Arne Engels na selectie Duivels en toptransfer naar Celtic: “Nu moet ik ook tonen dat ik het waard ben”

Fris, monter en duidelijk blij om Rode Duivel te zijn. Het discours van Arne Engels (20): “Ik kan de nationale ploeg veel energie en de wil om te winnen bijbrengen.” 

Meer krantenkoppen in België

Alides nodigt uit voor kennismaking met bouwproject Vue: “Flats voldoen aan de modernste normen”

Op de site van de voormalige verfspecialist in Veurne, op de hoek van de Brugsesteenweg en de Zannekinlaan, schieten de werken van het unieke bouwproject Vue van projectontwikkelaar en investeerder Alides goed op. De oplevering is voorzien begin 2025.
The post Alides nodigt uit voor kennismaking met bouwproject Vue: “Flats voldoen aan de modernste normen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Parket vordert zes jaar cel tegen Matteo Salvini

Op een proces over migranten op de Middellandse Zee heeft het parket een gevangenisstraf van zes jaar gevorderd tegen de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini. De voorzitter van de rechtse regeringspartij Lega wordt vervolgd omdat hij in 2019 als minister van Binnenlandse Zaken een schip van een Spaanse hulporganisatie wekenlang de toegang tot een haven weigerde.

Lees meer »

Voortaan gaan GBS Blauwepoort en GBS Kooigem door het leven als ‘Gemeenteschool KOlibrie’

Gemeentelijke basisscholen Blauwepoort aan het Halenplein en Kooigem aan Kooigemplaats krijgen een nieuwe identiteit als ‘Gemeenteschool KOlibrie’. Deze rebranding, het resultaat van een intensief intern traject, weerspiegelt de hernieuwde missie en kernwaarden van de school.
The post Voortaan gaan GBS Blauwepoort en GBS Kooigem door het leven als ‘Gemeenteschool KOlibrie’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Comeback van Cuesta na tien jaar zorgt weer voor opmerkelijke kunst in Tielt

Cuesta is terug. Op verschillende locaties in Tielt is de opbouw van acht kunstwerken deze week van start gegaan. En wie zich de vorige edities herinnert, weet dat het allesbehalve een klassieke ‘beeldenroute’ wordt. Zo komt straks in de Tramstraat een levensgrote kopie van de ajuinvormige spits van de Hallentoren. “Dat werk is een knipoog naar de fusie”, weet curator

Lees meer »

“Dat een vrouw verkracht wordt in de gevangenis omdat de panic button niet werkt? I want you to panic”

“De overbevolking in de gevangenissen is een reëel probleem, maar is in het verhaal van de brutale verkrachting van een maatschappelijk werker eerder een dooddoener. Hoe durft men zo’n laks veiligheidsbeleid hanteren? Het is karikaturaal dat na dit majeure incident blijkt dat meerdere ‘panic buttons’ niet werken. Dat moet voor veel paniek zorgen”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde.

Lees meer »

23ste Kinderfoor is met net geen 3.000 kinderen opnieuw schot in de roos

Spelen, ravotten, knutselen en deelnemen aan activiteiten die meestal voor volwassenen zijn, dat is in een notendop hoe de Kuurnse Kinderfoor kan omschreven worden. Het zonnige weer en het uitgebreide aanbod aan activiteiten zorgden er alvast voor dat afgelopen zondagnamiddag bijna 3.000 kinderen deelnamen aan de 23ste editie van de Kinderfoor, die dit jaar voor de eerste maal plaatsvond in

Lees meer »

Zijn stem was wereldbe­roemd, maar als kind sprak hij jarenlang níét: het straffe ver­haal van James Earl Jones

Zijn vader vertrok om prize fighter te worden, zijn moeder liet hem achter bij zijn grootouders. Nee, filmlegende James Earl Jones, die maandag overleed, had geen makkelijk leven. Als kind was hij zo getraumatiseerd dat hij jarenlang niet kón spreken: “Op school communiceerde ik met briefjes, later begon ik te stotteren.” Hoe slaagde de man achter Darth Vader en Mufasa

Lees meer »

Zelensky legt deze maand “overwinningsplan” voor aan Biden: “Offensief in Koersk had verhoopt effect”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zal deze maand nog zijn Amerikaanse ambtgenoot Joe Biden ontmoeten. Hij zal hem dan “het overwinningsplan” van Oekraïne op Rusland voorstellen. “De oplossingen zijn allemaal met elkaar verbonden en zullen Oekraïne voldoende kracht geven op het pad richting vrede”, klonk het op een persconferentie in Kiev. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in

Lees meer »