Betsy en Aurel klinken op zestig jaar huwelijk

Aurel Vermote en Betsy Schoutteten stapten op 3 augustus 1964 in het huwelijksbootje. Het echtpaar uit de Kerkstraat is inmiddels zestig jaar getrouwd. De gelegenheid voor het gemeentebestuur om hen in de bloemetjes te zetten.

Aurel en Betsy gaan al zestig jaar samen door het leven. Aurel is een geboren en getogen Moorsledenaar. Samen met zijn broer Willy en twee zussen, Jenny en Anny, beleefde hij er een mooie kindertijd. Na zijn lagere schoolperiode in Moorslede trok Aurel naar de vakschool in Roeselare. Daarna ging hij aan de slag bij meubelen Defrancq-Beheydt. Hij zou er 40 jaar werken. Betsy woonde eigenlijk op grondgebied Ledegem, maar haar sociale leven speelde zich vooral af in Dadizele. Daar liep ze ook school. Betsy groeide op met vijf broers en vier zussen. Na de lagere school trok Betsy naar het middelbaar in Ingelmunster om daarna nog twee jaar een kappersopleiding te volgen in Kortrijk. Betsy zou twintig jaar als kapster werken. Van 1982 tot 1991 kon je haar vinden achter de toog van de cafetaria van de sporthal in Beselare, maar wellicht kennen de meesten in Moorslede haar als de uitbaatster van de cafetaria van het zwembad van Moorslede.

Zaal Flandria

Het diamanten echtpaar leerde elkaar kennen in zaal Flandria in Ledegem. Het koppel stapte op 3 augustus 1964 in de basiliek van Dadizele in het huwelijksbootje. Na het huwelijk ging het koppel eerst in Ledegem wonen. Na negen jaar verhuisden Aurel en Betsy naar Den Drogen in Moorslede. Ze woonden er tot het jaar 2000. De woning werd te groot en uiteindelijk trokken ze naar hun appartement in de Kerkstraat. Aurel en Betsy zijn de trotse ouders van één dochter: Doenja. Inmiddels is er met Lucca ook een kleinzoon. Aurel en Betsy maakten gedurende hun leven verschillende mooie reizen. Aurel is in Moorslede gekend van de plaatselijke biljartclub. Hij was ook lang actief binnen het minivoetbal. Betsy houdt van lezen, fietsen en wandelen. (BF)

The post Betsy en Aurel klinken op zestig jaar huwelijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Shakira stormt van podium af, nadat fans onder haar rok proberen te filmen

Wat een leuke avond moest worden voor Shakira, eindigde in mineur. De zangeres stelde haar nieuwste single ‘Solerta’ voor in de nachtclub LIV in Miami. Ze danste op het podium met een brede glimlach, tot ze opmerkte dat enkele feestvierders onder haar jurk probeerden te filmen. Shakira maakte meteen duidelijk dat hun gedrag ongepast was, maar daar gaven de personen

Lees meer »

Waterpeil Donau blijft stijgen: Slovakije en Hongarije bereiden zich voor op overstromingen – Dodentol opgelopen tot 15

Het waterpeil in de Donau blijft stijgen. In de Slovaakse hoofdstad Bratislava en de Hongaarse hoofdstad Boedapest worden maatregelen genomen om de dreigende wateroverlast in te perken. Het dodental na de passage van cycloon Boris is intussen opgelopen tot vijftien: in Roemenië kwamen zes slachtoffers om het leven, in Polen vijf, in Oostenrijk drie en in Tsjechië één. Heel wat

Lees meer »

Apple mag oortjes gebruiken als gehoorapparaat in VS

Volwassenen met licht tot matig hoorverlies, zullen later dit jaar bepaalde AirPods, draadloze oortjes van de Amerikaanse techgigant Apple, kunnen gebruiken als gehoorapparaat. De Amerikaanse gezondheidsautoriteit (FDA) heeft daarvoor ontwikkelde software van Apple goedgekeurd.

Lees meer »

Trump reageert tevreden: “Dit was mijn beste debat”

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump reageert “heel tevreden” na afloop van het felle debat met de Democratische kandidaat Kamala Harris. Politieke analisten stellen nochtans dat Harris het debat met vlag en wimpel heeft gewonnen. “Ik vond haar zwak”, aldus Trump.

Lees meer »

Cercle Leopold Kring uitzonderlijk open voor publiek

Ter gelegenheid van de festiviteiten rond 100 jaar Vliegschool in Wevelgem worden de deuren van de Kring Leopold opengezet. De medewerkers van de Flanders Aviation Society (FAS) stopten er dagenlang werk in om het iconische gebouw op te ruimen. Enkel op zaterdag 14 en zondag 15 september is het te bezichtigen voor het publiek.
The post Cercle Leopold Kring

Lees meer »

Sofie Lemaire viert 1.000ste aflevering van haar radioprogramma: “Je moet soms zot zijn om dit vol te houden”

Komende zondag viert radiopresentatrice Sofie Lemaire (40) de duizendste aflevering van haar programma ‘De wereld van Sofie’ met een speciale uitzending in de Roma. Al bijna de helft van haar leven is ze te horen op de radio. Wij spraken met haar over rust vinden in de chaos, haar activistische kantje en een mogelijke theatershow. “Shit, ik klink nu echt

Lees meer »

Dams schepen Britta Roelants in ziekenhuis na herseninfarct en -bloedingen: “De toestand is ernstig”

Schepen van Jeugd en Onderwijs Britta Roelants (CD&V Plus) werd zaterdag getroffen door een herseninfarct, die later in het ziekenhuis nog gevolgd werd door hersenbloedingen. “De toestand is ernstig. We hopen allemaal op een volledig herstel”, reageert burgemeester Joachim Coens. Van een vervanging als schepen is nog geen sprake.
The post Dams schepen Britta Roelants in ziekenhuis na herseninfarct

Lees meer »

Ook vrijdag geen vluchten op luchthaven Charleroi: 30.000 passagiers getroffen

De staking op de luchthaven van Charleroi gaat ook vrijdag door. Dat bevestigt de luchthaven donderdagavond. Uit voorzorg zijn daarom alle vluchten van vrijdag, zowat 200 in totaal, geannuleerd. Bijna 30.000 passagiers zijn getroffen. Het verzoeningsoverleg tussen vakbonden en directie, van morgen, is ook geschrapt. Er is wel een intern overleg morgenvroeg.

Lees meer »

Recordaantal plantjes verkocht voor Kom Op Tegen Kanker in Kortrijk

Op 13, 14 en 15 september vond de 30ste editie plaats van het Plantjesweekend ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. Duizenden vrijwilligers in heel Vlaanderen verkochten naar jaarlijkse gewoonte azalea’s aan 8 euro per plantje.
The post Recordaantal plantjes verkocht voor Kom Op Tegen Kanker in Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Schepen Christophe Vandererven uit Anzegem stopt met lokale politiek “Ga me enkel nog omringen met positieve mensen”

De kogel is door de kerk. Schepen Christophe Vandererven (53) kondigde op de voorbije gemeenteraad van dinsdag 10 september aan dat hij geen kandidaat meer is voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Ik had alles klaar voor een nieuwe partij met een volle lijst en een realistisch programma, doch na een grondige evaluatie en reflectie op de voorbije zes jaar als schepen,

Lees meer »

Kratstapelen tijdens opendeur brandweer Hooglede

Op zondag 15 september organiseert de brandweerpost van Hooglede hun jaarlijkse opendeurdag. Dit jaar pakken ze het speciaal aan, want tijdens die opendeur organiseren zij ook de eerste editie van het West-Vlaams kampioenschap kratstapelen voor West-Vlaamse brandweerlieden en Hoogleedse verenigingen.
The post Kratstapelen tijdens opendeur brandweer Hooglede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bart Van Opstal uit ‘Big Brother’ naar parlement: “VTM heeft ooit artikel over mij en Vlaams Blok verboden”

Op z’n cv stonden al ‘Big Brother’-deelnemer, politieagent en café-uitbater, en nu is daar parlementslid bijgekomen. Zo’n 8.000 voorkeurstemmen leverden Bart Van Opstal (49) een zitje op naast Tom Van Grieken. “Mijn vader zaliger zou zo fier zijn nu. Hij maakte zich zorgen wat er van mij zou worden”, klinkt het in ‘Dag Allemaal’. Een openhartig gesprek over zijn politieke

Lees meer »