VRT-CEO Delaplace woensdag om tekst en uitleg gevraagd in Vlaams Parlement

Het Vlaams Parlement roept woensdag om 14 uur een ad hoc commissie samen om de toestand bij de VRT te bespreken. Daarbij zal CEO Frederik Delaplace uitgenodigd worden om tekst en uitleg te geven bij de herschikking van de VRT-top.

 

Meer krantenkoppen in België

Noord-Korea plant uitbreiding van nucleair arsenaal

Pyongyang gaat zijn kernwapenarsenaal uitbreiden, heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un maandag gezegd in een toespraak naar aanleiding van de nationale feestdag. Dat bericht het staatspersbureau KCNA dinsdag. “Het beleid om de nucleaire strijdkrachten op te bouwen door het aantal kernwapens exponentieel te doen stijgen zijn we nu perfect aan het uitvoeren”, zei Kim.

Lees meer »

Trump dreigt Taylor Swift na haar steunbetuiging voor Kamala Harris: “Ze zal er een prijs voor betalen”

Taylor Swift steekt het niet onder stoelen of banken: ze zal deze presidentsverkiezingen stemmen op Kamala Harris. Die keuze maakte ze woensdag ook nog eens bekend op Instagram na het verkiezingsdebat tusen Trump en Harris. Iets waar de Amerikaanse oud-president Donald Trump (78) niet mee gediend lijkt. “Ik was toch al geen fan van haar”, vertelt hij aan ‘Fox News.

Lees meer »

Storm Boris kost leven aan vier mensen na overstroming door zware regenval in Roemenië, eerste dorpen geëvacueerd in Polen, Tsjechië en Oostenrijk

Verschillende landen in Oost-Europa zetten zich schrap voor cycloon Boris. Weerdiensten verwachten extreme regenval en waarschuwen voor overstromingen. In het grensgebied tussen Tsjechië en Polen treden rivieren al uit hun oevers als gevolg van de aanhoudende regen, en werden al twee dorpen geëvacueerd. Volg het nieuws over de extreme weersomstandigheden in deze liveblog.

Lees meer »

Brusselse gezinnen doen het steeds vaker zonder auto

Meer dan een kwart van de gezinnen in België (27,6 procent) had geen eigen auto in 2023. In Brussel is dat zelfs meer dan de helft, terwijl de Vlaamse huishoudens net het vaakst wel één of meer auto’s hebben. Dat blijkt uit gegevens van het Belgische statistiekbureau Statbel.

Lees meer »

Brazilië neemt miljoenen in beslag van bedrijven Elon Musk

In Brazilië heeft een rechter van het Hooggerechtshof de overdracht bevolen van ruim 3 miljoen dollar van rekeningen van bedrijven van X-topman Elon Musk naar de Braziliaanse overheid. Het geld staat geblokkeerd op rekeningen van sociaalnetwerkbedrijf X en satellietbedrijf Starlink.

Lees meer »