Mysterie van ‘Pinnacle man’ eindelijk opgelost nadat hij 47 jaar geleden doodgevroren werd aangetroffen in grot

Twee wandelaars vonden op 16 januari 1977 het lijk van een man in een grot in Pennsylvania. Het lichaam was bevroren en kon niet worden geïdentificeerd. De overledene kreeg de bijnaam ‘Pinnacle man’, een verwijzing naar de bergtop in de Appalachen waar hij werd aangetroffen. Nu weten de speurders wél wie hij is. 

Meer krantenkoppen in België

Zoekactie naar mogelijke drenkeling in Brugge blijkt vals alarm: “Passant zag fiets in het water drijven”

De hulpdiensten zijn dinsdagavond uitgerukt nadat een voorbijganger een fiets opmerkte in de Brugse ringvaart. Om zeker te zijn dat er geen sprake was van een persoon te water, doorzochten duikers van de brandweer de omgeving. Dat leverde evenwel niks op.
The post Zoekactie naar mogelijke drenkeling in Brugge blijkt vals alarm: “Passant zag fiets in het water drijven”

Lees meer »

Theo Francken schrikt zich een hoedje van reacties op z’n selfie bij de wasmachine: “Er zit asbest in je leiding”

Een selfie kan soms verstrekkende gevolgen hebben. Was Theo Francken benieuwd of zijn volgers hem instructies konden geven hoe de was proper te krijgen, dan is hij nu benieuwd of hij in z’n kelder is blootgesteld aan gevaarlijk asbest, dodelijk spul waar in Vlaamse bouwsels nog meer dan 2 miljoen ton van zit verstopt. Hoe herken je asbest? En wat

Lees meer »

Langverwachte popartversie van Cowboy Henk ingehuldigd

Eindelijk is het zover: de langverwachte popartversie van Cowboy Henk siert sinds 15 september de rotonde aan de Oudenaardsesteenweg, richting Zwevegem. Cowboy Henk, een icoon in de stripwereld, krijgt hiermee opnieuw een prominente plek in Kortrijk. “Cowboy Henk zit in de harten van de Kortrijkzanen”, zegt schepen van Cultuur Axel Ronse.
The post Langverwachte popartversie van Cowboy Henk ingehuldigd

Lees meer »

“De uitstap van de week werd plots naar de supermarkt gaan”: Dean getuigt over mentale impact van lockdown

Een op de vijf jongeren kampt met matige tot ernstige mentale problemen. Dat blijkt uit onderzoek van de KU Leuven. Voor Dean Meert begon het toen COVID-19 uitbrak. Hij was 21 jaar en studeerde bedrijfsmanagement aan de Hogeschool Gent. Net als veel andere jongeren ervoer hij heel wat eenzaamheid toen de lockdown werd ingelast op 17 maart 2020. “Dat wil

Lees meer »

’t Ferm viert zesde verjaardag met volledig nieuwe huisstijl: “Producten in de kijker zetten”

‘t Ferm, de organisatie die zinvolle dagbesteding aanbiedt aan vijftien mensen met een beperking, bestaat zes jaar. Die verjaardag wordt gevierd met een nieuwe huisstijl en een nieuw logo. “Met de nieuwe huisstijl en het logo zetten we ook de verschillende producten die we maken in de kijker”, aldus Danny Demeersseman, coördinator van ’t Ferm.
The post ’t Ferm

Lees meer »

De herfst roept: soms intense en onweerachtige buien vandaag, en maar 14 graden

Vandaag voert een depressiekern boven de Noorse Zee polaire en onstabiele zeelucht naar onze streken. Hierin ontwikkelen er zich buien die soms intens en onweerachtig kunnen zijn. Het KMI verwacht daarbij vrij frisse maxima voor de tijd van het jaar, rond 14 graden. Vrijdagochtend vormt er zich stilaan een hogedrukkern in de omgeving van Bretagne. Die zal pas tijdens het

Lees meer »

Kijk bij HLN vandaag én morgen exclusief live naar topaffiches in het amateurvoetbal

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt één topaffiche uit eerste amateurafdeling live gestreamd met deskundig commentaar. In bepaalde weken komen ook toppers uit lagere reeksen aan bod. Dit weekend staan er twee matchen op het programma. Vanavond is er Racing Mechelen-Berchem Sport, morgen Belisia Bilzen-Dessel Sport.

Lees meer »

Daar is opnieuw het plan om al uw berichten te scannen

Het omstreden EU-voorstel om alle chatgesprekken door te lichten op zoek naar beelden van kindermisbruik, staat weer op de agenda. In de herwerkte versie gaat het vooral over een scan van reeds bekende beelden. Voor nieuw materiaal moet de technologie “nog worden ontwikkeld”.

Lees meer »

Zo goedkoop is een kot van Barbara in ‘Kotmadam Sarafian’ in het normaal erg dure Gent: “Een bescheiden bedrag”

“Een jaar lang gratis op kot, je zou je voor minder laten filmen”: het nieuwe VTM-programma ‘Kotmadam Sarafian’ lokte na aflevering één heel wat reacties uit. In dat programma kan je het reilen en zeilen volgens van zeven studenten die op kot gaan bij actrice Barbara Sarafian (56). Reporter Jarne gaat in deze nieuw HLN Showbits op bezoek bij de

Lees meer »