In het spoor van vader Daniël

Voor het eerst is het bij Matthias Vanhessche echt menens. De zoon van politieke gigant (36 jaar lokale politiek) en oud-burgemeester Daniël Vanhessche staat op plaats tien bij de verruimingslijst van CD&V+. Is er een nieuwe politieke spelverdeler in de maak?

“Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen sta ik voor de tweede maal op de verruimingslijst van CD&V+ . Bij de vorige verkiezingen in 2018 plaatste ik mij qua stemmenaantal tussen huidige schepenen Wim Vandenberghe en Chris Bourgois. Ik was dus met succes verkozen, maar omdat mijn vader verder het mandaat opnam als burgemeester, kon ik niet zetelen. Ook toen hij na drie jaar het burgemeesterschap doorgaf, kon ik geen mandaat opnemen”, aldus de 40-jarige Matthias. “Mijn vader zal zich bij de volgende verkiezingen op 13 oktober geen kandidaat meer stellen, waardoor ik alle kansen wil grijpen om nu wel het mandaat, indien verkozen, op te nemen. Maar het woord is aan de kiezer… Mocht ik in de voetsporen van mijn vader kunnen treden, dan heb ik nog wel een eindje te gaan. Ik ben opgevoed om waarden te respecteren in het leven en respect te hebben voor de medemens. Mijn vader heeft mij geleerd: respect is niet iets wat je erft, maar wat je verwerft. Respect van in de wieg tot in het graf. Dit is mij altijd bijgebleven en dit wil ik ook als leidraad meenemen in mijn hopelijk toekomstige politieke carrière. Ik ben beroepshalve aan de slag als burgerlijk ingenieur bij een studiebureau. Ik ben voornamelijk actief op infrastructuurprojecten. Het spreekt dan ook voor zich dat ik me vooral hierop wil focussen. Leefbare dorpskernen, veilige fietsinfrastructuur, een goed mobiliteitsbeleid, een duidelijke toekomstvisie op ruimtelijke ordening en het alsmaar belangrijker wordend verhaal van waterbeheersing.”

Nieuwe spelverdeler

Nieuw is het allemaal niet voor Matthias. Hij heeft de carrière van zijn vader mee gevolgd en was voorzitter van Jong CD&V Jabbeke. Momenteel zetelt hij in het BCSD en als deskundige in de gemeentelijke commissie Ruimtelijke Ordening. “Vanop plaats tien wil ik me dan ook profileren als nieuwe spelverdeler. Gelijkaardig aan de positie in het voetbal zie ik mezelf als iemand die opportuniteiten ziet en kansen creëert om de gemeente te laten scoren zonder de organisatie en verdediging uit het oog te verliezen.” (PA)

The post In het spoor van vader Daniël is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zo’n 50 vrijwilligers maken Kuurne opnieuw een stukje mooier tijdens Week van de Duurzame Gemeente

Zaterdagochtend hebben zo’n vijftig enthousiaste vrijwilligers Kuurne weer een stukje mooier gemaakt. Dit vond plaats in het kader van de Week van de Duurzame Gemeente, met ondersteuning van Imog. Het is inmiddels de derde keer dat Kuurne deelneemt aan dit initiatief.
The post Zo’n 50 vrijwilligers maken Kuurne opnieuw een stukje mooier tijdens Week van de Duurzame Gemeente appeared

Lees meer »

Dochter van wijlen schepen Dorine Geersens trekt Nieuwe Lijst in Koksijde: “Net zoals Dorine altijd heeft gedaan, politiek voeren vanuit het hart”

Wijlen schepen Dorine Geersens was de bezieler van De Nieuwe Lijst, maar ze mag helaas de verkiezingscampagne niet meer meemaken. “Het team van haar Nieuwe Lijst zal net zoals Dorine het altijd heeft gedaan, politiek voeren vanuit het hart”, klinkt het.
The post Dochter van wijlen schepen Dorine Geersens trekt Nieuwe Lijst in Koksijde: “Net zoals Dorine altijd heeft

Lees meer »

Ex van Steven Van Herreweghe huwde met Flip Kowlier: “Ik kom goed overeen met hem en Katrien”

‘Hoeveel mensen plassen tijdens het douchen?’ Het zijn vragen die Steven Van Herreweghe (46) voorlegt aan bekende Vlamingen in zijn nieuwe programma ‘Enquêtebureau’. Typische clichés worden aan diggelen geslagen of nét bevestigd. Maar welke vooroordelen wil Steven over z’n eigen (liefdes)leven doorprikken? “Bij die persoonlijke onthulling staarde het publiek me aan.”

Lees meer »

Kratstapelen tijdens opendeur brandweer Hooglede

Op zondag 15 september organiseert de brandweerpost van Hooglede hun jaarlijkse opendeurdag. Dit jaar pakken ze het speciaal aan, want tijdens die opendeur organiseren zij ook de eerste editie van het West-Vlaams kampioenschap kratstapelen voor West-Vlaamse brandweerlieden en Hoogleedse verenigingen.
The post Kratstapelen tijdens opendeur brandweer Hooglede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Camper gestolen langs Doorniksesteenweg: “Onze tweede thuis”

Ter hoogte van het Esso-tankstation in de Doorniksesteenweg werd de camper van Leen Deklerk en haar gezin gestolen in de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 2 uur. “Op de camerabeelden van het benzinestation konden we vaststellen dat de klus in vijf minuten geklaard was.”
The post Camper gestolen langs Doorniksesteenweg: “Onze tweede thuis” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duizenden mensen geëvacueerd voor bosbranden in Californië

Duizenden bewoners in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië zijn zondag geëvacueerd voor oprukkende bosbranden. Dat melden Amerikaanse media. Gouverneur Gavin Newsom riep zaterdagavond (lokale tijd) de noodtoestand uit om extra middelen in te zetten in de strijd tegen het vuur.

Lees meer »

Auto kantelt na aanrijding op kruispunt in Oostduinkerke, drie slachtoffers lichtgewond overgebracht naar ziekenhuis

Bij een verkeersongeval in het centrum van Oostduinkerke zijn donderdagochtend drie gewonden gevallen. Een auto met daarin een bejaard koppel van 80 en 84 jaar stopte niet aan een kruispunt en ramde de wagen van een 32-jarige vrouw in de flank. Haar auto kantelde en de vrouw zat even vast. De drie gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht.
The

Lees meer »

Kijk bij HLN exclusief live naar topaffiches in het amateurvoetbal

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt één topaffiche uit eerste amateurafdeling live gestreamd met deskundig commentaar. In bepaalde weken komen ook toppers uit lagere reeksen aan bod. Dit weekend staan er twee matchen op het programma. Vanavond is er Racing Mechelen-Berchem Sport, morgen Belisia Bilzen-Dessel Sport.

Lees meer »