Jan Deconynck publiceert tweede roman

De in Veurne geboren Jan Deconynck (60) schreef met Zwemmen in 1970 zijn tweede roman na zijn debuut Red Sergeant.

“Het gaat over een jongetje van zes jaar en negen maanden dat van zijn vader zwemles moet volgen. Maar dat loopt voor het kind op een trauma en langdurige ruzie met zijn vader uit. Nee, het is geen autobiografie ook al put iedere auteur uiteindelijk uit eigen levenservaringen. Maar ik heb vooral een tijdsgewricht willen weergeven, zij het met een dosis humor”, aldus de auteur. Het boek is uitgegeven in eigen beheer. Het telt 90 bladzijden, kost 20 euro en is te koop via gsm-nummer 0477 083593 of tijdens de openingsuren van Galerie De Grote Ruutten, Wagenstraat 27.

The post Jan Deconynck publiceert tweede roman is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Staking bij personeel van Brussels South Charleroi Airport: wat zijn je rechten als passagier?  

Bij een staking van het luchthavenpersoneel krijg je als passagier wél je vlucht terugbetaald of een nieuwe vlucht, maar je krijgt geen schadevergoeding. Zo’n staking wordt – in tegenstelling tot een staking bij personeel van je luchtvaartmaatschappij – gezien als overmacht. Boekte je zelf je verblijf en activiteiten voor je reis, dan zal je eventuele annulatiekosten meestal zelf moeten betalen.

Lees meer »

Morgen 24 urenstaking op Charleroi: “Luchthaven zal op 15 procent van capaciteit draaien”

Een 24 urenstaking zal donderdag voor de nodige hinder zorgen op de luchthaven van Charleroi. Dat laat de directie van de luchthavenuitbater weten in een persbericht. De operationele capaciteit wordt uit voorzorg teruggeschroefd tot 15 procent, heel wat vluchten zullen dus geschrapt worden. De getroffen passagiers zullen door hun luchtvaartmaatschappij gecontacteerd worden, klinkt het bij Brussels South Charleroi Airport.

Lees meer »

België stuurt zo’n 500 tenten naar Gaza om de winter door te komen

Op de luchthaven van Melsbroek is een vliegtuig met 511 tenten aan boord naar Gaza vertrokken. Het gaat om een B-FAST-missie. De tenten moeten ontheemde Palestijnen een onderdak bieden voor de komende winter. Intussen zijn op de Westelijke Jordaanoever 5 Palestijnen gedood na een Israëlische luchtaanval. Het Israëlische leger meldt ook dat 2 piloten zijn omgekomen bij een helikopterongeluk.

Lees meer »

Nepagenten stelen miljoenenlading cocaïne van beruchte Taghi-groep: drugsroof veroorzaakt enorme spanningen in crimineel circuit

Het Antwerpse parket is een bende nepagenten op het spoor die grote drugsladingen steelt van andere criminele organisaties. De bende zou twee weken geleden in Kemzeke een transport van de beruchte Taghi-groep uit Nederland hebben overvallen. Daarbij zou 1.400 kg cocaïne zijn geroofd. De drugsroof zorgt voor enorme spanningen in het criminele circuit.

Lees meer »

Steven Van Herreweghe doorprikt clichés in ‘Enquêtebureau’ én z’n eigen leven: “Ik kom goed overeen met nieuwe partner van m’n ex”

‘Hoeveel mensen plassen tijdens het douchen?’ Het zijn vragen die Steven Van Herreweghe (46) voorlegt aan bekende Vlamingen in zijn nieuwe programma ‘Enquêtebureau’. Typische clichés worden aan diggelen geslagen of nét bevestigd. Maar welke vooroordelen wil Steven over z’n eigen (liefdes)leven doorprikken? “Bij die persoonlijke onthulling staarde het publiek me aan.”

Lees meer »

“De uitstap van de week werd plots naar de supermarkt gaan”: Dean getuigt over mentale impact van lockdown

Een op de vijf jongeren kampt met matige tot ernstige mentale problemen. Dat blijkt uit onderzoek van de KU Leuven. Voor Dean Meert begon het toen COVID-19 uitbrak. Hij was 21 jaar en studeerde bedrijfsmanagement aan de Hogeschool Gent. Net als veel andere jongeren ervoer hij heel wat eenzaamheid toen de lockdown werd ingelast op 17 maart 2020. “Dat wil

Lees meer »

Handzame ontvangt titelkandidaat De Haan: “We hebben niets te verliezen”

Onder leiding van nieuwe trainer Gunther Gesquière pakte NSVD Handzame op de eerste speeldag overtuigend drie punten bij Doomkerke (1-5). De eerste thuismatch van het seizoen leverde een eerste nederlaag op. Kanegem kwam met 0-3 winnen. Zondag komt leider De Haan op bezoek.
The post Handzame ontvangt titelkandidaat De Haan: “We hebben niets te verliezen” appeared first on KW.be.

Lees meer »