“Spionnen-manie”: Russische topwetenschapper krijgt 15 jaar celstraf voor hoogverraad

In Rusland is een vooraanstaande natuurkundige veroordeeld tot 15 jaar cel wegens hoogverraad. Het vonnis kadert volgens internationale experts in een “spionnen-manie” van de Russische politieke elites, als gevolg van de oorlog in Oekraïne.

 

Meer krantenkoppen in België

Vier generaties op een rij: Van Jozef tot Jules

In de Nieuwstraat in Kemmel konden we dit viergeslacht fotograferen. Stamvader is Jozef Debrabander (86) uit Nieuwkerke. We zien hem op de foto samen met zijn zoon Lieven Debrabander (57) uit Dranouter, kleinzoon Brecht Debrabander (27) uit Kemmel en achterkleinzoon Jules, die geboren werd op 19 mei. (EF)
The post Vier generaties op een rij: Van Jozef tot Jules

Lees meer »

Niet iederéén kreeg z’n geld terug op ‘Dag van 22 miljard’: honderden Belgen wachten nog op centen uit staatsbon van vorig jaar

Bijna 1.000 Belgen die vorig jaar hadden ingetekend op de populaire ‘Van Peteghem-bon’ hebben hun geld nog niet teruggekregen. Dat bevestigt het Agentschap van de Schuld. Nochtans moest dat geld samen met de interesten vorige woensdag weer op ieders rekening staan. “We behandelen deze gevallen met de nodige zorg tot alles is opgelost”, klinkt het.

Lees meer »

“Guy, ik zou je graag ontmoeten”, schreef Kamala Harris me vanochtend. Waarom stuurt ze zulke mails?

“Ik heb geen persoonlijke relatie met de Democrate die voor het Amerikaanse presidentschap strijdt”, geeft onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden toe. “Maar toch stuurt ze me berichten alsof we elkaar kennen. Tot acht keer per dag.” Hij legt uit waarom hij zulke mails ontvangt en of andere kandidaten net hetzelfde doen. En hij ging te rade bij een Vlaming die

Lees meer »

Trump reageert tevreden: “Dit was mijn beste debat”

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump reageert “heel tevreden” na afloop van het felle debat met de Democratische kandidaat Kamala Harris. Politieke analisten stellen nochtans dat Harris het debat met vlag en wimpel heeft gewonnen. “Ik vond haar zwak”, aldus Trump.

Lees meer »