Politieverhoren van Joost Klein en cameravrouw na Eurovisiesongfestival deels gepubliceerd: “Hij werd bozer en bozer”

De cameravrouw naar wie Joost Klein een dreigende beweging maakte, zou zich “bang en kwetsbaar” hebben gevoeld tijdens het veelbesproken incident op het Eurovisie Songfestival. Dat stelt de Zweedse krant Aftonbladet op basis van de verslagen van de politieverhoren van Klein en de vrouw. Die verhoren zette de krant maandagavond deels online.

 

Meer krantenkoppen in België

Standbeeld in Hasselt wil taboe rond depressie en zelfdoding bij jongeren doorbreken: “Hou het niet voor jezelf, praat erover”

Naar aanleiding van de Werelddag Suïcidepreventie zal er op het Capucienenplein in Hasselt 3 weken lang een opvallend beeld te zien zijn. De komst van het beeld ‘Stille strijd’ is ook het startschot van een bredere campagne rond geestelijke gezondheid. Het doel van de campagne is het taboe rond depressie en zelfdoding te doorbreken en hulp te zoeken.

Lees meer »

Alec Segaert realiseert betere tijd dan elitekampioen Affini op EK tijdrijden: “Hij had hier kunnen winnen bij de profs”

Een opvallende vaststelling woensdag na de Europese kampioenschappen tijdrijden in Limburg: beloftekampioen Alec Segaert realiseerde een tijd die sneller was dan elitekampioen Edoardo Affini. “Samen met vele anderen vind ik dat Alec gewoon bij de elite had moeten rijden”, zei eliterenner Victor Campenaerts, niet alleen landgenoot van Segaert, maar ook ploeggenoot bij Lotto Dstny.
The post Alec Segaert realiseert

Lees meer »

“Voor het eerst durf ik me over te geven aan iemand”: het liefdesverhaal van Fatma Taspinar en Geert Meyfroidt, die eerste kindje verwachten

Journaalanker Fatma Taspinar (42) en intensivist Geert Meyfroidt (52) verwachten hun eerste kindje samen. Pas sinds deze lente weet de buitenwereld van hun relatie af, nadat Fatma haar verlovingsring had getoond op tv. Hoe leerden de twee elkaar kennen? En hoe staan ze in hun relatie? “Ik denk dat het belangrijk is om je niet te focussen op wat je

Lees meer »

“We spelen in op de vraag”: bekende slager Hendrik Dierendonck uit Koksijde opent eerste winkel in Wallonië

Nadat slager Hendrik Dierendonck de familiezaak in 2006 overnam van zijn ouders, breidden ze de voorbije jaren alsmaar verder uit. Dat resulteert nu in een zesde winkel, de eerste in Wallonië. Vanaf 15 september kan je de producten van Dierendonck ook in Waterloo terugvinden.
The post “We spelen in op de vraag”: bekende slager Hendrik Dierendonck uit Koksijde opent

Lees meer »

Vermoedelijke dader van joyride met ziekenwagen blijft aangehouden

De raadkamer in Antwerpen heeft de aanhouding bevestigd van de 21-jarige man die eerder deze week werd opgepakt voor het joyriden met een gestolen ziekenwagen. Dat bevestigt het parket van Antwerpen. Eerder werd een 22-jarige verdachte al vrijgelaten onder voorwaarden. De politie is nog altijd op zoek naar de laatste inzittende en twee andere betrokkenen, die het gebeuren gefilmd zouden

Lees meer »

Eerste twee lokale gevallen van dengue in Italië dit jaar

In Italië zijn de eerste twee lokale gevallen van dengue van 2024 geregistreerd. Dat maakte het Hoger Instituut voor Gezondheid (ISS) in Rome bekend. Het gaat om twee mensen in de Noord-Italiaanse provincies Brescia en Reggio die voordien niet naar het buitenland waren gereisd.

Lees meer »

Boezemvrienden Amel (19) en Junior (19) sterven naast elkaar tijdens dramatisch ongeval: “Als het kon, waren ze altijd samen”

“Als je de ene zag, was de andere ook in de buurt. Het waren boezemvrienden.” Amel Maksuti (19) en Junior Testouri (19) stierven woensdag samen tijdens een zwaar verkeersongeval in Beernem, in West-Vlaanderen. De twee kenden elkaar al van kinds af aan. Hun onwrikbare vriendschap zou uiteindelijk een dramatisch einde kennen. “We willen ze samen begraven. Zo zouden zij het

Lees meer »

Gemeente koopt wijkschooltje in Vlissegem: “Willen het gebouw opnieuw een publieke invulling geven”

Het gemeentebestuur van De Haan heeft, na unanieme goedkeuring in de gemeenteraad van afgelopen donderdag, de wijkafdeling van basisschool De Zeeboon in Vlissegem aangekocht. Dat sloot eind juni voorgoed de deuren na een aanhoudend leerlingentekort. “We willen het gebouw opnieuw een publieke invulling geven”, zegt burgemeester Vandaele, die het voormalig dorpsschooltje daarmee in eerste instantie uit de handen van promotoren

Lees meer »