45ste editie Ginstekermis wordt één groot muzikaal feest: “Een gedurfde affiche dit jaar”

De Ginste maakt zich op voor de jaarlijkse kermis tijdens het weekend van 6 tot 8 september. Volgens Veerle Halsberghe van het Feestcomité De Ginste wordt het een editie die alle voorgaande zal overtreffen. “Het wordt een driedaags feestgebeuren boordevol Ginsterock, optredens van Vlaamse zangers en, niet te vergeten, de grootste rommelmarkt van Vlaanderen op zondag”, klinkt het.

Van vrijdag 6 tot zondag 8 september is de Ginste weer the place to be. Op het vernieuwde kerkplein wordt een reuzefeesttent neergeplant waarin allerhande staat te gebeuren. “Het wordt een driedaags feestgebeuren boordevol Ginsterock, optredens van Vlaamse zangers en, niet te vergeten, de grootste rommelmarkt van Vlaanderen op zondag.”

Feestcomité

Dat Ginstekermis in de loop der jaren een enorm goede reputatie heeft opgebouwd, heeft alles te maken met een superactief feestcomité. De inzet van vele vrijwilligers zorgt er volgens woordvoerster Veerle Halsberghe voor dat er uitgepakt kan worden met een mooi programma. Voor elk onderdeel staan immers voldoende vrijwilligers klaar om het te doen slagen. “Vergeet niet dat Ginstekermis op de eerste plaatst een groot feest is voor alle Ginstenaren en die komen er ook daadwerkelijk op af.”

Straf programma

Het ziet ernaar uit dat het feestcomité moeite noch geld heeft gespaard om uit te pakken met een unieke affiche. Het wordt één groot muzikaal feest waarbij ook de kinderen niet vergeten worden. Traditiegetrouw wordt er dan ook vrijdag gestart met een kidsnamiddag na het laatste schoolbelsignaal. Vanaf 15 uur kunnen de Ginstekinderen zich helemaal uitleven met Heidisco in de feesttent. Om 20 uur start in de feesttent een daverend Ginsterock-programma met Bon Jovi en Koyle, en afgerond met dj Starfire.

“Ginstekermis is op de eerste plaats nog steeds een feest voor alle Ginstenaren”

Zaterdagnamiddag wordt traditioneel voorbehouden voor leuke games waarbij mooie prijzen te winnen vallen. Onder de noemer Prison Games, nemen tien groepen het tegen elkaar op. De inzet is het binnenhalen van een barbecuefeest voor twintig man, geschonken door slagerij Gino Vervaecke. Eenmaal iedereen is uitgerust van de Prison Games, wordt tijd gemaakt voor het optreden van een rist Vlaamse zangers. Zanger Yves Segers mag de spits afbijten. Hij wordt gevolgd door Christoff, die mag doorgaan tot het tijd is voor de Romeo’s. Het feest van de Vlaamse zangers kost 20 euro voor een staanplaats en 30 euro voor een zitplaats. Reserveren is ten zeerste aangeraden.

Rommelmarkt

De Ginste rommelmarkt staat bij de bezoekers van rommelmarkten bekend als een van de grootste in Vlaanderen. Nu al staan alle straten voor 90 procent vol en er kan alleen deelgenomen worden via voorinschrijving. Tijdens de rommelmarkt zorgt de harmonie Sint-Cecilia voor een muzikale rondgang. Wie van al dat rondkuieren zijn maag voelt knorren, kan in de feesttent terecht voor een portie beenhesp en dit vanaf 12 uur. Tijdens de rommelmarkt voorzien de organisatoren ook gratis kinderanimatie met food en drinks. De 45ste editie van Ginstekermis wordt afgesloten met Free Festival, met optredens van Pancreas, The Wilfrieds, Covers on de Rock en Noise Tit. Ook de jaarlijkse pannenkoekenverkoop, frietjes en ijsjes zullen weer beschikbaar zijn. “Dat deze gedurfde affiche mogelijk is, danken wij aan de samenwerking met Café de Grot, de Chiro en het oudercomité.”

The post 45ste editie Ginstekermis wordt één groot muzikaal feest: “Een gedurfde affiche dit jaar” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) komt met derde en ultiem compromisvoorstel: “Liever paar grote vissen dan borrelnootjes”

Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) roept Vooruit en CD&V morgen apart terug rond de onderhandelingstafel. Daar legt hij zijn derde en ultieme compromisvoorstel neer, zo vernam HLN. De tijd dringt, want de lokale verkiezingen komen snel dichterbij. De discussie draait nu om 3 miljard euro aan nieuw beleid dat in de steigers staat. Geef je dat geld best uit aan

Lees meer »

Stad Roeselare versterkt laadinfrastructuur met 22 extra palen om toekomstgerichte mobiliteit te ondersteunen

Met de uitbreiding van haar laadinfrastructuur zet de Stad Roeselare opnieuw een belangrijke stap richting de toekomst. In lijn met de Vlaamse en Europese doelen speelt Roeselare proactief in op de groeiende vraag naar elektrische laadmogelijkheden. Bovendien worden de benzine-, diesel- en lpg-wagens van het eigen wagenpark ook stelselmatig vervangen door elektrische wagens of plug-in hybrides.
The post Stad

Lees meer »

Sassport Boezinge A gaat voor zeven op negen in Ardooie

Na het puntenverlies op de openingsspeeldag thuis tegen Oostnieuwkerke, kon Sassport Boezinge A de rug rechten in het Mirakelstadion tegen RC Waregem. De oranjehemden wonnen met 1-2 en trekken met vier op zes naar Ardooie.
The post Sassport Boezinge A gaat voor zeven op negen in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vanaf oktober nog maximum 50 kilometer per uur op Parijse ring

Vanaf 1 oktober mag er op de ring rond Parijs nog maar 50 kilometer per uur gereden worden. Dat heeft burgemeester Anne Hidalgo maandag gezegd, die benadrukt dat een dergelijke maatregel wel degelijk binnen haar bevoegdheden valt. “We zijn er al achttien jaar mee bezig, dus het is niet nieuw”, verklaarde ze op RTL.

Lees meer »

Leanderhof in Zwevegem neemt plaats rond de feesttafel

Op kermiszaterdag organiseerde een groep enthousiastelingen een barbecue voor de bewoners van het Leanderhof. Het was het werk van het comité ’t Vlechtwerk waarbij zich een aantal bewoners heeft aangesloten om af en toe de handen uit de mouwen te steken en iets te organiseren.
The post Leanderhof in Zwevegem neemt plaats rond de feesttafel appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik ben opgevoed door varkens”: volgeling van Pelicot drogeert en verkracht zijn eigen vrouw

Had Dominique Pelicot, de Fransman die zijn vrouw jarenlang drogeerde en liet verkrachten door onbekenden, een volgeling? Het lijkt er sterk op. Jean-Pierre M. (63) is alvast een van de 51 verdachten in het proces. Eén belangrijk verschil met de rest: M. wordt vervolgd voor de verkrachting van zijn eigen vrouw. Hij had de modus operandi van Pelicot helemaal overgenomen.

Lees meer »

Voorstel van Israël: Hamas-leider mag veilig weg uit Gaza als hij gijzelaars vrijlaat – Israël schiet 5 Palestijnen dood op Westelijke Jordaanoever

Israël heeft de Palestijnse terreurbeweging Hamas een nieuw voorstel gedaan. Hamas-leider Yahya Sinwar mag veilig vertrekken uit Gaza in ruil voor de vrijlating van de Israëlische gijzelaars. Bij een Israëlische luchtaanval op een school in Gaza zijn veertien mensen gedood. Ook heeft het Israëlische leger woensdag vijf Palestijnen gedood in Tubas, op de bezette Westelijke Jordaanoever. Dat melden de Palestijnse

Lees meer »

“Oekraïne wil de oorlog voelbaar maken”: drones raken Moskou, maar ligt Poetin daar wakker van?

In Rusland is er voor het eerst een burger omgekomen door een Oekraïense drone die insloeg nabij Moskou. Dat gebeurde tijdens een aanval die de grootste van de oorlog wordt genoemd. Oekraïne wil de oorlog voelbaar maken voor de Russische bevolking. Maar helpt dat wel om Poetins macht te ondergraven? En hoeveel burgers stierven er eigenlijk al op Russisch grondgebied?

Lees meer »