Dronken bestuurder die vrienden Wim en Joyce doodreed, riskeert 18 maanden celstraf

Vandaag/dinsdag is het proces van Louis W. gestart in de politierechtbank van Mechelen. Twee jaar geleden reed hij zijn vrienden Wim Janssens (37) en Joyce Van Roosbroeck (36) dood nadat hij te snel reed en te veel had gedronken.

 

Meer krantenkoppen in België

FOS De Jakketoes haalt Frank Deboosere naar Izegem

FOS De Jakketoes en Cultuursmakers nodigen op woensdagavond 18 september weerman Frank Deboosere uit in De Leest. Het belooft een boeiende avond te worden met een al even boeiende man aan het woord. Wie er nog bij wil zijn, moet zich haasten.
The post FOS De Jakketoes haalt Frank Deboosere naar Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Parket vordert zes jaar cel tegen Matteo Salvini

Op een proces over migranten op de Middellandse Zee heeft het parket een gevangenisstraf van zes jaar gevorderd tegen de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini. De voorzitter van de rechtse regeringspartij Lega wordt vervolgd omdat hij in 2019 als minister van Binnenlandse Zaken een schip van een Spaanse hulporganisatie wekenlang de toegang tot een haven weigerde.

Lees meer »

Toestand van Franse serieverkrachter Dominique Pelicot “verergerd”, keert “in het beste geval pas maandag” terug naar rechtbank

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pelicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal “in het beste geval” pas maandag voor de strafrechtbank van Vaucluse kunnen verschijnen. De man is al drie dagen op rij ziek en afwezig en zijn toestand is nog “verergerd”, meldt de voorzitter van het hof, Roger Arata.

Lees meer »

“Ik heb een platte band, kun je komen?” Hoe een vriendendienst het leven kost aan boezemvrienden Junior (19) en Amel (19)

Ze waren boezemvrienden. Ze kenden elkaar al sinds ze allebei twee maanden oud waren. Voor de families van Junior (19) en Amel (19) is er één schrale troost na het ongeval dat de twee jongemannen het leven kostte: ze stierven allebei naast hun beste vriend. “Die twee deden alles samen, ze waren er altijd voor elkaar. Dat bewijst het ongeval

Lees meer »

“Goeie voetballer, die Kevin, maar van handbal kent hij niet veel”: handbalwereld ontzet over uitspraak van De Bruyne

“Van links naar rechts en terug. We speelden te veel handbal”. Dat was het oordeel van Kevin De Bruyne over de slappe eerste helft van de Rode Duivels tegen Israël, vrijdagavond. Een uitspraak die in handbalmiddens op een ijskoude steen viel: “Wie zoiets zegt, kent niets van onze sport. Passief spel, eindeloos heen-en-weer getik zoals je in het voetbal zo

Lees meer »

Cercle Leopold Kring uitzonderlijk open voor publiek

Ter gelegenheid van de festiviteiten rond 100 jaar Vliegschool in Wevelgem worden de deuren van de Kring Leopold opengezet. De medewerkers van de Flanders Aviation Society (FAS) stopten er dagenlang werk in om het iconische gebouw op te ruimen. Enkel op zaterdag 14 en zondag 15 september is het te bezichtigen voor het publiek.
The post Cercle Leopold Kring

Lees meer »

Gent houdt veiling tegen van historische brief die Queen Elizabeth I schreef: “Die brief hoort hier thuis, bij ons”

Gent eist een brief op die de Britse koningin Elizabeth I in 1578 schreef aan de toenmalige politieke leider van Gent. “De brief hoort thuis in ons archief”, vindt het stadsbestuur. Eén probleem: het unieke historische document, waarvan de waarde wordt geschat op een slordige 20.000 euro, wordt volgende week donderdag openbaar geveild in Schotland.

Lees meer »

Ruben Van Gucht komt terug op ‘vrouwenbenen-incident’: “Wij organiseren onze relatie op onze eigen manier”

Ruben Van Gucht (37) beleefde een drukke sportzomer, waarin hij maar liefst elf weken in het buitenland doorbracht voor onder andere het EK voetbal en de Olympische Spelen. Tijdens een uitzending op Radio 2 ontstond er ophef toen onverwacht de benen van een onbekende vrouw in beeld verschenen. In het programma ‘Café congé’ blikt de sportjournalist nu terug op dat

Lees meer »