Banken vechten om staatsbonmiljarden: heeft minister Van Peteghem definitief de spaarmarkt opengebroken? 

Meer dan een half miljoen Belgen krijgen morgen samen meer dan 22 miljard euro op hun rekening gestort. Na een jaar komt het geld van de staatsbon weer vrij. Banken beconcurreren elkaar met hoge rentes om dat geld binnen te halen. Heeft de staatsbon de spaarmarkt opengebroken of gaat het om "nepconcurrentie"? 

Meer krantenkoppen in België

KWS Oudenburg heeft iets recht te zetten

Na 2-0-verlies bij Ingelmunster deed KWS Oudenburg (2A) thuis tegen Loppem wat moet. Winnen, zelfs met duidelijke cijfers (4-0). Zondag komt het punteloze Daring Brugge op bezoek. Kris Mahieu (35) verwacht een pittig duel. Halfweg de eerste periode van de eerste thuismatch van het seizoen opende Mahieu de score. Hij verzilverde een rechtstreekse vrije trap.
The post KWS Oudenburg

Lees meer »

Team Kortrijk gaat voor recordverkoop azaleaplantjes voor Kom Op Tegen Kanker

De bestuursleden deelden vandaag 5.500 azalea’s uit aan de ruim 50 vrijwilligers die zich klaarstoomden voor het Plantjesweekend KOTK op 13, 14 en 15 september. Er komen er nog, we ambiëren een record van 12.500 stuks”, zegt coördinator Pascale Goeminnen.
The post Team Kortrijk gaat voor recordverkoop azaleaplantjes voor Kom Op Tegen Kanker appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Van totale vernedering naar totale transformatie”: ‘Achter de schermen’-duo schittert in ‘Celebrity Klopjacht’

In de derde aflevering van ‘Celebrity Klopjacht’ zagen we hoe Pieterjan Marchand en Jeff Bronder, bekend van ‘Achter de schermen’, gepakt werden door de speurders. Maar dat gebeurde wel in stijl. “We zijn toch geslaagd in onze opzet.”
The post “Van totale vernedering naar totale transformatie”: ‘Achter de schermen’-duo schittert in ‘Celebrity Klopjacht’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onze man geeft de BV-versie van ‘Komen eten’ 6 op 10: “Minder gekissebis, maar of dat nu per se beter is…”

“Een vaste waarde in het marginalere assortiment van het tv-aanbod. Al is het nu toch een beetje anders.” Acteur Titus De Voogdt omschreef de comeback van ‘Komen eten’ maandagavond bijzonder treffend. Door het format een BV-sausje te geven, komt de nadruk op feelgood te liggen. Veel sfeer en gezelligheid, weinig gekissebis en tactische spelletjes. Maar of dat per se beter

Lees meer »

De Parette organiseert eerste sneukeltocht in Harelbeke

Dienstencentrum De Parette vond een originele manier om hun werking in de kijker te zetten: al sneukelend de buurt rond lokaal De Parette verkennen en op de tussenstops nader kennismaken met de vrijwilligers van het Dienstencentrum die een woordje uitleg geven over de werking. “Het opzet is van deze eerste editie een jaarlijkse sneukelwandeltocht te maken”, luidt het.
The

Lees meer »

Verdachte van steekpartij in Oostende geïdentificeerd

In het onderzoek naar een steekpartij in juli 2023 in Oostende is een verdachte geïdentificeerd. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een 41-jarige man uit Nieuwpoort werd neergestoken toen hij drugs wilde kopen van een vermoedelijk Nederlandse dealer.

Lees meer »

Welke holdings werken ook voor u?

18:43 Bij D’Ieteren hebben twee familietakken deze week een deal afgeklopt die de kleine belegger benadeelt. Dat komt ongelegen, want de Belgische holdings blijven met een hoge beurskorting kampen. De Tijd …

Lees meer »

Feestcomité schenkt cheque aan vzw MUZURI

Het feestcomité De Pleinfeesten overhandigde een cheque van 250 euro aan de organisatie vzw MUZURI. Het gaat om een deel van de opbrengst van de jaarlijkse Pleinfeesten in Sint-Andries. De vzw MUZURI zet zich in voor vrouwen en kinderen die het slachtoffer zijn van oorlogsgeweld in Congo, meer bepaald in de regio Goma. Dit gebied
The post Feestcomité schenkt

Lees meer »

Djoels opnieuw aan het werk in Hooglede

Kunstenares Djoels werkte sinds donderdag 29 augustus tot 2 september aan een gigantisch portret van Warden Oom op de zijgevel van vrijetijdspunt Trimard. “De naam Trimard verwijst naar een van de meest succesvolle boeken die Warden Oom heeft geschreven. Het boek Trimards vertelt het verhaal van seizoensarbeiders die naar Frankrijk trokken. Residentie Zevekote, gelegen boven
The post Djoels opnieuw

Lees meer »