VBS Sint-Rita kent metamorfose aan begin schooljaar met gerenoveerd gebouw: “Het is heel vlot gegaan”

In de vrije basisschool Sint-Rita in Harelbeke zijn het opvanglokaal, een zorgklas en de klassen voor de derde graad van het lager aangepakt. Tijdens de zomermaanden werd het volledige gebouw gerenoveerd.

Normaal gezien zijn de zomermaanden niet super druk voor mensen die in het onderwijs staan, maar voor vrije basisschool Sint-Rita was dat dit jaar toch iets helemaal anders. In een goeie twee maanden werd een deel van de school volledig gerenoveerd. Het gaat dan over het lokaal waar de voor- en naschoolse opvang wordt voorzien, een zorgklas en enkele klassen van de derde graad.

Vele helpende handen

“In juni haalden we die klassen al leeg”, vertelt Katrien Stubbe, sinds vorig jaar directeur van de school. “Het is vlot gegaan. De laatste week van augustus werd een verhuisweek, maar door de vele helpende handen was alles op tijd klaar voor de openklasdag en de start van het schooljaar.” Het gebouw had, volgens de directie, nood aan deze vernieuwing. Sommige delen ervan dateren uit de jaren 30. Samen gaan ze nu op zoek naar een nieuwe, kindvriendelijke naam om aan de opvang te geven. Er zullen ook ideeën gesprokkeld worden bij de kinderen.

“In het algemeen geven de klassen nu een veel rustigere aanblik”, gaat de directeur verder. “We hebben de lokalen gestript en een moderner uitzicht gegeven door bijvoorbeeld wandkasten te plaatsen. Er is nu bovendien beneden een sanitaire ruimte. Ook de opvangruimte hebben we aangepakt. Het oudercomité voorzag daarvoor trouwens een nieuwe keuken, die ze zelf installeerden. Ze sponsorden ook een verhuislift. We zijn hen daar heel dankbaar voor en boffen met zo’n ploeg!”

VBS Sint-Rita heeft op dit moment zo’n 220 leerlingen. Er zijn in totaal 18 personeelsleden tewerkgesteld en de school biedt zowel kleuter- als lager onderwijs aan. Het totaalplaatje van dit project bedroeg zo’n € 100.000. De scholengroep Katholiek Basisonderwijs Harelbeke voorzag daar 30 % van, de rest kwam van de Vlaamse Overheid.

Masterplan

“Enkele jaren geleden stelden we met de scholengemeenschap een Masterplan op”, schetst coördinerend directeur Bruno Colpaert de algemene plannen. “We hebben nog tot 2030 verschillende plannen in onze zeven scholen. De bedoeling is om elke twee jaar met een nieuwe investering in een school te komen. Die komen er ofwel via het Bouwfonds van de scholengemeenschap, ofwel vanuit de school in kwestie zelf.”

Er staan alleszins veel nieuwigheden in het verschiet op (middel)lange termijn. Binnen twee jaar zou een ander deel van Sint-Rita gerenoveerd worden, met een nieuwe sportvloer voor de turnzaal. In VBS De Vleugel wordt volop werk gemaakt van een nieuwe speelplaats en na de kerstvakantie zou de nieuwbouw in Sint-Augustinus in Stasegem af zijn. Op de iets langere termijn krijgen ook Heilig Hart en Maria een nieuwbouw.

The post VBS Sint-Rita kent metamorfose aan begin schooljaar met gerenoveerd gebouw: “Het is heel vlot gegaan” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wordt je winkelkar binnenkort goedkoper? CEO van Delhaize belooft pittige onderhandelingen met producenten

Anderhalf jaar nadat de storm rond de zelfstandige overnames van 128 Delhaizes is losgebarsten, spreekt CEO Xavier Piesvaux (57) voor het eerst. Over de omzetcijfers en ontslagen, maar ook over wat er voor jou als consument zal veranderen. “Een aantal producten zal volgend jaar goedkoper worden.” Aan HLN legt hij uit om welke producten het gaat, en hoe hij dat

Lees meer »

Bakker Jan leeft zich uit met bolletjestaart voor toprenster Justine Ghekiere en marspeinen eendjes voor de Duck Race

Justine Ghekiere wordt komende maandag in De Leest in Izegem gehuldigd. Het sein voor ‘Bakker Jan’ om een ‘bolletjestaart’ te ontwikkelen als eerbetoon aan de renster die in de afgelopen Ronde van Frankrijk de bolletjestrui pakte nadat ze eerder ook al een rit had gewonnen. Maar het kan niet op voor ‘Bakker Jan’, die straks de fakkel doorgeeft aan zijn

Lees meer »

Grensstreek geteisterd door diefstallenplaag van en uit voertuigen: “Wees extra waakzaam in de komende, donkere periode”

De voorbije maand werden opvallend veel voertuigdiefstallen gepleegd. Dat het een plaag is, blijkt uit de cijfers. In een maand tijd al vier keer zoveel als dezelfde periode vorig jaar. Ook bij de politiezone Grensleie vloeken ze. “We zetten nochtans in op verhoogde patrouilles en wijkgerichte controles”, klinkt het.
The post Grensstreek geteisterd door diefstallenplaag van en uit voertuigen:

Lees meer »

Wat Dave Grohl doet voor zijn ‘buitenechtelijk’ kind had Vlaamse Lies ook graag gehad: “Mijn vaderdagcadeautje werd teruggestuurd”

Foo Fighters-frontman Dave Grohl (55) geeft toe dat hij een buitenechtelijk kind heeft, waar de zanger en drummer voor wil zorgen. Hij hoopt dat zijn gezin hem vergeeft. In theorie mooi. In de praktijk een ander paar mouwen, zeggen experts. “Het woord ‘buitenechtelijk’ zegt het al: je staat er buiten en hoort er niet bij.”

Lees meer »

Burgemeester Bart De Wever na diefstal ambulance: “Steeds meer huftergedrag, burgerstage invoeren voor leerlingen 3e graad”

"Vanaf volgende legislatuur wil ik in Antwerpen burgerstages uitrollen voor jongeren van het 5e en 6e middelbaar, in de hoop dat ze daar met meer respect uitkomen." Dat zegt burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA), nadat 3 jongemannen in de stad aan de haal gingen met een ziekenwagen om ermee te gaan joyriden. Dit soort feiten zijn volgens hem

Lees meer »

FOS De Jakketoes haalt Frank Deboosere naar Izegem

FOS De Jakketoes en Cultuursmakers nodigen op woensdagavond 18 september weerman Frank Deboosere uit in De Leest. Het belooft een boeiende avond te worden met een al even boeiende man aan het woord. Wie er nog bij wil zijn, moet zich haasten.
The post FOS De Jakketoes haalt Frank Deboosere naar Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dokter Johan De Rycke met pensioen: “Meer dan 13.000 prothesen geplaatst”

Op 7 juni had dokter-orthopedist Johan De Rycke zijn laatste werkdag aan het AZ Sint-Jan. Maar dat betekent niet dat de man die meer dan 13.000 prothesen plaatste nu vooral zal luieren. “Ik doe nog consultaties bij de afdeling SFX, ben nog actief als arbeidsgeneesheer en je vindt me in oktober terug op de lijst Voor Brugge als lijstduwer”, zegt

Lees meer »

Hoofdgebouw Cirkant onder sloophamer

De sloopwerken zijn gestart op het domein van OC Cirkant, de voorziening voor volwassenen met een beperking in Aartrijke. Men bouwt er binnenkort een nieuw centraal gebouw met ruimte voor de keuken, cafetaria, dagbesteding en verschillende ondersteunende diensten. Daarvoor moet de wasserij en een stuk van het hoofdgebouw uit de jaren zeventig plaatsmaken.
The post Hoofdgebouw Cirkant onder sloophamer

Lees meer »