Pittemse Jeugdraad zet nieuw werkjaar in met ‘Startember’

Op vrijdag 6 september organiseert de Jeugdraad in en rond zaal De Magneet de tweede editie van ‘Startember’. Voor dit evenement slaan alle jeugdverenigingen de handen in elkaar met als doel een leuke namiddag en avond te bezorgen aan de kinderen, jongeren en volwassenen van Pittem en Egem.

“Startember van vorig jaar was een succes en daarom hebben we vanuit de jeugdraad besloten om opnieuw te organiseren”, vertelt jeugdraad-voorzitter Jarne Vervaeke ons. “Ook nu slaan de KSA, studentenclub Pallieter, de Chiro, de KLJ, de Vakantiewerking Egem en de KAJ de handen in elkaar om er een goed gevulde namiddag en avond van te maken. Het doel is hetzelfde: het nieuwe schooljaar en voor de jeugdverenigingen het nieuwe werkjaar inzetten met een activiteit waar zowel jong als oud zijn gading kan in vinden. We toveren hiervoor de site van de Magneet en de jeugdlokalen om tot het plezantste plekje van Vlaanderen. Voor de kleinsten openen we om 16 uur het Kidsdorp met verschillende springkastelen en dit jaar een hindernisbaan van maar liefst 18 meter. Er zijn ook grote volksspelen zoals sjoelen of vier-op-een-rij voorzien.”

Bierpong en afterparty

“De buitenschoolse kinderopvang Ferm komt na school met de kinderen naar hier. De ouders kunnen hun kinderen hier dan ophalen en meteen ook kennismaken met de andere ouders en gezellig iets drinken aan onze bar of op ons terras. Vorig jaar hadden we 85 kinderen, maar we hopen dat aantal dit jaar te overstijgen. De toegang tot het Kidsdorp is 8 euro.”

Vanaf 20 uur richten we ons op de wat grotere jongeren vanaf 16 jaar en op de volwassenen met ons bierpongtoernooi, waaraan maximaal 16 ploegen van twee personen kunnen deelnemen. We spelen in een poulesysteem en er is een beker voor de winnaars. Deelnemen kost 30 euro per ploeg en inschrijven vooraf is vereist. Vanaf 21 uur is er dan een afterparty voorzien met DJ Ampère, DJ Pablo en DJ Promille, zodat je de beentjes kan losgooien. De catering wordt voorzien door onze verenigingen zelf. De ervaring van vorig jaar leerde ons dat eenvoudige gerechten het beste werken en dus is er weer friet met stoofvlees of voor de kinderen frietjes met een frikandel.”

“Doorlopend is ons terras of onze bar open voor drankjes aan democratische prijzen. Als de zon nu nog mee wil, wordt het weer een geslaagd evenement”, besluit Jarne Vervaeke.

The post Pittemse Jeugdraad zet nieuw werkjaar in met ‘Startember’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Mediteren, wandelen en wekelijks naar steakhouse: zo ziet prins Harry’s leven in koninklijk ‘ballingschap’ eruit

Op zijn 40ste verjaardag is het duidelijk dat de Britse prins Harry niet alleen zijn koninklijke functie, maar ook zijn wilde haren verloren is. Geen dwaze feestjes meer, en ook geen lintjes doorknippen. Wél wandelingen met zijn hond, fietstochtjes door het park en avondjes uit met Meghan – telkens naar het lokale steakhouse. “Hij verveelt zich te pletter, maar hij

Lees meer »

Alec Segaert realiseert betere tijd dan elitekampioen Affini op EK tijdrijden: “Hij had hier kunnen winnen bij de profs”

Een opvallende vaststelling woensdag na de Europese kampioenschappen tijdrijden in Limburg: beloftekampioen Alec Segaert realiseerde een tijd die sneller was dan elitekampioen Edoardo Affini. “Samen met vele anderen vind ik dat Alec gewoon bij de elite had moeten rijden”, zei eliterenner Victor Campenaerts, niet alleen landgenoot van Segaert, maar ook ploeggenoot bij Lotto Dstny.
The post Alec Segaert realiseert

Lees meer »

“Ik heb zelf niet naar de scène durven kijken”: ‘Familie’ kreeg uitzonderlijk +16-label voor horrorbeelden

Een lijk dat in stukken wordt gezaagd en ledematen die in een kuil worden gekieperd. Die gruwelscènes openden het nieuwe seizoen van ‘Familie’, waardoor de soap voor één keer het logo +16 kreeg. Uitzonderlijk, want het gebeurde amper één keer eerder in de 34-jarige geschiedenis van de reeks. De maker en kijkers van ‘Familie’ reageren. “Ons kind is huilend naar

Lees meer »

Cercle Brugge verliest in eigen huis met 2-3 van Racing Genk

Racing Genk heeft zaterdag op de zevende speeldag van de Jupiler Pro League in het Jan Breydelstadion Cercle Brugge met 2-3 opzijgezet. De bezoekers lieten na de score verder uit te diepen.
The post Cercle Brugge verliest in eigen huis met 2-3 van Racing Genk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Parket vordert zes jaar cel tegen Matteo Salvini

Op een proces over migranten op de Middellandse Zee heeft het parket een gevangenisstraf van zes jaar gevorderd tegen de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini. De voorzitter van de rechtse regeringspartij Lega wordt vervolgd omdat hij in 2019 als minister van Binnenlandse Zaken een schip van een Spaanse hulporganisatie wekenlang de toegang tot een haven weigerde.

Lees meer »

Johny schiet vriend met motor te hulp, maar krijgt rake klappen van omwonende: “Hij stuurde z’n vrouw naar binnen en haalde een hamer uit zijn zak”

Johny Heymans (53) uit Ninove werd op 1 september in elkaar geslagen door een twintiger in de Achturenstraat in Ninove. De feiten deden zich voor nadat Johny een vriend was gaan helpen om een gevallen motorfiets van 400 kilogram terug in de garage te zetten. “Op weg naar huis kreeg hij rake klappen met een kleine hamer op zijn hoofd”,

Lees meer »

Bloemenevenement laat zich inspireren door kunstenaar Paul Delvaux: “Feest dat zowel vertrouwd als verrassend vernieuwend is”

Van donderdag 19 tot en met maandag 23 september wordt de site van het Koksijdse gemeentehuis ondergedompeld in een bloemendecor voor het driejaarlijkse bloemenevenement ‘Koket Koksijde’. Voor deze florale editie ging de gemeente Koksijde opnieuw in zee met Floraliën Gent en liet zich inspireren door Paul Delvaux.
The post Bloemenevenement laat zich inspireren door kunstenaar Paul Delvaux: “Feest dat

Lees meer »

Eerste verkoopfase De Lange Thuyn opgestart

De eerste verkoopfase van woonproject De Lange Thuyn is opgestart. De West-Vlaamse Intercommunale realiseert er samen met het lokaal bestuur en woonmaatschappij Zetus een nieuwe woonbuurt met zo’n 239 wooneenheden.
The post Eerste verkoopfase De Lange Thuyn opgestart appeared first on KW.be.

Lees meer »

Werkgroep Dementie creëert ‘Weg en Were’-wandeling: “Meer inzicht bieden”

De werkgroep dementie van wzc Aksent organiseert op vrijdag 20 september voor het eerst een ‘Weg en Were’-wandeling. “Een belevingswandeling waar iedereen kan aan meedoen om meer inzicht te krijgen over personen met dementie”, zegt Fien Delarue, referentiepersoon dementie in het woonzorgcentrum. “Het thema van de wandeling is ‘dementie en zintuigen’.
The post Werkgroep Dementie creëert ‘Weg en Were’-wandeling:

Lees meer »