond na zwaar ongeval op E403 in Roeselare

Bij een verkeersongeval op de E403 richting Kortrijk zijn dinsdagavond twee automobilisten gewond geraakt. Hun voertuigen raakten zwaar verhakkeld maar als bij wonder raakten de twee mannen slechts lichtgewond. De E403 was korte tijd volledig afgesloten.
The post Mannen als bij wonder slechts lichtgewond na zwaar ongeval op E403 in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »