WEERBERICHT. Eerste schooldag start warm, hier en daar kans op stevig onweer

Het weer is maandag warm en onstabiel met plaatselijk vrij krachtige onweersbuien. Dat meldt het KMI. De temperaturen lopen op tot 28 graden. 

Meer krantenkoppen in België

Vanaf oktober nog maximum 50 kilometer per uur op Parijse ring

Vanaf 1 oktober mag er op de ring rond Parijs nog maar 50 kilometer per uur gereden worden. Dat heeft burgemeester Anne Hidalgo maandag gezegd, die benadrukt dat een dergelijke maatregel wel degelijk binnen haar bevoegdheden valt. “We zijn er al achttien jaar mee bezig, dus het is niet nieuw”, verklaarde ze op RTL.

Lees meer »

“Ik wil mensen samenbrengen”: Patrick Steen alias Pat Stone uit Leke maakt furore als assemblagekunstenaar

Pat Stone is het artistieke alter ego van Patrick Steen (63), die gehuwd is met Christel Desmyttere en in Diksmuide woont. Naast heel wat eigen tentoonstellingen en opdrachten voor steden en gemeenten, zag hij ook tal van zijn werken bekroond worden.
The post “Ik wil mensen samenbrengen”: Patrick Steen alias Pat Stone uit Leke maakt furore als assemblagekunstenaar appeared

Lees meer »

Schoenenketen Bristol failliet verklaard: 160 jobs gaan verloren

Het doek is zoals verwacht gevallen over de schoenenketen Bristol. De ondernemingsrechtbank van Antwerpen, afdeling Hasselt, heeft donderdag het faillissement uitgesproken van Euro Shoe Group, de vennootschap achter de keten. Dat meldt vakbond ACV Puls en het bedrijf bevestigt het nieuws. Een 160-tal mensen op de hoofdzetel en het logistiek centrum in Beringen verliezen hun baan.

Lees meer »

Goud voor Luc Larmuseau en Marie-Rose Dendauw

Luc Larmuseau en Marie-Rose Dendauw zijn 50 jaar getrouwd. “Luc vroeg me ten dans op een boerenbal in zaal Cortina in Wevelgem en ik was op slag verliefd op die slanke man”, lacht Marie-Rose. “Na een vrijage van twee jaar trouwden we op 30 augustus 1974 voor de wet en negen maanden later voor de kerk.”
The post Goud

Lees meer »

Pélicot zal vandaag dan toch niet getuigen in verkrachtingsproces: zeventiger verschijnt “zichtbaar verzwakt” in rechtbank en wordt naar dokter gestuurd

Dominique Pélicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pélicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, is woensdag – voor de derde dag op rij – ziek. Van de rechter mocht de hoofdbeschuldigde – “zichtbaar verzwakt”, zo schrijft het Franse persagentschap AFP – beschikken voor een medisch onderzoek. Hij heeft dus nog steeds niet kunnen getuigen in

Lees meer »

Dief dringt op klaarlichte dag binnen bij Brugse tennisclub: “Hij nam voor honderden euro’s aan sigaretten en een tennisracket mee”

De Brugse tennisclub In ‘t Vrije kreeg woensdagochtend een inbreker over de vloer. De club was door het hevige regenweer gesloten en daarom nam de indringer alle tijd om zijn ronde te doen. Al bleef zijn buit uiteindelijk beperkt. “Het is al de derde keer dat we hier ongewenst bezoek krijgen”, klinkt het.
The post Dief dringt op klaarlichte

Lees meer »