Sprinters blijven op hun honger in loodzware Vuelta: “Nee, je wordt er niet gelukkig van”

 

Ook daags na de rustdag moet er in de Vuelta opnieuw stevig geklommen worden. Je zou er als sprinter haast moedeloos van worden. “Elf etappes zonder sprintkans, dat is echt wel lang.”

 

Meer krantenkoppen in België

Leanderhof in Zwevegem neemt plaats rond de feesttafel

Op kermiszaterdag organiseerde een groep enthousiastelingen een barbecue voor de bewoners van het Leanderhof. Het was het werk van het comité ’t Vlechtwerk waarbij zich een aantal bewoners heeft aangesloten om af en toe de handen uit de mouwen te steken en iets te organiseren.
The post Leanderhof in Zwevegem neemt plaats rond de feesttafel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Provincie Antwerpen gaat strijd aan met spook- en postbusbedrijven

Met het project ‘Casper’ wil de Federale Politie Antwerpen de strijd opvoeren tegen spook- en postbusbedrijven. Die fictieve bedrijven worden gebruikt om geld wit te wassen of om allerlei criminele activiteiten te verdoezelen. "We willen zo vermijden dat die dekmantelbedrijven gewoon verhuizen naar een buurgemeente omdat daar minder controle is", aldus Clara Vanquekelberghe van de Antwerpse federale politie.

Lees meer »

Eerste energielening voor mede-eigenaars

Energiehuis Oostende biedt advies en begeleiding aan particulieren en kmo’s voor de uitvoering van energiebesparende maatregelen. Onlangs kende Energiehuis Oostende de eigenaars van het Residentie Stendhal (Vereniging van Mede-Eigenaars) een eerste Mijn VerbouwLening toe.
The post Eerste energielening voor mede-eigenaars appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man die doodgeschoten werd in Dendermonde, had vermoedelijk een psychose: wat is dat?

De man die door de politie in Dendermonde doodgeschoten is, zou een psychose gehad hebben. "Dat is een situatie van complete overspoeling waarbij patiënten binnenkomende prikkels niet meer kunnen verwerken en de realiteit anders gaan interpreteren", zegt psychiater Kirsten Catthoor. Een heftige ervaring die ook risico’s kan inhouden voor de patiënt en de omgeving. "Betere samenwerking tussen de geestelijke gezondheidszorg

Lees meer »

Sleuteloverdracht bij groepsopvang De Kikker

Vrijdag 6 september kwam Stefanie Versluys aan het hoofd van de NV Stann die de kinderdagverblijven De Kikker uitbaat. Ze volgt haar moeder Ann Seys op, die 20 jaar aan het roer stond van Kinderopvang De Kikker.
The post Sleuteloverdracht bij groepsopvang De Kikker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Plopsaland De Panne sluit voor zes weken: “We compenseren met dertien extra laatavondopeningen”

Door te investeren in een hotel en vakantiepark wilde Plopsaland De Panne het jaar rond open zijn, maar daarop keert het park nu terug. Na de kerstvakantie zullen het pretpark, het hotel en het vakantiepark zes weken gesloten zijn.
The post Plopsaland De Panne sluit voor zes weken: “We compenseren met dertien extra laatavondopeningen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zijn stem was wereldbe­roemd, maar als kind sprak hij jarenlang níét: het straffe ver­haal van James Earl Jones

Zijn vader vertrok om prize fighter te worden, zijn moeder liet hem achter bij zijn grootouders. Nee, filmlegende James Earl Jones, die maandag overleed, had geen makkelijk leven. Als kind was hij zo getraumatiseerd dat hij jarenlang niet kón spreken: “Op school communiceerde ik met briefjes, later begon ik te stotteren.” Hoe slaagde de man achter Darth Vader en Mufasa

Lees meer »

Antiquair Paul De Grande zorgt voor ludieke stunt tijdens Open Monumentendag dat 14.000 belangstellenden lokte in Brugge

Voor de 36ste editie van Open Monumentendag organiseerde Stad Brugge op 7 en 8 september opnieuw een volwaardig Open Monumentenweekend. Brugge blijft de enige gemeente in Vlaanderen waar men een heel weekend lang kan genieten van een sterk erfgoedaanbod, met 21 opengestelde locaties en 13 activiteiten. Ze lokten in totaal meer dan 14.000 bezoekers. Ook de Brugse antiquair Paul De

Lees meer »