Zeker 12 doden en “verschillende gewonden” nadat bootje met migranten zinkt aan Cap Gris-Nez, nog 2 opvarenden vermist

Op het Kanaal ter hoogte van Cap Gris-Nez is een boot met minstens zestig migranten gezonken. Volgens de Franse minister van Binnenlandse zaken Gérald Darmanin is er voorlopig sprake van 12 doden en “verschillende gewonden”. Enkele van hen zouden in kritieke toestand zijn. Twee opvarenden zijn nog vermist. 

Meer krantenkoppen in België

“Mamaatje, ik zit in de problemen? Stuur je geld?” Trio Whatsapp-oplichters riskeert 4 jaar cel voor ‘ware pest’

“Mamaatje, mijn GSM is geblokkeerd en ik moet dringend betalen anders zit ik in de problemen? Wil je helpen?” Dat bericht kreeg een vrouw uit Eeklo vorig jaar via Whatsapp, zogezegd van haar dochter. De dame was toen met haar partner op reis met de camper.
The post “Mamaatje, ik zit in de problemen? Stuur je geld?” Trio Whatsapp-oplichters

Lees meer »

Sabine (60) verloor twee mannen in een verkeersongeval: “Soms duiken ze samen in mijn dromen op, heel bizar”

Een ongeval in Burcht kostte deze week het leven aan een 54-jarige vrouw. Voor haar man was het de tweede keer dat hij zijn echtgenote verloor. Het is pijnlijk herkenbaar voor Sabine Maertens (60) uit Zedelgem. Zij verloor in nog geen dertig jaar tijd twee mannen, telkens bij een verkeersongeval. “Plots stond ik nóg eens in zo’n ziekenhuiskamer en moest

Lees meer »

Gemeente huldigt Heren 1 en Meisjes U16 van Basketbalclub Koksijde voor prestaties vorig seizoen

In de Kokpit van het gemeentehuis van Koksijde vond de huldiging plaats van Basketbalclub Koksijde. De ploegen Heren 1 en Meisjes U16 werden er gelauwerd voor hun titels van het voorbije basketbalseizoen. Bovendien werd als verrassing aan trainer Dirk Goens de titel van Sportief ambassadeur van Koksijde toegekend. Meisjes U16 slaagde erin om de kers
The post Gemeente huldigt

Lees meer »

Kandidatenlijst Veurne Plus staat garant voor een volgende legislatuur met vernieuwing, ervaring en vrouwelijke inbreng

Op 13 oktober trekt de huidige Veurnse burgemeester Peter Roose de verkiezingslijst Veurne Plus. Met de slogan ‘Preus up Veurne’ zullen de elf mannelijke en twaalf vrouwelijke kandidaten de Veurnaars ervan proberen te overtuigen dat ze met hun deskundigheid en ervaring, maar ook met de frisse inbreng van nieuwe jonge gezichten, de juiste keuze zijn om de volgende legislatuur opnieuw

Lees meer »

Brugse politie aanziet Club-Dortmund als risicowedstrijd

Op woensdag 18 september om 21 uur neemt Club Brugge het in het Jan Breydelstadion op tegen het Duitse BVB Dortmund in het kader van de UEFA Champions League. Deze wedstrijd wordt beschouwd als een risicowedstrijd. Het stadsbestuur en de lokale politie nemen veiligheidsmaatregelen om alles in goede banen te leiden.
The post Brugse politie aanziet Club-Dortmund als risicowedstrijd

Lees meer »

Waterbedrijven: onbekend welke gifstoffen in de Maas eindigen door verouderde vergunningen

De Maas als bron van drinkwater van zeven miljoen mensen wordt niet effectief beschermd. Door verouderde en onvolledige vergunningen is veelal onbekend welke schadelijke stoffen er waar in het water terechtkomen. De lozing van industrieel afvalwater schaadt de waterkwaliteit van de Maas. Dat zegt RIWA-Maas, de vereniging van drinkwaterbedrijven, maandag in haar jaarrapport over 2023.

Lees meer »

Kledingketen Lolaliza slachtoffer van cyberaanval

Kledingketen Lolaliza is onlangs slachtoffer geworden van een cyberaanval. Dat bevestigt het bedrijf in een kort statement. Een deel van de persoonlijke gegevens van klanten en personeel zou gehackt zijn, net als enkele bedrijfsgegevens. De winkels en de webshop blijven open, het bedrijf werkt aan een oplossing.

Lees meer »