Alerte medewerker voorkomt ramp in Amsterdam: “Water zou tot aan ramen van huizen staan”

Delen van Nederland en met name Amsterdam ontsnapten vorig jaar november aan een overstroming. Dat is de conclusie van een rapport van de Nederlandse Rijkswaterstaat, het orgaan dat verantwoordelijk is voor de waterhuishouding in het land. Doordat een onderdeel van een complex bij IJmuiden niet werkte, stroomde water urenlang ongeremd het land in.

 

Meer krantenkoppen in België

Man (50) uit Diksmuide voor rechter na anderhalf jaar partnergeweld: “In onze cultuur bel je niet snel politie”

Een 50-jarige man uit Diksmuide riskeert een principiële straf omdat hij anderhalf jaar lang feiten van partnergeweld pleegde op zijn vrouw. Het gaat niet om zware feiten, en daarom vroeg de procureur maar een maand met uitstel. Volgens het slachtoffer gebeurden ze wel regelmatig. “In onze cultuur bel je nu eenmaal niet snel de politie.”
The post Man (50)

Lees meer »

Twee grote winnaars in paar weken tijd bij Krantenwinkeltje 54 in Oostende: “Ze beloofden me allebei een fles drank”

Bij Krantenwinkeltje 54 in de Jules Peurquaetstraat 54 in Oostende waren er de voorbije weken twee grote winnaars. “De winnaars beloofden me een fles drank”, zegt een trotse uitbater Said Hassanpoor.
The post Twee grote winnaars in paar weken tijd bij Krantenwinkeltje 54 in Oostende: “Ze beloofden me allebei een fles drank” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaamse gemeenten halen recordbedrag van 124 miljoen euro op met boetes

De Vlaamse steden en gemeenten hebben vorig jaar in totaal een recordbedrag van 124 miljoen euro opgehaald aan boetes. Het gaat vooral om GAS-boetes. Ter vergelijking: aan het begin van de bestuursperiode, in 2019, werd een dikke 43 miljoen euro opgehaald met gemeentelijke boetes. Dat meldt VRT op basis van cijfers van Statistiek Vlaanderen.

Lees meer »