Vlaams Belang Heuvelland met vijf kandidaten naar de kiezer

De lijst van Vlaams Belang is bekend : ze telt amper vijf kandidaten. “Een klein team maar met des te meer motivatie”, zegt voorzitter en lijsttrekker Ward Knockaert.

Hij hoopt alvast dat de Vlaamse leeuw na 13 oktober wat meer zal wapperen op het gemeentehuis, nu het Vlaams Belang met de nationale verkiezingen in juni een uitstekend resultaat neerzette in Heuvelland. “We mikken op minstens één zetel, maar het mag ook meer zijn.”

Ward geeft doe dat het niet makkelijk was om kandidaten te vinden. “Heel veel mensen sympathiseren met ons, maar de stap zetten naar het effectieve politieke engagement, dat is toch nog iets anders. Maar we zijn trots dat we alle leeftijden kunnen vertegenwoordigen, met kandidaten die Heuvelland door en door kennen en weten wat er leeft.”

De ploeg heeft ook al hard gewerkt aan het verkiezingsprogramma, en een van de voorname punten daarin is veiligheid. “We hebben alle zwarte punten van de gemeente in kaart gebracht en willen dat ze worden aangepakt.” Een ander punt zijn de plannen voor windmolens in Heuvelland : “We zijn niet tegen windmolens op zich, maar we zullen ons wel verzetten tegen inplanting van windmolens op ongeschikte plaatsen.”

De namen

De kandidaten dan. Lijsttrekker is Ward Knockaert (37) uit Dranouter. “Het dorpsleven is wat me het meeste aanspreekt in Heuvelland. Een gezonde mix tussen toerisme en inwoner moeten we handhaven.” Op plaats 2 staat Adeline Knockaert. Als mama van twee kinderen liggen het welzijn en de veiligheid heel gevoelig bij haar, maar ook openbaar vervoer en fietsverkeer liggen haar nauw aan het hart.

Plaats 3 is voor Kevin Tancré (30): “We moeten onze hulpdiensten in alle opzichten ondersteunen en zorgen dat er een goede samenwerking is tussen alle diensten.” Jan Verstraete (55) legt de focus op de ondersteuning van de landbouw en wil meer gerichte politiecontroles, en lijstduwer Jeannick Baron (60) wil de vereenzaming tegengaan en mensen bij elkaar brengen.

The post Vlaams Belang Heuvelland met vijf kandidaten naar de kiezer is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Voorstel van Israël: Hamas-leider mag veilig weg uit Gaza als hij gijzelaars vrijlaat – Zes VN-medewerker omgekomen bij Israëlische aanval in Gaza

Israël heeft de Palestijnse terreurbeweging Hamas een nieuw voorstel gedaan. Hamas-leider Yahya Sinwar mag veilig vertrekken uit Gaza in ruil voor de vrijlating van de Israëlische gijzelaars. Bij een Israëlische luchtaanval op een school in Gaza zijn veertien mensen gedood. Ook heeft het Israëlische leger woensdag vijf Palestijnen gedood in Tubas, op de bezette Westelijke Jordaanoever. Dat melden de Palestijnse

Lees meer »

Brigitte Himpens geeft K&V-leiding door aan vertrouwd bestuursgezicht: “Nu is het tijd voor familie en reizen”

Na ruim 12 jaar zet Kunst & Vermaak-voorzitter Brigitte Himpens een punt achter de leiding van de Zedelgemse harmonie. Ze hield dynamiek in de (bestuurs)werking en verbond enthousiast en bemiddelend anciens en jeugd. Vanaf 1 september volgt K&V-bestuurslid Johan Bonte haar op, met eenzelfde zin voor muzikale kwaliteit en samenwerking.
The post Brigitte Himpens geeft K&V-leiding door aan vertrouwd

Lees meer »

Standbeeld in Hasselt wil taboe rond depressie en zelfdoding bij jongeren doorbreken: “Hou het niet voor jezelf, praat erover”

Naar aanleiding van de Werelddag Suïcidepreventie zal er op het Capucienenplein in Hasselt 3 weken lang een opvallend beeld te zien zijn. De komst van het beeld ‘Stille strijd’ is ook het startschot van een bredere campagne rond geestelijke gezondheid. Het doel van de campagne is het taboe rond depressie en zelfdoding te doorbreken en hulp te zoeken.

Lees meer »

Astronauten SpaceX na historische ruimtewandeling terug op aarde

Astronauten van de SpaceX-missie Polaris Dawn zijn na hun historische ruimtewandeling teruggekeerd op aarde. Op een livestream was te zien hoe hun capsule met parachutes afdaalde en neerkwam voor de Amerikaanse kust. “Splashdown van de Dragon bevestigd. Welkom terug op aarde”, meldde ruimtevaartbedrijf SpaceX op berichtendienst X.

Lees meer »

Tijdelijk extra parking in Beitem als oplossing bij wegenwerken in 2025

In 2025 starten een aantal riolerings- en wegenwerken in Beitem. De vernieuwing van de nutsleidingen in de Meensesteenweg en rioleringswerken in enkele zijstraten (Kerkhofstraat, Mgr. Catrystraat en Koolbrandersstraat) zullen tijdelijke verkeersmaatregelen met zich meebrengen.
The post Tijdelijk extra parking in Beitem als oplossing bij wegenwerken in 2025 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Antiquair Paul De Grande zorgt voor ludieke stunt tijdens Open Monumentendag dat 14.000 belangstellenden lokte in Brugge

Voor de 36ste editie van Open Monumentendag organiseerde Stad Brugge op 7 en 8 september opnieuw een volwaardig Open Monumentenweekend. Brugge blijft de enige gemeente in Vlaanderen waar men een heel weekend lang kan genieten van een sterk erfgoedaanbod, met 21 opengestelde locaties en 13 activiteiten. Ze lokten in totaal meer dan 14.000 bezoekers. Ook de Brugse antiquair Paul De

Lees meer »

Team Kortrijk gaat voor recordverkoop azaleaplantjes voor Kom Op Tegen Kanker

De bestuursleden deelden vandaag 5.500 azalea’s uit aan de ruim 50 vrijwilligers die zich klaarstoomden voor het Plantjesweekend KOTK op 13, 14 en 15 september. Er komen er nog, we ambiëren een record van 12.500 stuks”, zegt coördinator Pascale Goeminnen.
The post Team Kortrijk gaat voor recordverkoop azaleaplantjes voor Kom Op Tegen Kanker appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Politie nam enfant terrible Marius in bescherming in grootschalig drugsonderzoek”, zo blijkt uit geheime documenten

De politie houdt Marius Borg Høiby (27), die recent nog in opspraak kwam wegens geweld tegen zijn ex-vriendin, een hand boven het hoofd. Dat schrijven lokale media. Agenten zouden de zoon van kroonprinses Mette-Marit gewaarschuwd hebben dat zijn naam was opgedoken in een onderzoek naar grootschalige drugshandel. Onze royalty-expert geeft tekst en uitleg over het zoveelste schandaal rond het enfant

Lees meer »

Heeft Bart De Wever gelijk dat het “vrijwel altijd jongeren van allochtone origine” zijn die voor problemen zorgen? Dit zeggen de cijfers en een expert

Volgens Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zijn het “vrijwel altijd jongeren van allochtone origine” die geweld plegen tegen wie de overheid vertegenwoordigt. Heeft hij gelijk of is het – zoals sommigen hem verwijten – een makkelijke poging om stemmen te winnen? Wij gingen op zoek naar de cijfers en klopten aan bij jeugdcriminoloog Johan Deklerck (KU Leuven). “Ze doen

Lees meer »

Belgen willen niet langer dan een uur per dag pendelen

Belgen willen liefst maar een halfuurtje van hun werk wonen waardoor hun totale pendeltijd maximaal één uur per dag is. Dat blijkt uit een onderzoek van SD Worx naar aanleiding van de Internationale Week van de Mobiliteit van volgende week. West-Vlamingen en Vlaams-Brabanders zijn het meest tevreden over hun pendeltijd, Limburgers zijn het meest ontevreden.

Lees meer »

Vier Zwaantjes mikken op medailles in het WK skeeleren in Italië: “We hebben de parabolische bochten goed geoefend”

Vanaf dit weekend nemen vier renners van Zwaantjes Roller Club Zandvoorde aan het wereldkampioenschap skeeleren deel. Al ruim een week geleden reisden ze al naar Italië zodat ze zich optimaal konden voorbereiden. Bondscoach Remi Hubert nam junior Lyssa Vansteenkiste en de seniores Indra Médard, Fran en Stien Vanhoutte in zijn tienkoppige selectie op. Fran Vanhoutte en Indra Médard zijn algemeen

Lees meer »

Belgen willen niet langer dan een uur per dag pendelen

Belgen willen liefst maar een halfuurtje van hun werk wonen waardoor hun totale pendeltijd maximaal één uur per dag is. Dat blijkt uit een onderzoek van SD Worx naar aanleiding van de Internationale Week van de Mobiliteit van volgende week. West-Vlamingen en Vlaams-Brabanders zijn het meest tevreden over hun pendeltijd, Limburgers zijn het meest ontevreden.

Lees meer »

Pita Pyramide verhuist naar Grote Markt: “We blijven open tot middernacht”

40 jaar geleden opende het eerste Egyptische restaurant in West-Vlaanderen in de Onze-Lieve-Vrouwestraat, maar binnenkort verhuist Pita Pyramide naar de Grote Markt. De eigenaar van het pand wil er 14 studentenkamers inrichten, dus verhuizen Ibrahim Radwan en zijn vrouw Ahwazian Fariba naar een ruimere locatie met dubbel zoveel plaatsen.
The post Pita Pyramide verhuist naar Grote Markt: “We blijven

Lees meer »