Gruwelijke beelden tonen hoe Russische raketaanval speeltuin in Charkiv viseert: meisje (14) komt om

Gruwelijke beelden uit Oekraïne: het onthoofde lichaam van een 14-jarig meisje zit levenloos op een bankje naast een speeltuin in Charkiv. Een Russische raket is er seconden eerder ingeslagen. Haar moeder schreeuwt het iets verderop uit van verdriet. 

Meer krantenkoppen in België

Groen-zwarte balans na vijf speeldagen: “Het vorige seizoen evenaren zit er niet in”

Cercle Brugge ging de interlandbreak in met vijf speeldagen op de teller. Daarin verzamelde het vier luttele punten. In de transferperiode onderging vooral de verdediging een metamorfose. Siquet, Daland en Popovic vertrokken, maar ook op het middenveld laat het vertrek van Lemaréchal en Lopes Da Silva een leemte achter. Voorin bleef topschutter Kevin Denkey dan weer.
The post Groen-zwarte

Lees meer »

“Ik ben opgevoed door varkens”: volgeling van Pelicot drogeert en verkracht zijn eigen vrouw

Had Dominique Pelicot, de Fransman die zijn vrouw jarenlang drogeerde en liet verkrachten door onbekenden, een volgeling? Het lijkt er sterk op. Jean-Pierre M. (63) is alvast een van de 51 verdachten in het proces. Eén belangrijk verschil met de rest: M. wordt vervolgd voor de verkrachting van zijn eigen vrouw. Hij had de modus operandi van Pelicot helemaal overgenomen.

Lees meer »

Mégane werd opgelicht met valse bankapp: hoe herken je ze?

Opgelet voor oplichters die betalen met een nagemaakte bankapp. Onze redactie ontving verschillende getuigenissen van slachtoffers. Zo ook van Mégane uit Menen. Zij verkocht een dure laptop aan iemand die in haar bijzijn het bedrag leek over te schrijven via een bankapp. Die bleek vervalst. Het geld kreeg ze niet en de laptop was weg. Hoe herken je die apps

Lees meer »

Officieel openingsfeest van gloednieuw podiumkunstenpaleis StAPwest in Veurns Suikerpark

Leerlingen en docenten van StAPwest Veurne verhuisden eerder dit jaar al naar hun nieuwe stek in het Veurnse Suikerpark. Maar zaterdag 14 september werd de officiële opening gevierd met een inhuldigingsbord en een feestelijke opendeurdag waarbij iedereen het gebouw kon verkennen. Er waren onder andere toonmomenten, workshops en proeflessen.
The post Officieel openingsfeest van gloednieuw podiumkunstenpaleis StAPwest in Veurns

Lees meer »

Na groepsgesprek van twee uur is de Vlaamse formatie weer (even) gered: “Met de juiste toegevingen kan het snel gaan”

Tijdens een twee uur durende therapeutische sessie rookten de Vlaamse toponderhandelaars donderdagmiddag samen de vredespijp. Nadat iedereen zijn hart had gelucht, werd een agenda met de inhoud afgesproken voor de volgende dagen. N-VA, Vooruit en CD&V beseffen dat ze tot elkaar veroordeeld zijn. Zaterdag buigen ze zich opnieuw over de grote resterende knelpunten. Formateur Matthias Diependaele (N-VA) herhaalt niet langer

Lees meer »

Anna Grymonprez op 102-jarige leeftijd overleden

Op vrijdag 13 september is Anna Grymonprez overleden. De Moorsleedse vierde onlangs nog haar 102de verjaardag. Anna woonde haar ganse leven langs de Oude Heirweg, op de grens van Moorslede met Beitem.
The post Anna Grymonprez op 102-jarige leeftijd overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brussels formateur David Leisterh (MR) verwerpt eis Nederlandstalige collega Elke Van den Brandt (Groen) over lage emissiezone

David Leisterh (MR), de Franstalige Brusselse formateur, verwerpt de eis van zijn Nederlandstalige collega Elke Van den Brandt (Groen) om het plan over uitstel van de lage-emissiezone in te trekken. Volgens Van den Brandt is dat de enige manier om het vertrouwen te herstellen en een noodzaak om verder te kunnen onderhandelen over de vorming van een nieuwe Brusselse regering.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klaverveld speelt twee uiteenlopende voorstellingen: Van bittere ernst tot komedie

Woonzorgcentrum Klaverveld pakt uit met twee theaterstukken. ‘DeMensZien bij dementie’ is gebaseerd op waargebeurde verhalen en wordt op de planken gebracht in september. In april is het tijd voor het luchtige werk met de komedie ‘Boer zocht vrouw’.
The post Klaverveld speelt twee uiteenlopende voorstellingen: Van bittere ernst tot komedie appeared first on KW.be.

Lees meer »