“Het boek bij Oranje is dicht”: bondscoach Koeman scherp voor Bergwijn na transfer naar Saoedi-Arabië

Nederland begint zaterdag aan de nieuwe Nations League-campagne met een thuiswedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina. Kan Oranje z’n eerste match sinds de verloren halve finale op het EK winnend afsluiten? 

Meer krantenkoppen in België

Isabel Lebbe neemt afscheid van gemeentepolitiek: “Extra tijd voor andere zaken”

Isabel Lebbe (45) uit de Kattestraat in Abele staat niet meer op de lijst van CD&V voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De voorbije jaren was ze onder andere OCMW-voorzitter en voorzitter van de gemeenteraad. Nu zetelt ze nog in het Bijzonder Comité voor Sociale Dienst.
The post Isabel Lebbe neemt afscheid van gemeentepolitiek: “Extra tijd voor andere zaken” appeared first

Lees meer »

Vanaf 22 september hinder door werken op E40 tussen Oostduinkerke en Veurne

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt van zondagavond 22 september tot zaterdag 28 september op de E40 tussen Oostduinkerke en Veurne. Daar wordt vier kilometer wegdek vernieuwd. Tijdens de werken zal er hinder zijn voor het verkeer in beide richtingen. Er worden ook op- en afritten afgesloten.
The post Vanaf 22 september hinder door werken op E40 tussen Oostduinkerke

Lees meer »

Sportcenter Get Fit in Waregem bestaat tien jaar: “Geen traditionele fitness met een fabrieksgevoel”

In het Waregem Sport Center in de Bergstraat kun je niet naast Get Fit om. In de imposante inkomhal vind je links de mooie fitnessruimte die veel ruimte biedt aan sportievelingen die hun conditie willen verbeteren en/of op peil houden. Zaakvoerders Aaron en moeder Judith zijn trots op hun zaak die in combinatie met de zusterclub in Nazareth inmiddels tien

Lees meer »

“Taekwondo is al jaren mijn grote uitlaatklep”

Taekwondo Dojang is een nieuw seizoen gestart in de mattenzaal van De Groene Meersen. Fien Allemeersch uit Snellegem beoefent de Koreaanse vechtkunst al 16 jaar. “Iedereen kan deze sport beoefenen, je hoeft er niet sterk uit te zien.”
The post “Taekwondo is al jaren mijn grote uitlaatklep” appeared first on KW.be.

Lees meer »

G-voetbal J.V.V. Sint-Andries gaat vijfde werkjaar in: “Geweldige sportervaring voor G-sporters”

Bij de G-ploeg van J.V.V. Sint-Andries zijn ze trots op de kleinschalige, sociale werkgroep waar plezier en gezelligheid centraal staan. “Onze missie is om elke G-sporter een geweldige sportervaring te bieden, ongeacht zijn niveau of vaardigheden. Puur voor het plezier.”
The post G-voetbal J.V.V. Sint-Andries gaat vijfde werkjaar in: “Geweldige sportervaring voor G-sporters” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man die doodgeschoten werd in Dendermonde, had vermoedelijk een psychose: wat is dat?

De man die door de politie in Dendermonde doodgeschoten is, zou een psychose gehad hebben. "Dat is een situatie van complete overspoeling waarbij patiënten binnenkomende prikkels niet meer kunnen verwerken en de realiteit anders gaan interpreteren", zegt psychiater Kirsten Catthoor. Een heftige ervaring die ook risico’s kan inhouden voor de patiënt en de omgeving. "Betere samenwerking tussen de geestelijke gezondheidszorg

Lees meer »

Bakker Jan leeft zich uit met bolletjestaart voor toprenster Justine Ghekiere en marspeinen eendjes voor de Duck Race

Justine Ghekiere wordt komende maandag in De Leest in Izegem gehuldigd. Het sein voor ‘Bakker Jan’ om een ‘bolletjestaart’ te ontwikkelen als eerbetoon aan de renster die in de afgelopen Ronde van Frankrijk de bolletjestrui pakte nadat ze eerder ook al een rit had gewonnen. Maar het kan niet op voor ‘Bakker Jan’, die straks de fakkel doorgeeft aan zijn

Lees meer »

Biden noemt dood Amerikaans-Turkse activiste “blijkbaar een ongeluk”

Het Israëlische leger noemt het “heel waarschijnlijk” dat een schot van een soldaat “onrechtstreeks en onbedoeld” een Amerikaans-Turkse activiste gedood heeft. Dat blijkt uit eigen onderzoek. De Amerikaanse president Joe Biden noemde de dood van de activiste “blijkbaar een ongeluk”. Bij een luchtaanval op Khan Younis zijn volgens het gezondheidsministerie van de extremistische Palestijnse organisatie zeker negentien doden gevallen. Het

Lees meer »

15 cursisten Eerste Hulp Verlener Rode Kruis en drie simulanten krijgen brevet

De afgelopen maanden organiseerde het Rode Kruis een basiscursus EHBO, die op de nodige belangstelling kon rekenen. Op de brevetuitreiking benadrukte afdelingsvoorzitter van Rode Kruis Hinterland Dieter Debacker het belang van deze vrijwilligers, die zich niet alleen engageren tot het volgen van de cursus maar ook steeds aanwezig zijn op evenementen allerhande en altijd paraat
The post 15 cursisten

Lees meer »

Warandewijk in Gistel houdt na bijna 30 jaar laatste wijkfeest: “Een feest in een refter of lokaaltje, ziet niemand zitten”

Voor een laatste keer hield de Warandewijk een wijkfeest. Want na 25 edities trekken de organisatoren er de stekker uit. “Afgelopen zondag kwamen er opnieuw zo’n 75 feestvierders opdagen, dat is niet niks, hé.“We stoppen op een hoogtepunt”, klinkt het.
The post Warandewijk in Gistel houdt na bijna 30 jaar laatste wijkfeest: “Een feest in een refter of lokaaltje,

Lees meer »