Alcoholverbod centrum Brussel: aantal pv’s met helft gestegen

Tussen oktober 2023 en juli dit jaar deelde de politie 432 pv’s uit voor het niet naleven van het alcoholverbod in centrum Brussel. Dat blijkt uit cijfers van het kabinet van Brussels burgemeester Philippe Close (PS). Het gaat om een stijging van 50 procent vergeleken met het jaar voordien. 

Meer krantenkoppen in België

“Niemand heeft baat bij wildgroei aan lokale trajectcontroles, behalve de gemeentekassen”

De Vlaamse gemeenten haalden vorig jaar 124 miljoen euro aan boetes op. Een record. En dat is voornamelijk te danken aan de spectaculaire opmars van lokale trajectcontroles. “Zelfs in gemeenten en dorpen waar amper ongevallen gebeuren, hingen ze de voorbije jaren tal van camera’s op”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Dat burgers dat als een vorm van pesten beschouwen, is niet

Lees meer »

Brussels formateur David Leisterh (MR) verwerpt eis Nederlandstalige collega Elke Van den Brandt (Groen) over lage emissiezone

David Leisterh (MR), de Franstalige Brusselse formateur, verwerpt de eis van zijn Nederlandstalige collega Elke Van den Brandt (Groen) om het plan over uitstel van de lage-emissiezone in te trekken. Volgens Van den Brandt is dat de enige manier om het vertrouwen te herstellen en een noodzaak om verder te kunnen onderhandelen over de vorming van een nieuwe Brusselse regering.

Lees meer »

Planbureau voorspelt minder jobs en meer werklozen

Het Planbureau verwacht dit en volgend jaar weinig nieuwe jobs. Dit jaar zouden er slechts 16.000 nieuwe banen bijkomen en volgend jaar 25.000, zo blijkt uit nieuwe economische vooruitzichten die woensdag werden gepubliceerd. Hierdoor zou ook de werkgelegenheidsgraad nauwelijks stijgen en zouden er weer meer werklozen zijn.

Lees meer »