Vanaf woensdag verkeershinder in Maldegem voor ombouw N49 tot snelweg

Woensdag/morgen start het Agentschap Wegen en Verkeer met voorbereidende werkzaamheden aan de N49, tussen de Passiedreef en het Leopold- en Schipdonkkanaal in Maldegem. De Expresweg wordt daar een volwaardige autosnelweg.

De voorbereidende werken, waaronder het rooien van bomen en het aanleggen van nutsleidingen, duren tot 16 september. Vervolgens starten de nutswerken, die naar verwachting midden oktober worden afgerond.

Vanaf 4 september zal er verkeershinder zijn op de N49. In beide richtingen blijft slechts één rijstrook beschikbaar, met een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur. Deze beperking geldt ook voor de omliggende wegen, waaronder de Passiedreef en Scheewege. Fietsers worden omgeleid via de jaagpaden langs de kanalen en enkele lokale wegen.

De eigenlijke wegenwerken starten midden oktober, zodra de nutswerken zijn afgerond. Deze omvatten onder meer de bouw van drie nieuwe bruggen, fietspaden en een ecopassage. De bomen die tijdens de werkzaamheden worden gekapt, zullen tegen het einde van het project in 2026 worden vervangen door inheemse soorten op nieuwe locaties langs de N49.

The post Vanaf woensdag verkeershinder in Maldegem voor ombouw N49 tot snelweg is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ze reden rond in dure wagens en woonden in een statig herenhuis, maar het was één leugen: oplichtersduo aan de haal met honderdduizenden euro’s

De wereld leek aan de voeten van Werner D.G. (63) en Sabah A. (44) te liggen. Met veel sier ontvingen ze bedrijfsleiders in hun statig herenhuis in de miljardairssquare in Brussel en beloofden hen miljoeneninvesteringen. Maar het was schone schijn. Het koppel wilde enkel het vertrouwen winnen van hun overdonderde slachtoffers, die ze vervolgens voor honderdduizenden euro’s beroofden.

Lees meer »

De kleermakers van de paus zijn West-Vlaams: Brugse kunstateliers mogen gewaden, mijters, altaarlinnen en alben leveren voor bezoek van kerkleider

Het is momenteel alle hens aan dek bij Kunstateliers Slabbinck en Arte Grossé in Brugge. Slabbinck mag voor het bezoek van paus Franciscus aan ons land, eind deze maand, het altaarlinnen leveren én alle misdienaars en prominenten van sneeuwwitte alben voorzien. Arte Grossé tekent dan weer onder andere voor de koormantel en mijter van de paus. “We hebben al heel

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. VS viseert Russisch tv-netwerk RT met sancties: “Belangrijk onderdeel van Russische oorlogsmachine”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zal deze maand nog zijn Amerikaanse ambtgenoot Joe Biden ontmoeten. Hij zal hem dan “het overwinningsplan” van Oekraïne op Rusland voorstellen. “De oplossingen zijn allemaal met elkaar verbonden en zullen Oekraïne voldoende kracht geven op het pad richting vrede”, klonk het op een persconferentie in Kiev. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in

Lees meer »

Zware brand in loods op boerderij in Kalmthout

In de Heikantstraat in Kalmthout woedt sinds vrijdagochtend een stevige brand in een boerderij. Het vuur ontstond in één van de loodsen op het terrein. Er zijn gelukkig geen gewonden. De loods, die dienst doet als werkstal, lijkt wel volledig verloren te zijn.

Lees meer »

Goud voor Luc Larmuseau en Marie-Rose Dendauw

Luc Larmuseau en Marie-Rose Dendauw zijn 50 jaar getrouwd. “Luc vroeg me ten dans op een boerenbal in zaal Cortina in Wevelgem en ik was op slag verliefd op die slanke man”, lacht Marie-Rose. “Na een vrijage van twee jaar trouwden we op 30 augustus 1974 voor de wet en negen maanden later voor de kerk.”
The post Goud

Lees meer »

Kermis Kaffee in de Kloostertuin in Wevelgem: “Animatie voor iedereen”

Even zin om te verpozen na een druk kermisbezoek, of zoek je een rustig plekje even weg van de drukte van Surplatse? De Hark Van Noah bouwt voor de tweede maal de Kloostertuin om tot Kermis Kaffee. Een ‘Bitterballenbingo’, een ‘Frikandellenfret’ en een ‘Dansvloerkwis’ laten vermoeden dat het er gezellig zal aan toegaan.
The post Kermis Kaffee in de

Lees meer »

Ludieke eenmanslijst L.A.M.O.O.T. op de valreep nog op stembiljet: “Voor een Action in Ieper”

In extremis komt er nog een zesde lijst op het stembiljet in Ieper. Na twee jaar broeden waagt Frederic Lamoot zich in de politiek met de eenmanslijst L.A.M.O.O.T., wat (voorlopig) staat voor Ludiek Alternatief Met Ogenschijnlijk Onnozele Thema’s. Zijn belangrijkste programmapunt: een Action in Ieper. “Ik verwacht helemaal niks, behalve één stem van mezelf”, zegt Frederic.
The post Ludieke

Lees meer »