“Ze doen overal hun behoefte”: in dit Amerikaanse dorpje zijn influencers niet meer welkom

Wie op zoek is naar het perfecte herfstplaatje is niet meer welkom in Pomfret, in het Amerikaanse Vermont. “We zijn het beu dat die influencers onze wegen blokkeren en overal hun behoefte doen”, zegt de bevolking van het plattelandsdorpje dat elke herfst wordt platgelopen.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Kotmadam Sarafian’ maakt zich voor het eerst kwaad en terecht: “Wie doet er glasscherven in drinkbak van de hond?!”

Barbara Sarafian (56) moet voor het eerst van haar oren maken als kotmadam. Enkele studenten hadden een zware avond achter de rug en lieten aan de actrice weten dat ze alles later zouden opruimen. Maar dan ontdekt ‘Kotmadam Sarafian’ glas in de drinkbak van haar hond Mike. “Wie heeft dat gedaan?!”, klinkt het meteen boos en verontwaardigd.

Lees meer »

3 beklaagden schuldig aan explosie in Ieper waarbij 2 mensen stierven: “Schadevergoeding loopt op tot 250.000 euro of meer”

Het Hof van beroep van Gent heeft 3 beklaagden veroordeeld voor de fatale gevolgen van een explosie op een industrieterrein aan de Oostkaai in Ieper. 10 jaar geleden vonden arbeiders 2 obussen tijdens graafwerken op een werf. In plaats van de obussen aan ontmijningsdienst DOVO te geven, bleven de obussen wekenlang liggen op het terrein. Tot een explosie het leven

Lees meer »

Tributebands zetten tijdens Isotopia XL de Izegemse markt in vuur en vlam: “Markt kan tot 6.000 fans aan”

Zaterdag 14 september wordt opnieuw een volle markt verwacht voor Isotopia XL. Dit keer werd voluit de kaart van de tributebands getrokken. Zo zal je ABBA, Arno, U2 en Rammstein aan het werk zien. “En je hoort nauwelijks verschil”, zegt coördinator Simon Van Walleghem.
The post Tributebands zetten tijdens Isotopia XL de Izegemse markt in vuur en vlam: “Markt

Lees meer »

Broers Teo en Leo leren Bruggeling hotdogs eten: “Een gat in de markt”

In de Noordzandstraat 94, pal in de uitgaansbuurt ‘t Zand, gingen de broers Leo en Teo Demets van start met Top Dogs, een takeaway voor liefhebbers van hotdogs. “In het buitenland, vooral in Canada, zag ik veel populaire hotdogkraampjes maar in Brugge lijkt het een gat in de markt”, zegt Teo.
The post Broers Teo en Leo leren Bruggeling

Lees meer »

Hoe groot is agressieprobleem in onze gevangenissen? “Gewelddadige incidenten zijn er zeldzaam”

Gewelddadige incidenten in de gevangenis, zoals de aanval in het arresthuis van Antwerpen, zijn zeldzaam. Dat zegt doctoraatsonderzoeker Lorenz Pardon. En dat is vooral te danken aan het personeel van de gevangenis. Maar incidenten in de gevangenis volledig vermijden, is bijna onmogelijk. "Wij zijn de mensen die slecht nieuws moeten brengen, dus wij staan op de eerste rij", vertelt een

Lees meer »

Bère Retrokoers kruidt kermisweekend in Meulebeke: “Stijn Devolder geeft startschot”

Op zaterdag 21 september is er de achtste editie van Bère retrokoers. Het wordt opnieuw een knotsgekke bedoening voor zowel peuters, kleuters, jongeren als volwassenen. Het team heeft alles in het werk gesteld om er opnieuw een boeiende en prijzenrijke editie van te maken.
The post Bère Retrokoers kruidt kermisweekend in Meulebeke: “Stijn Devolder geeft startschot” appeared first on

Lees meer »

Nieuwe kinderopvang Minouchie geopend: “Alle plaatsen direct volzet”

Bij gemeenteschool De Vijf Wegen langs de Waalstraat in Zulte is sinds het begin van dit schooljaar een nieuwe kinderopvang open. In Minouchie kunnen vijftien baby’s of peuters terecht. Zij worden opgevangen door onthaalmama Cindy De Lange en haar zoon Emile De Muynck, de eerste mannelijke onthaalouder van Zulte.
The post Nieuwe kinderopvang Minouchie geopend: “Alle plaatsen direct volzet”

Lees meer »