Koksijde koopt deel van luchtmachtbasis om verguisd asielcentrum te sluiten

De gemeente Koksijde gaat een deel van de plaatselijke luchtmachtbasis kopen. Op het terrein staan ook de gebouwen van het asielcentrum, waar al langer wrevel over bestaat.

 

Meer krantenkoppen in België

Plaag van autodiefstallen in grensregio Alveringem: “Al drie auto’s gestolen in drie weken “

In de grensregio in Alveringem werden in drie weken tijd drie voertuigen gestolen. De diefstallen gebeurden telkens in de dorpen die het dichtst bij de Franse grens liggen: twee in Beveren-Aan-De-IJzer en een in Leisele. De recentste diefstal dateert van maandagochtend, toen een Volkswagen uit een garage werd gestolen. “Een van de auto’s werd intussen teruggevonden op een parking net

Lees meer »

“Door een stom spel ben ik wel mijn zusje kwijt”: vertelt op het proces van de Zussenmoord eigenlijk iémand de waarheid?

“Eén van u beiden vertelt de waarheid niet.” De ouderen onder ons herinneren zich die nachtelijke uitval nog wel van Marc Verwilghen, in de parlementaire onderzoekscommissie Dutroux. Die zin spookte de hele tijd door mijn hoofd, terwijl ik vanmiddag zat te luisteren naar de onthutsende ondervraging van Inge Reyntjens en Daisy Van Mechelen, allebei beschuldigd van moord en allebei hopend

Lees meer »

Hardrijder passeert verkeersbord dat op zijn kop hangt aan 86 kilometer per uur: “Hij kan niet gestraft worden voor bebouwde kom”

Voor welke snelheid wordt een 51-jarige hardrijder uit Zedelgem gestraft nadat hij in februari aan 86 kilometer per uur geflitst werd in de bebouwde kom van Pervijze. Dat bord hing op zijn kop door het boerenprotest. “Maar dan nog was het duidelijk genoeg dat het bebouwde kom was”, oordeelt het parket. En dus riskeert M.E. een zwaardere boete en rijverbod.

Lees meer »

Bart De Wever doet forse uitspraken over “huftergedrag” joyriders in Antwerpen: “Vrijwel altijd jongeren van allochtone origine”

Bart De Wever (N-VA) reageert met enkele forse uitspraken op de joyriders die in Antwerpen met een ambulance aan de haal gingen. De Antwerps burgemeester had het op Radio 1 over “huftergedrag” van een “bepaalde categorie inwoners”. “Toen we de beelden zagen, was het geen verrassing wie er op die beelden stond. Dat is nooit een verrassing.”

Lees meer »

Feestcomité klaar voor druk kermisweekend

Het feestcomité is klaar voor drie dagen kermis, te beginnen met een quiz op vrijdagavond in sportzaal Rethorica. Deelnemen kost 24 euro per groep. Op zaterdag is er vanaf 18 uur beenhesp met frietjes en groenten of veggie. Kinderen tot 12 jaar betalen 12 euro, ijsje inbegrepen, voor 12- tot 16-jarigen is de prijs 15
The post Feestcomité klaar

Lees meer »

Planbureau verwacht dat groei werkgelegenheid bijna stilvalt

Het Planbureau verwacht dit en volgend jaar weinig nieuwe jobs. In 2024 zouden er slechts 16.000 nieuwe banen bijkomen en volgend jaar 25.000, zo blijkt uit nieuwe economische vooruitzichten die woensdag werden gepubliceerd. Hierdoor zou ook de werkgelegenheidsgraad nauwelijks stijgen.

Lees meer »

Maand rijverbod voor autohandelaar na vlucht voor politie: “Zijn vriend reed na de controle zelfs nog 201 km/u”

Een 41-jarige autohandelaar uit Harelbeke zal het binnenkort voor een tweede keer nog eens 15 dagen zonder zijn rijbewijs moeten doen. In Waregem reed hij aan hoge snelheid weg van de politie en bleek hij teveel alcohol te hebben gedronken. Echt onder de indruk bleken hij en zijn passagier echter niet.
The post Maand rijverbod voor autohandelaar na vlucht

Lees meer »